MINDMEGTETTEM ÉTEL RECEPTEK
A mindmegtettem honlapon kategóriákba gyűjtöm a saját receptjeimet. Használd a keresőt, ha egy bizonyos receptet keresel, de ötletszerzés szempontjából is igyekszem segíteni a napi főzés-sütés mókuskerekében.
-
Ropogós édesburgonya hasábok sütőben
Az édesburgonya hasábok sütőben sütve nemcsak finomak, hanem egészséges alternatívát is nyújtanak a hagyományos sült krumpli helyett. Kívül ropogós, belül puha – tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy akár egy hétvégi grillezés mellé. Én még sárgarépa hasábokat is szeltem hozzá, ami remekül passzol ízben! Ezt a receptet egyszerű elkészíteni, és garantáltan az egész család kedvence lesz!
Az édesburgonya hasábok sütőben készítve ízletes, tápláló és egyszerűen elkészíthető köret, ami bármilyen étkezéshez tökéletes választás. Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, milyen finom lehet az egészséges nassolás!
Hozzávalók:
- 2 nagy édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kukorica keményítő
- 1 teáskanál piros paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- ½ teáskanál cayenne bors (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Így készítsd lépésenként az édesburgonya hasábokat sütőben:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses üzemmódban). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, hogy a hasábok ne tapadjanak le.
- Hámozd meg az édesburgonyát, ha szereted a sárgarépát mint én, azt is, majd vágd egyforma méretű hasábokra – így egyenletesen fognak sülni.
- Tedd a hasábokat egy nagy tálba. Egy kis tálban keverd jól össze olívaolajjal, a piros paprikát, fokhagymaport, cayenne borsot, sót és borsot. Ezután alaposan keverd össze a hasábokkal, hogy a fűszerek mindenhol bevonják a burgonyát.(Én kézzel szoktam jól átdolgozni)
- Rendezd el a hasábokat egy rétegben a tepsin, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze – így lesznek igazán ropogósak. Süsd 25-30 percig, félidőben forgasd át őket, hogy egyenletesen piruljanak.
Tippek a tökéletes ropogóssághoz:
- Áztatás: Ha van időd, a szeletelés után áztasd a hasábokat hideg vízbe 30 percig. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így még ropogósabb lesz a végeredmény.
- Keményítő: Azért tesszük hozzá az egy teáskanál kukoricakeményítőt, hogy extra ropogós kérget kapjunk! Ha nincs otthon enélkül is finom lesz!
Édesburgonya hasábok sütőben sütve képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Esetleg köretnek ezt a receptemet is jó szívvel ajánlom: Gombás rizs recept
-
Rakott kelkáposzta recept
A rakott kelkáposzta igazi magyar klasszikus, amely nemcsak finom, de tápláló és kiadós is. Ez az étel tökéletes választás családi ebédekhez vagy egy hétköznapi vacsorához. A kelkáposzta, a rizs és a darált hús harmonikus kombinációja mindenkit levesz a lábáról. Egyszerű elkészítési módjával és gazdag ízvilágával a rakott kelkáposzta garantáltan kedvenc lesz a családi asztalon.
Ez a recept ideális akkor is, ha szeretnél egy kis magyaros ízt csempészni a mindennapokba, és még maradékokból is könnyedén elkészíthető. Továbbá rugalmasan variálhatod: legyen az hagyományos, diétás vagy gluténmentes verzó, mindenképp sikert arat majd.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 2 ek sertészsír
- 50 dkg darált sertéshús (lehetőleg dagadó)
- só és bors, majoranna ízlés szerint
- 20 dkg rizs
- 2 ek olaj
- 2 db tojás
- 2,5 dl tejföl
- só ízlés szerint
Rakott kelkáposzta elkészítése:
- A kelkáposztát megmossuk, és ha van kuktánk egészben sós vízben megfőzzük 30 perc alatt. Ha nincs, négy részre vágjuk, majd forrásban lévő sós vízbe dobjuk a darabokat, hogy a levelek enyhén megpuhuljanak.
