MINDMEGTETTEM ÉTEL RECEPTEK

A mindmegtettem honlapon kategóriákba gyűjtöm a saját receptjeimet. Használd a keresőt, ha egy bizonyos receptet keresel, de ötletszerzés szempontjából is igyekszem segíteni a napi főzés-sütés mókuskerekében.

  • édesburgonya hasábok sütőben sütve
    Köretek

    Ropogós édesburgonya hasábok sütőben

    Az édesburgonya hasábok sütőben sütve nemcsak finomak, hanem egészséges alternatívát is nyújtanak a hagyományos sült krumpli helyett. Kívül ropogós, belül puha – tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy akár egy hétvégi grillezés mellé. Én még sárgarépa hasábokat is szeltem hozzá, ami remekül passzol ízben! Ezt a receptet egyszerű elkészíteni, és garantáltan az egész család kedvence lesz!

    Az édesburgonya hasábok sütőben készítve ízletes, tápláló és egyszerűen elkészíthető köret, ami bármilyen étkezéshez tökéletes választás. Próbáld ki ezt a receptet, és fedezd fel, milyen finom lehet az egészséges nassolás!

    Hozzávalók:

    • 2 nagy édesburgonya
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál kukorica keményítő
    • 1 teáskanál piros paprika
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • ½ teáskanál cayenne bors (elhagyható, ha nem szereted a csípőset)
    • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

    Így készítsd lépésenként az édesburgonya hasábokat sütőben:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses üzemmódban). Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, hogy a hasábok ne tapadjanak le.
    2. Hámozd meg az édesburgonyát, ha szereted a sárgarépát mint én, azt is, majd vágd egyforma méretű hasábokra – így egyenletesen fognak sülni.
    3. Tedd a hasábokat egy nagy tálba. Egy kis tálban keverd jól össze olívaolajjal, a piros paprikát, fokhagymaport, cayenne borsot, sót és borsot. Ezután alaposan keverd össze a hasábokkal, hogy a fűszerek mindenhol bevonják a burgonyát.(Én kézzel szoktam jól átdolgozni)
    4. Rendezd el a hasábokat egy rétegben a tepsin, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze – így lesznek igazán ropogósak. Süsd 25-30 percig, félidőben forgasd át őket, hogy egyenletesen piruljanak.

    Tippek a tökéletes ropogóssághoz:

    • Áztatás: Ha van időd, a szeletelés után áztasd a hasábokat hideg vízbe 30 percig. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így még ropogósabb lesz a végeredmény.
    • Keményítő: Azért tesszük hozzá az egy teáskanál kukoricakeményítőt, hogy extra ropogós kérget kapjunk! Ha nincs otthon enélkül is finom lesz!

    Édesburgonya hasábok sütőben sütve képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Esetleg köretnek ezt a receptemet is jó szívvel ajánlom: Gombás rizs recept

  • rakott kelkáposzta recept
    sertésből készült ételek

    Rakott kelkáposzta recept

    A rakott kelkáposzta igazi magyar klasszikus, amely nemcsak finom, de tápláló és kiadós is. Ez az étel tökéletes választás családi ebédekhez vagy egy hétköznapi vacsorához. A kelkáposzta, a rizs és a darált hús harmonikus kombinációja mindenkit levesz a lábáról. Egyszerű elkészítési módjával és gazdag ízvilágával a rakott kelkáposzta garantáltan kedvenc lesz a családi asztalon.

    Ez a recept ideális akkor is, ha szeretnél egy kis magyaros ízt csempészni a mindennapokba, és még maradékokból is könnyedén elkészíthető. Továbbá rugalmasan variálhatod: legyen az hagyományos, diétás vagy gluténmentes verzó, mindenképp sikert arat majd.

    Hozzávalók:

    • 1 nagy fej kelkáposzta
    • 2 ek sertészsír
    • 50 dkg darált sertéshús (lehetőleg dagadó)
    • só és bors, majoranna ízlés szerint
    • 20 dkg rizs
    • 2 ek olaj
    • 2 db tojás
    • 2,5 dl tejföl
    • só ízlés szerint

    Rakott kelkáposzta elkészítése:

    1. A kelkáposztát megmossuk, és ha van kuktánk egészben sós vízben megfőzzük 30 perc alatt. Ha nincs, négy részre vágjuk, majd forrásban lévő sós vízbe dobjuk a darabokat, hogy a levelek enyhén megpuhuljanak.
    2. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
    3. A sertészsíron a darálthúst alaposan körbepirítjuk. A hús kevés levet fog ereszteni, így párolódni tud, ha viszont elfogyott alóla a víz, és sistereg a serpenyőben az étel, akkor már sül. Ha kicsit sült is már a darált hús, borsozzuk, sózzuk, ha szeretjük tehetünk bele majorannát, majd belekeverjük a kifőtt rizst.
    4. A megpuhult kelkáposztának kivágjuk a kemény torzsa részét.
    5. Rétegezzük az ételt: egy tepsit vékonyan kikenünk sertészsírral, rátesszük a káposztaleveleket három-négy rétegben. Erre kerül a húsos töltelék, majd zárásul a káposzta másik felét is rátesszük.
    6. A tetejére kikeverjük a tejfölt a tojással és jó vastagon elkenjük.
    7. Kb 200C°-ra melegített sütőben, kb. negyven percig sütjük, amikor pirul a teteje, nagyjából akkor elkészült az étel.

