MINDMEGTETTEM ÉTEL RECEPTEK

A mindmegtettem honlapon kategóriákba gyűjtöm a saját receptjeimet. Használd a keresőt, ha egy bizonyos receptet keresel, de ötletszerzés szempontjából is igyekszem segíteni a napi főzés-sütés mókuskerekében.

  • Garnéla rák tisztítása és pucolása
    Tenger gyümölcseivel készítjük

    Garnéla rák tisztítása és pucolása: Útmutató és sütési tippek


    A garnéla rák ízletes és sokoldalú tenger gyümölcse, amely számos ételben megállja a helyét. Akár rántva, akár párolva fogyasztjuk, a tisztítás és pucolás folyamatát érdemes alaposan megismerni. Cikkemben lépésről lépésre bemutatom a garnéla rák tisztításának és pucolásának módját, valamint megosztok veletek néhány hasznos sütési tippet.

    1. A Garnéla Rák Előkészítése

    Beszerzés: A friss garnélák a legjobbak, de fagyasztott formában is kaphatók. Vásárláskor figyeljük meg az illatát és a megjelenését; a friss garnéla rózsaszínes színű és enyhén édes illatú.
    Szükséges eszközök:

    • Kés
    • Vágódeszka
    • Papírtörlő
    • Tál víz

    Ha szeretnéd látni a videót is ahogy én tisztítom, akkor itt meg tudod nézni:

    2. Garnéla rák tisztítása

    1. Fej és a lábak eltávolítása:
    A garnélarák fejét csavard le, majd hosszú lábait is távolítsd el. A lábakat óvatosan fogd meg, és húzd le.
    2. Hátpáncél, farokrész eltávolítása:
    Az ujjaddal óvatosan húzd le a páncélt. Ezt a lépést a farokvégnél is kezdheted, hogy könnyebben tudj dolgozni, a farok részt is le kell csavarnod.
    3. Bélcsatorna eltávolítása:
    Vágd végig hosszában késsel a garnéla háta közepén, keresd meg a sötét színű bélcsatornát, amelyet óvatosan ki kell húzni. Ezt a folyamatot úgy tudod a legjobban elvégezni, ha egy fűszeres tűt vagy fogpiszkálót használsz, hogy felszedd.
    4. Mosás:
    A tisztított garnélákat alaposan öblítsd le hideg víz alatt, majd szárítsd meg papírtörlővel.

    3. Sütési Idők és Tippek

    A garnélarák sütési ideje gyors, ezért nagyon figyelmesnek kell lenned, hogy elkerüld a túlsütést.

    • Sütés serpenyőben: 2-3 perc oldalanként, amíg rózsaszínű és áttetsző nem lesz.
    • Grillezés: 2-3 perc oldalanként, amíg a garnéla szépen megpirul.
    • Főzés: 2-4 perc, attól függően, hogy a garnéla mekkora.
    • Tippek a sütéshez:
    • Használj olívaolajat vagy vajat a sütés során, hogy gazdag ízt adjon.
    • Fűszerezd sóval, borssal és friss fűszernövényekkel, mint például fokhagyma vagy petrezselyem a plusz ízért.
    • Ne felejts el a garnélákat szervírozás előtt pihentetni, ezzel még ízletesebbé teheted!
    Garnéla rák tisztítása és pucolása, tippek

    4. Összegzés

    A garnéla rák tisztítása és pucolása elsőre ijesztő lehet, de a megfelelő technikák elsajátításával ez a folyamat gyors és egyszerűvé válik. Akár egy hétvégi grillpartira, akár egy ízletes tenger gyümölcse vacsorára készítesz garnélát, ezzel az útmutatóval biztosan sikered lesz. Bon appétit!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked, most, hogy már meg tudod szakszerűen tisztítani a garnélát>>Garnélás spagetti-ízbombákkal!

  • Garnélás spagetti-ízbombákkal!
    Tenger gyümölcseivel készítjük

    Garnélás spagetti-ízbombákkal!

    A garnélás spagetti pont az a típusú recept, aminek az egyszerűsége nem hátránya a nagyszerűségének! Ugyan a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha!