- A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
- A sertészsíron a darálthúst alaposan körbepirítjuk. A hús kevés levet fog ereszteni, így párolódni tud, ha viszont elfogyott alóla a víz, és sistereg a serpenyőben az étel, akkor már sül. Ha kicsit sült is már a darált hús, borsozzuk, sózzuk, ha szeretjük tehetünk bele majorannát, majd belekeverjük a kifőtt rizst.
- A megpuhult kelkáposztának kivágjuk a kemény torzsa részét.
- Rétegezzük az ételt: egy tepsit vékonyan kikenünk sertészsírral, rátesszük a káposztaleveleket három-négy rétegben. Erre kerül a húsos töltelék, majd zárásul a káposzta másik felét is rátesszük.
- A tetejére kikeverjük a tejfölt a tojással és jó vastagon elkenjük.
- Kb 200C°-ra melegített sütőben, kb. negyven percig sütjük, amikor pirul a teteje, nagyjából akkor elkészült az étel.
Jó étvágyat!
Rakott kelkáposzta elkészítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Szintén nagyon kedvelt és népszerű Lencsegulyás sertéshúsból receptemet is ajánlom szeretettel!
-
Babgulyás kuktában készítve
Gyors és ízletes babgulyás kuktában – hagyományos ízek, modern konyhai megoldással!
Ha szereted a gazdag, ízletes magyaros fogásokat, de nincs időd órákig főzni, akkor ez a recept neked szól! A kukta segítségével pillanatok alatt elkészítheted a klasszikus babgulyást, amely tökéletes választás egy családi ebédhez vagy egy hűvös estére. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan varázsolhatsz hagyományos ízvilágot a tányérra gyorsan és egyszerűen.Hozzávalók:
- 500 g szárított bab (fekete vagy fehér, ízlés szerint)
- 500 g sertéshús (lapocka vagy comb)
- 2 közepes hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 közepes sárgarépa
- 1 közepes zeller (ízlés szerint)
- 1 paprika (édes)
- 2-3 burgonya
- 2-3 evőkanál zsír/olaj
- 1-2 evőkanál pirospaprika
- 1-2 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- víz
Babgulyás kuktában elkészítése:
- Bab áztatása: A szárított babot előző este áztassuk be hideg vízbe. Másnap szűrjük le.
- A sertéshúst kockákra vágjuk,a hagymát is felaprítjuk, a zöldségeket hasábokra szeljük.
- Zsíron vagy olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát és a kockázott húst.
- Jól átforgatva pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt babot, zöldségeket.
- Fűszerezzük borssal, babérlevéllel és sóval.
- Adjunk hozzá annyi vizet, hogy bővel ellepje a hozzávalókat.
- Zárjuk le a kuktát, és állítsuk magas hőfokra. Amikor a kukta felforr, csökkentsük a hőt, és főzzük kb. 30-40 percig.
- Burgonya hozzáadása: A főzés vége felé adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és hagyjuk, hogy a gulyás kész legyen.
- Tálalás: Ha elkészült, tálaljuk friss kenyérrel vagy csipetkével
Jó étvágyat!
Babgulyás kuktában készítve képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Ha megtetszett a receptem és még nincs kuktád, de kedvet kaptál, hogy te is gyorsan tudj egy ilyen időigényes ételt is elkészíteni, segítek a választásban az alábbi cikkemben>>A kukta: Típusok, előnyök, veszélyek és tippek
-
Garnéla rák tisztítása és pucolása: Útmutató és sütési tippek
A garnéla rák ízletes és sokoldalú tenger gyümölcse, amely számos ételben megállja a helyét. Akár rántva, akár párolva fogyasztjuk, a tisztítás és pucolás folyamatát érdemes alaposan megismerni. Cikkemben lépésről lépésre bemutatom a garnéla rák tisztításának és pucolásának módját, valamint megosztok veletek néhány hasznos sütési tippet.
1. A Garnéla Rák Előkészítése
Beszerzés: A friss garnélák a legjobbak, de fagyasztott formában is kaphatók. Vásárláskor figyeljük meg az illatát és a megjelenését; a friss garnéla rózsaszínes színű és enyhén édes illatú.
Szükséges eszközök:- Kés
- Vágódeszka
- Papírtörlő
- Tál víz
Ha szeretnéd látni a videót is ahogy én tisztítom, akkor itt meg tudod nézni:
2. Garnéla rák tisztítása
1. Fej és a lábak eltávolítása:
A garnélarák fejét csavard le, majd hosszú lábait is távolítsd el. A lábakat óvatosan fogd meg, és húzd le.
2. Hátpáncél, farokrész eltávolítása:
Az ujjaddal óvatosan húzd le a páncélt. Ezt a lépést a farokvégnél is kezdheted, hogy könnyebben tudj dolgozni, a farok részt is le kell csavarnod.
3. Bélcsatorna eltávolítása:
Vágd végig hosszában késsel a garnéla háta közepén, keresd meg a sötét színű bélcsatornát, amelyet óvatosan ki kell húzni. Ezt a folyamatot úgy tudod a legjobban elvégezni, ha egy fűszeres tűt vagy fogpiszkálót használsz, hogy felszedd.
4. Mosás:
A tisztított garnélákat alaposan öblítsd le hideg víz alatt, majd szárítsd meg papírtörlővel.3. Sütési Idők és Tippek
A garnélarák sütési ideje gyors, ezért nagyon figyelmesnek kell lenned, hogy elkerüld a túlsütést.
- Sütés serpenyőben: 2-3 perc oldalanként, amíg rózsaszínű és áttetsző nem lesz.
- Grillezés: 2-3 perc oldalanként, amíg a garnéla szépen megpirul.
- Főzés: 2-4 perc, attól függően, hogy a garnéla mekkora.
- Tippek a sütéshez:
- Használj olívaolajat vagy vajat a sütés során, hogy gazdag ízt adjon.
- Fűszerezd sóval, borssal és friss fűszernövényekkel, mint például fokhagyma vagy petrezselyem a plusz ízért.
- Ne felejts el a garnélákat szervírozás előtt pihentetni, ezzel még ízletesebbé teheted!
4. Összegzés
A garnéla rák tisztítása és pucolása elsőre ijesztő lehet, de a megfelelő technikák elsajátításával ez a folyamat gyors és egyszerűvé válik. Akár egy hétvégi grillpartira, akár egy ízletes tenger gyümölcse vacsorára készítesz garnélát, ezzel az útmutatóval biztosan sikered lesz. Bon appétit!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked, most, hogy már meg tudod szakszerűen tisztítani a garnélát>>Garnélás spagetti-ízbombákkal!
-
Garnélás spagetti-ízbombákkal!
A garnélás spagetti pont az a típusú recept, aminek az egyszerűsége nem hátránya a nagyszerűségének! Ugyan a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha!
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta (500gr)
- kb 85 dkg garnéla rák
- 1 fej fokhagyma
- chili paprika ízlés szerint
- petrezselyem zöld
- fél citrom
- őrölt bors
- só
Garnélás spagetti elkészítése:
- A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében.
- Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a szeletelt, darabolt fokhagyma gerezdeket, majd a chili karikákat. Nekem brutál erős volt itthon, így csak pár kis karikát tettem bele dinsztelődni, de ez természetesen ízléstől és erősségtől függ, mennyit használunk.
- Pár perc dinsztelés után mehet hozzá a tisztított garnéla rák is.
- Sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fél citrom levét, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá a petrezselyem is.
- Az al dentera (rugalmas, nem túlfőzött) főtt spagettit leszűrve hozzákeverjük, és még melegen átkeverve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Garnélás spagetti készítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted az egyszerű, gyors mégis isteni fnom étel recepteket>>Rakott brokkoli egyszerűen
-
Káposztás sztrapacska
Régi kedvenc recept a káposztás sztrapacska, viszonylag költség hatékony, és könnyen csúszó egytálétel.
Hozzávalók
- 80dkg burgonya
- kb 40 dkg liszt
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- só
- zsír vagy olaj (2-3 ek)
- 2 db tojás
Káposztás sztrapacska elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk és lereszeljük kislyukú reszelőn.