    Hozzávalók:

    • 1 csomag spagetti tészta (500gr)
    • kb 85 dkg garnéla rák
    • 1 fej fokhagyma
    • chili paprika ízlés szerint
    • petrezselyem zöld
    • fél citrom
    • őrölt bors

    Garnélás spagetti elkészítése:

    1. A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében.
    2. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a szeletelt, darabolt fokhagyma gerezdeket, majd a chili karikákat. Nekem brutál erős volt itthon, így csak pár kis karikát tettem bele dinsztelődni, de ez természetesen ízléstől és erősségtől függ, mennyit használunk.
    3. Pár perc dinsztelés után mehet hozzá a tisztított garnéla rák is.
    4. Sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fél citrom levét, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá a petrezselyem is.
    5. Az al dentera (rugalmas, nem túlfőzött) főtt spagettit leszűrve hozzákeverjük, és még melegen átkeverve tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Garnélás spagetti készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted az egyszerű, gyors mégis isteni fnom étel recepteket>>Rakott brokkoli egyszerűen

  • Káposztás sztrapacska készen
    húsmentes receptek,  tészták

    Káposztás sztrapacska

    Régi kedvenc recept a káposztás sztrapacska, viszonylag költség hatékony, és könnyen csúszó egytálétel.

    Hozzávalók

    • 80dkg burgonya
    • kb 40 dkg liszt
    • 40 dkg savanyú káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • zsír vagy olaj (2-3 ek)
    • 2 db tojás

    Káposztás sztrapacska elkészítése:

    1. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük kislyukú reszelőn.
    2. Megsózzuk, hozzákeverjük a tojást és a lisztet is adagolva keverjük. Se túl sűrű, se túl lágy ne legyen a tészta, a fakanál álljon meg benne. Jól szaggatható legyen az állaga. A krumpli milyenségétől is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Nem kell viszont nagyon kidolgozni, mert akkor nyúlóssá válik.
    3. Forrásban lévő sózott vízben kiszaggatjuk a tésztát, pont úgy mint a nokedlinél, forrástól számítva pár percig főzzük és szűrjük.
    4. Egy serpenyőben a vöröshagymár kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
    5. A savanyított káposztát, ha túl intenzív az íze átmoshatjuk, én nem szoktam, de ízlés dolga.
    6. Babérlevéllel, borssal ízesítjük, só, a káposzta sótartalma miatt nem biztos, hogy sok kell hozzá.
    7. Kis vizet tehetünk alá, így hagyjuk párolódni, amíg el nem készül.
    8. Hozzákeverjük a káposztához a leszűrt sztrapacskát, és még melegen tálaljuk.

    Tipp>> Én használtam pirospaprikát az ízesítésnél, de ez a verzió nekem annyira nem jött be, mint a fehéren hagyott csak borsos ízesítés, ezt eldöntheted a készítésénél. Illetve ha kiegészítenéd némi hússal, pirított kockázott szalonnát javasolok, mint a túrós csusza esetében!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a káposztás ételeket>>Töltött káposzta

  • Köretek

    Kecsketejes krumplipüré recept

    Ez a kecsketejes krumplipüré receptem teljesen a klasszikus alteregója a tehéntejes verziónak. Semmi más dolgunk nincs, mint kiváltani az érzékenyek végett, vagy mert egészségesebb összetevőkre törekszünk a tehéntejet. A krémes, habos állag végett minden esetben érdemes követni a lépéseket, mert a részletekben rejlik a tökéletes végeredmény!

    A legfontosabb tudnivalók a jó krumplipüré elkészítéséhez:

    • Mindig magas keményítő tartalmú krumplit használj! Amíg tart az újburgonya szezon, ezt a receptet ne használd! Az újkrumpliban még nincs elég keményítő, a végeredmény szappanszerű állag lenne! Készíts petrezselymes burgonyát vajon dinsztelve.
    • A tejet forrósítsd fel, hideg tejjel nem készítünk krumplipürét!
    • Hagyd kigőzölni a törtkrumplit! A felesleges víztartalom párologjon ki.
    • A burgonnyát krumplinyomón törd át, így nem tömörödik össze, levegős lesz!
    • Villával szépen habosra lehet kikeverni! Ne sajnáld erre azt a pár percet!
    • Ne használj robotgépet a törésre és a kikeverésre! Próbáltam rége, szőrnyű ragacsos lesz a burgonya nyála miatt!

    Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli (lisztes fajtájú, pl. sárga burgonya)
    • 100-150 ml kecsketej
    • 50 g kecskevaj
    • Só ízlés szerint
    • Egy csipet frissen őrölt szerecsendió

    Kecsketejes krumplipüré elkészítése:

    1. Krumpli előkészítése: A krumplikat hámozd meg, és kockázd fel.
    2. Ezután tedd egy nagy lábosba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Adj hozzá sót, majd közepes lángon főzd puhára, kb. 20 perc alatt.
    3. Szűrés és pürésítés: Miután a krumpli megfőtt, szűrd le a vizet.
    4. A krumplit tedd vissza a lábosba, várd meg míg kigőzöli magát.
    5. Krumplinyomóval törd át és villával pürésítsd simára.
    6. Kecsketej és kecskevaj hozzáadása: Add hozzá a felforrósított kecsketejet, felkockázott hideg kecskevajat, sót, szerecsendiót majd keverd simára.
    7. Ha szükséges, adj hozzá több kecsketejet, hogy krémesebb állagot érj el.

    Kecske tejtermékeket a legjobb termelőtől megvásárolni! Én a Baglyas-hegyi tenyészettől szoktam, szívből ajánlom Gáborékat, mindent maguk állítanak elő!

    Kecsketejes krumplipüré készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a kecske tejtermékeket>>Kecsketúrós falatkák

  • Mini húsgombócok sütőben készítve
    előételek,  főételek

    Mini húsgombócok sütőben készítve

    Sokféle ételhez felhasználható a mini húsgombóc receptem, így érdemes külön is megtartani és többszőr elővenni. Akár tésztaételekhez, vagy mártások töltelékéhez, de akár önmagában falatkákként elkészítve is remek választás!

    Hozzávalók:

    Mini húsgombócok sütőben készítve
    • 50 dkg darált hús(én most sertést használtam, de lehet felesben marha hússal vagy akár szárnyas darálthússal is készíteni.)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 tojás
    • 3-4 ek. zsemlemorzsa
    • bors
    • 1 ek Worcestershire szósz (opcionális)
    • őrölt római kömény (opcionális)
    • olíva olaj
    1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük a végén a fokhagymát is hozzátesszük és átfuttatjuk.
    2. A darálthúshoz minden hozzávalót, a hagymákat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
    3. A hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
    4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
    5. Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk és vizes kézzel diónyi golyókat készítünk a darálthúsos keverékünkből. Kis helyet érdemes hagyni köztük, hogy át tudjanak sülni.
    6. Olíva olajjal lekenjük a gombócokat és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.

    Mini húsgombócok elkészítése:

    Mini húsgombócok készítése képekben:

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Húsos pite egyszerűen

  • Olasz bruschetta recept
    előételek,  vacsorára ötletek

    OLASZ BRUSCHETTA

    A bruschetta gyönyörű név, pedig a világ egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb receptje! Ennél zseniálisabb, egyszerűbb és mégis elképesztően finom paradicsomos pirítóst csakis az olaszok találhattak ki! Imádom a konyhájukat, ha csak a tészta ételeikre és a pizzájukra gondolok, összefut a nyál a számban!

    A bruschettát elsősorban előételnek nevezném ha menő akarnék lenni, hozzá teszem ezzel menő is lehetsz ha elkészíted, de mi esszük főétkezésnek, elsősorban vacsorára vagy uzsonnára. Nincs ennél mennyeibb pirítós, főképp a szezonális paradicsom érésekor! Talán az egyetlen lelke a receptnek, hogy édes, érett paradicsomokat válasszunk hozzá és illatos friss bazsalikomot, no és az extra szűz olivaolajat!

    Hozzávalók:

    Mi ketten egy negyedkiló friss kenyeret használtunk az alapnak, ami kettőnknek tökéletesen elég volt vacsorára!

    • 1/4 kg szeletelt kenyér vagy bagett esetleg cibatta szeletelve
    • 6 db érett éde paradicsom (ha koktél, abból több kell)
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 7-8 ek extra szűz olivaolaj
    • 1 kissebb fej lila vagy vöröshagyma
    • Bazsalikom levél kb. 10 db.

    A bruschetta elkészítése igazán olaszosan:

    1. A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
    2. A hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
    3. A szeletelt pékárut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsolgatjuk őket kb 5 ek. olívaolajjal.
    4. A sütőt előmelegítjük 220°C és ropogósra sütjük a kenyereket.
    5. A fokhagymát megpucoljuk, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
    6. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét. Meglocsoljuk a 3 tk. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
    7. Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Bruschetta készítése képekben, hogy gyönyörködhessetek:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Ha szereted az egyszerű de nagyszerű recepteket, talán ez is kedvedre való lesz>>Vendégváró falatkák kecske termékekből

  • Egres mártás főképe
    főzelékek,  mártás

    Egres mártás

    Nagyon sokak kedvence az egres mártás, amihez május végén érik a gyümölcs, de természetesen fagyasztottból bármikor elkészíthető! Egres, köszméte, pöszméte, piszke és ki tudja még hányféle neve van, de az édes savanykás mártás tökéletes főtt vagy sült húsok mellé!

    Hozzávalók

    • 20 dkg egres
    • 2 dl víz
    • 6 ek habtejszín
    • 2 evőkanál kukoricakeményítő vagy finomliszt
    • 4 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só

    Egres mártás készítése:

    1. Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük.
    2. Feltesszük főni a vízzel, pici sóval és a cukorral.
    3. Miután jó puhára főtt, beleöntjük egy turmixgépbe vagy botmixert használunk és pépesítjük.
    4. A kukoricakeményítőt(finomlisztet) csomómentesen elkeverjük a habtejszínnel és a vaniliás cukorral.
    5. Hozzákeverjük a mártáshoz és visszatesszük a tűzhelyre, jól összeforraljuk. Ne hagyjuk ott, mert könnyen leég. Utólag ha túl savanyúnak találjuk még cukrot lehet hozzá tenni!

    Jó étvágyat!

    Egres mártás képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Szereted a könnyű recepteket? Szerintem ez is is tetszeni fog Neked>>Banános-csokis kevert sütemény

  • Rakott brokkoli egyszerűen készen
    vacsorára ötletek,  Zöldségből készült ételek

    Rakott brokkoli egyszerűen

    Sokszor keressük azt az ebéd vagy vacsi receptet, ami gyorsan és könnyel elkészül. A rakott brokkoli egyszerűen megvan és ami még mellette szól, hogy nem egy nehéz kalóriabomba az eredmény.

    Hozzávalók:

    • 1- 2 fej brokkoli
    • 6 tojás
    • 1 ek. tejfől vagy tejszín
    • 15 dkg sonka
    • 15 dkg reszelt sajt(Trapista pl.)
    • kevés zsiradék a tepsibe (oliva olaj, vaj, zsír)

    Rakott brokkoli elkészítése:

    1. A brokkoli fejeket megmossuk, a vastag szárát levágjuk, a rózsákat sós vízben feltesszük főni.
    2. Amíg fő a brokkoli, a sonkát felkockázzuk apróra, a tojásokat felverjük és kikeverjük kis sóval, borssal, tejföllel.
    3. Kb 30 perc alatt megpuhult brokkolit leszűrjük és kiolajozott/vajazott tepsibe rakjuk.
    4. Ráöntjük egyenletesen a tojást, rápakoljuk a sonkakockákat és befedjük reszelt sajttal.
    5. 200°C-on sütjük kb 20 percet, míg a tetején a sajt szépen megpirul.

    Jó étvágyat!

    Egyszerű rakott brokkoli készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Ha szereted a gyors recepteket, talán ez is tetszeni fog>>Virslis kifli

  • húsmentes receptek,  Kevert tészták,  Sütés nélküli sütemények

    Túrógombóc egyszerűen

    Régen sokszor volt túrógombóc a kedvemért, amit a nagymamám készített,gyerekként is nagyon szerettem. Bőségesen megszórtunk porcukorral és tejföllel😊

    Az elkészítése tényleg nem bonyolult, igaz, megvan a maga buktatója – a búzadarát óvatosan kell adagolni, nem szabad túlzásba vinni, mert akkor nem tudunk habkönnyű gombócokat tenni a tányérra.Az általam megadott mennyiséggel szerintem tökéletes, de nem biztos, hogy egyforma méretű az evőkanalunk, így érdemes 6 kanál darával kezdeni és a 7-dik evőkanál az állagtol függően kerüljön bele.

    A hidegen történő pihentetésnek köszönhetően szép gombócokat tudunk majd formázni, ráadásul tényleg strapabírók lesznek, főzés közben nem fognak szétesni.

    A gombócok mindig gyöngyöző vízbe kerüljenek, majd türelmesen várjunk, míg feljönnek a víz felszínére, még hagyjuk őket picit, csak utána szedjük ki. (Kb. 5 perc míg feljönnek és meg kb 5 perc amíg átfőnek teljesen.)