- Megsózzuk, hozzákeverjük a tojást és a lisztet is adagolva keverjük. Se túl sűrű, se túl lágy ne legyen a tészta, a fakanál álljon meg benne. Jól szaggatható legyen az állaga. A krumpli milyenségétől is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Nem kell viszont nagyon kidolgozni, mert akkor nyúlóssá válik.
- Forrásban lévő sózott vízben kiszaggatjuk a tésztát, pont úgy mint a nokedlinél, forrástól számítva pár percig főzzük és szűrjük.
- Egy serpenyőben a vöröshagymár kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
- A savanyított káposztát, ha túl intenzív az íze átmoshatjuk, én nem szoktam, de ízlés dolga.
- Babérlevéllel, borssal ízesítjük, só, a káposzta sótartalma miatt nem biztos, hogy sok kell hozzá.
- Kis vizet tehetünk alá, így hagyjuk párolódni, amíg el nem készül.
- Hozzákeverjük a káposztához a leszűrt sztrapacskát, és még melegen tálaljuk.
Tipp>> Én használtam pirospaprikát az ízesítésnél, de ez a verzió nekem annyira nem jött be, mint a fehéren hagyott csak borsos ízesítés, ezt eldöntheted a készítésénél. Illetve ha kiegészítenéd némi hússal, pirított kockázott szalonnát javasolok, mint a túrós csusza esetében!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a káposztás ételeket>>Töltött káposzta
-
Kecsketejes krumplipüré recept
Ez a kecsketejes krumplipüré receptem teljesen a klasszikus alteregója a tehéntejes verziónak. Semmi más dolgunk nincs, mint kiváltani az érzékenyek végett, vagy mert egészségesebb összetevőkre törekszünk a tehéntejet. A krémes, habos állag végett minden esetben érdemes követni a lépéseket, mert a részletekben rejlik a tökéletes végeredmény!
A legfontosabb tudnivalók a jó krumplipüré elkészítéséhez:
- Mindig magas keményítő tartalmú krumplit használj! Amíg tart az újburgonya szezon, ezt a receptet ne használd! Az újkrumpliban még nincs elég keményítő, a végeredmény szappanszerű állag lenne! Készíts petrezselymes burgonyát vajon dinsztelve.
- A tejet forrósítsd fel, hideg tejjel nem készítünk krumplipürét!
- Hagyd kigőzölni a törtkrumplit! A felesleges víztartalom párologjon ki.
- A burgonnyát krumplinyomón törd át, így nem tömörödik össze, levegős lesz!
- Villával szépen habosra lehet kikeverni! Ne sajnáld erre azt a pár percet!
- Ne használj robotgépet a törésre és a kikeverésre! Próbáltam rége, szőrnyű ragacsos lesz a burgonya nyála miatt!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli (lisztes fajtájú, pl. sárga burgonya)
- 100-150 ml kecsketej
- 50 g kecskevaj
- Só ízlés szerint
- Egy csipet frissen őrölt szerecsendió
Kecsketejes krumplipüré elkészítése:
- Krumpli előkészítése: A krumplikat hámozd meg, és kockázd fel.
- Ezután tedd egy nagy lábosba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Adj hozzá sót, majd közepes lángon főzd puhára, kb. 20 perc alatt.
- Szűrés és pürésítés: Miután a krumpli megfőtt, szűrd le a vizet.
- A krumplit tedd vissza a lábosba, várd meg míg kigőzöli magát.
- Krumplinyomóval törd át és villával pürésítsd simára.
- Kecsketej és kecskevaj hozzáadása: Add hozzá a felforrósított kecsketejet, felkockázott hideg kecskevajat, sót, szerecsendiót majd keverd simára.
- Ha szükséges, adj hozzá több kecsketejet, hogy krémesebb állagot érj el.
Kecske tejtermékeket a legjobb termelőtől megvásárolni! Én a Baglyas-hegyi tenyészettől szoktam, szívből ajánlom Gáborékat, mindent maguk állítanak elő!
Kecsketejes krumplipüré készítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a kecske tejtermékeket>>Kecsketúrós falatkák
-
Mini húsgombócok sütőben készítve
Sokféle ételhez felhasználható a mini húsgombóc receptem, így érdemes külön is megtartani és többszőr elővenni. Akár tésztaételekhez, vagy mártások töltelékéhez, de akár önmagában falatkákként elkészítve is remek választás!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús(én most sertést használtam, de lehet felesben marha hússal vagy akár szárnyas darálthússal is készíteni.)