    Hozzávalók a gombóchoz:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 7 púpozott ek. búzadara
    • 1 csipet só
    • 1 csapott ek. cukor
    • reszelt citromhéj (aki szereti)

    A forgatáshoz:

    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • + 1 kk. fahéj( aki szereti)
    • 5 dkg vaj

    A tálaláshoz:

    • 2 dl tejföl
    • ízlés szerint porcukor

    Túrógombóc elkészítése:

    1. A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót vagy eleve a krémesebb változatot vesszük meg)
    2. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, én előző este szoktam begyúrni, egy éjszakát hűtőztetem.
    3. Az 5 dkg vajat megolvasztom, aranysárgára pirítom, lassú tűzön megpirítom benne a zsemlemorzsát.
    4. Vizet forralok, vizes kézzel gombócokat formázok a masszából és enyhén sós, forró vízben megfőzöm (kb. 10 perc alatt).
    5. Ha megfőtt ,kiszedem és a prézliben megforgatom.
    6. Tejföllel és porcukorral vagy porcukros tejföllel tálaljuk.

    Túrógombóc készítése képekben:

    A gombócok készítése akár gyerekekkel is jó móka

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Leves mellé még ez is nagyon finom édes második ebér>> Szerintem ez is a receptem is tetszeni fog Neked>>Máglyarakás a maradékmentő

  • Flekken főkép
    sertésből készült ételek

    Flekken sütés sertés tarjából

    A család kedvene a flekken, ami azért is öröm számomra, mert egy könnyen és gyorsan elkészíthető receptem van. Biztos mindenkinek van a tarsolyában egy olyan étel, amit bárkinek bármikor el mer készíteni, mert tudja, hogy az jól fog sikerülni és a vendégének is ízleni fog! Nálam ez a sertéstarjából készített flekken, amihez a citromot is kínálok, mert szerintem fantasztikusan jól passzol hozzá!

    Ennél a receptnél mindenképpen sertészsírt használjatok, és ne sajnáljátok a sütéshez, nem lesz a hús tőle zsíros, viszont kiszáradni sem fog. A hússzeleteket kb. ujjnyi vastagságura kell szeletelni és klopfolás nélkül fogjuk sütni.

    Hozzávalók:

    • 6 szelet sertés tarja (én csont nélkül szoktam sütni)
    • 20-25 dkg sertészsír
    • 10 dkg liszt
    • 1 ek. pirospaprika
    • 1 tk bors

    Flekken elkészítése-sütése:

    1. Az ujjnyira vágott hússzeleteket átmossuk, mindkét oldalát megsózzuk majd állni hagyjuk 30 percet.
    2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a pirospaprikával, őrölt feketeborssal.
    3. A tepsit kizsírozzuk vastagon. Sütőt bekapcsoljuk 170°c-ra, alsó-felső sütésre.
    4. A szeleteket megforgatjuk a lisztes keverékben, kicsit megnyomkodjuk közben tenyérrel és egymás mellé befektetjük a tepsibe.( Ha többet süttök mehetnek szorosan a szeletek, össze fog sülni)
    5. A tetejükre is dobunk minden hússzeletnek egy-egy diónyi darab zsírt.
    6. A 170°C-ra előmelegített sütőbe fólia nélkül betesszük sülni középre kb 40 percre.
    7. Félidőben fordítsuk meg a szeleteket illetve a sütési idő vége felé locsoljuk meg 1-2-szer a zsiradékkal a husikat, hogy szaftosan süljenek, ne száradjanak ki.
    8. A sütésidő végénél villával szúrjuk meg, hogy kellően puha-e már?! Ha még szükség van rá pár percel tovább süssük, de semmiképp ne sokkal tovább, mert nekiáll kiszáradni és cipőtalpat fogunk készíteni belőle.
    9. Ha elkészültek a flekken szeletek, sült burgonyával és citrommal tálaljuk, aminek a levét nyomjuk a husinkra! Tényleg isteni finom lesz meglátjátok!!

    Jó étvágyat!

    Flekken sütés képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    A flekken természetesen egy tál ételként is megállja a helyét a vasárnapi ebédként az asztalon, de ha szívesen készítenél mellé egy zöldséglevest, akkor lehet ez is tetszeni fog neked>>Mexikói kukoricakrémleves