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3-4 ek. zsemlemorzsa
- só
- bors
- 1 ek Worcestershire szósz (opcionális)
- őrölt római kömény (opcionális)
- olíva olaj
- A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük a végén a fokhagymát is hozzátesszük és átfuttatjuk.
- A darálthúshoz minden hozzávalót, a hagymákat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
- A hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk és vizes kézzel diónyi golyókat készítünk a darálthúsos keverékünkből. Kis helyet érdemes hagyni köztük, hogy át tudjanak sülni.
- Olíva olajjal lekenjük a gombócokat és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.
Mini húsgombócok elkészítése:
Mini húsgombócok készítése képekben:
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Húsos pite egyszerűen
-
OLASZ BRUSCHETTA
A bruschetta gyönyörű név, pedig a világ egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb receptje! Ennél zseniálisabb, egyszerűbb és mégis elképesztően finom paradicsomos pirítóst csakis az olaszok találhattak ki! Imádom a konyhájukat, ha csak a tészta ételeikre és a pizzájukra gondolok, összefut a nyál a számban!
A bruschettát elsősorban előételnek nevezném ha menő akarnék lenni, hozzá teszem ezzel menő is lehetsz ha elkészíted, de mi esszük főétkezésnek, elsősorban vacsorára vagy uzsonnára. Nincs ennél mennyeibb pirítós, főképp a szezonális paradicsom érésekor! Talán az egyetlen lelke a receptnek, hogy édes, érett paradicsomokat válasszunk hozzá és illatos friss bazsalikomot, no és az extra szűz olivaolajat!
Hozzávalók:
Mi ketten egy negyedkiló friss kenyeret használtunk az alapnak, ami kettőnknek tökéletesen elég volt vacsorára!
- 1/4 kg szeletelt kenyér vagy bagett esetleg cibatta szeletelve
- 6 db érett éde paradicsom (ha koktél, abból több kell)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 7-8 ek extra szűz olivaolaj
- 1 kissebb fej lila vagy vöröshagyma
- Bazsalikom levél kb. 10 db.
A bruschetta elkészítése igazán olaszosan:
- A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
- A hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
- A szeletelt pékárut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsolgatjuk őket kb 5 ek. olívaolajjal.
- A sütőt előmelegítjük 220°C és ropogósra sütjük a kenyereket.
- A fokhagymát megpucoljuk, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
- Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét. Meglocsoljuk a 3 tk. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat!
Bruschetta készítése képekben, hogy gyönyörködhessetek:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha szereted az egyszerű de nagyszerű recepteket, talán ez is kedvedre való lesz>>Vendégváró falatkák kecske termékekből -
Egres mártás
Nagyon sokak kedvence az egres mártás, amihez május végén érik a gyümölcs, de természetesen fagyasztottból bármikor elkészíthető! Egres, köszméte, pöszméte, piszke és ki tudja még hányféle neve van, de az édes savanykás mártás tökéletes főtt vagy sült húsok mellé!
Hozzávalók
- 20 dkg egres
- 2 dl víz
- 6 ek habtejszín
- 2 evőkanál kukoricakeményítő vagy finomliszt
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Egres mártás készítése:
- Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük.
- Feltesszük főni a vízzel, pici sóval és a cukorral.
- Miután jó puhára főtt, beleöntjük egy turmixgépbe vagy botmixert használunk és pépesítjük.
- A kukoricakeményítőt(finomlisztet) csomómentesen elkeverjük a habtejszínnel és a vaniliás cukorral.
- Hozzákeverjük a mártáshoz és visszatesszük a tűzhelyre, jól összeforraljuk. Ne hagyjuk ott, mert könnyen leég. Utólag ha túl savanyúnak találjuk még cukrot lehet hozzá tenni!
Jó étvágyat!
Egres mártás képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Szereted a könnyű recepteket? Szerintem ez is is tetszeni fog Neked>>Banános-csokis kevert sütemény