    Jó étvágyat!

    Rakott kelkáposzta elkészítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szintén nagyon kedvelt és népszerű Lencsegulyás sertéshúsból receptemet is ajánlom szeretettel!

  • Gyors és ízletes babgulyás kuktában
    babgulyás recept,  Kuktában készült

    Babgulyás kuktában készítve

    Gyors és ízletes babgulyás kuktában – hagyományos ízek, modern konyhai megoldással!
    Ha szereted a gazdag, ízletes magyaros fogásokat, de nincs időd órákig főzni, akkor ez a recept neked szól! A kukta segítségével pillanatok alatt elkészítheted a klasszikus babgulyást, amely tökéletes választás egy családi ebédhez vagy egy hűvös estére. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan varázsolhatsz hagyományos ízvilágot a tányérra gyorsan és egyszerűen.

    Hozzávalók:

    • 500 g szárított bab (fekete vagy fehér, ízlés szerint)
    • 500 g sertéshús (lapocka vagy comb)
    • 2 közepes hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2-3 közepes sárgarépa
    • 1 közepes zeller (ízlés szerint)
    • 1 paprika (édes)
    • 2-3 burgonya
    • 2-3 evőkanál zsír/olaj
    • 1-2 evőkanál pirospaprika
    • 1-2 babérlevél
    • só, bors ízlés szerint
    • víz

    Babgulyás kuktában elkészítése:

    1. Bab áztatása: A szárított babot előző este áztassuk be hideg vízbe. Másnap szűrjük le.
    2. A sertéshúst kockákra vágjuk,a hagymát is felaprítjuk, a zöldségeket hasábokra szeljük.
    3. Zsíron vagy olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pirospaprikát és a kockázott húst.
    4. Jól átforgatva pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt babot, zöldségeket.
    5. Fűszerezzük borssal, babérlevéllel és sóval.
    6. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy bővel ellepje a hozzávalókat.
    7. Zárjuk le a kuktát, és állítsuk magas hőfokra. Amikor a kukta felforr, csökkentsük a hőt, és főzzük kb. 30-40 percig.
    8. Burgonya hozzáadása: A főzés vége felé adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és hagyjuk, hogy a gulyás kész legyen.
    9. Tálalás: Ha elkészült, tálaljuk friss kenyérrel vagy csipetkével
      Jó étvágyat!

    Babgulyás kuktában készítve képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Ha megtetszett a receptem és még nincs kuktád, de kedvet kaptál, hogy te is gyorsan tudj egy ilyen időigényes ételt is elkészíteni, segítek a választásban az alábbi cikkemben>>A kukta: Típusok, előnyök, veszélyek és tippek

  • Garnéla rák tisztítása és pucolása
    Tenger gyümölcseivel készítjük

    Garnéla rák tisztítása és pucolása: Útmutató és sütési tippek


    A garnéla rák ízletes és sokoldalú tenger gyümölcse, amely számos ételben megállja a helyét. Akár rántva, akár párolva fogyasztjuk, a tisztítás és pucolás folyamatát érdemes alaposan megismerni. Cikkemben lépésről lépésre bemutatom a garnéla rák tisztításának és pucolásának módját, valamint megosztok veletek néhány hasznos sütési tippet.

    1. A Garnéla Rák Előkészítése

    Beszerzés: A friss garnélák a legjobbak, de fagyasztott formában is kaphatók. Vásárláskor figyeljük meg az illatát és a megjelenését; a friss garnéla rózsaszínes színű és enyhén édes illatú.
    Szükséges eszközök:

    • Kés
    • Vágódeszka
    • Papírtörlő
    • Tál víz

    Ha szeretnéd látni a videót is ahogy én tisztítom, akkor itt meg tudod nézni:

    2. Garnéla rák tisztítása

    1. Fej és a lábak eltávolítása:
    A garnélarák fejét csavard le, majd hosszú lábait is távolítsd el. A lábakat óvatosan fogd meg, és húzd le.
    2. Hátpáncél, farokrész eltávolítása:
    Az ujjaddal óvatosan húzd le a páncélt. Ezt a lépést a farokvégnél is kezdheted, hogy könnyebben tudj dolgozni, a farok részt is le kell csavarnod.
    3. Bélcsatorna eltávolítása:
    Vágd végig hosszában késsel a garnéla háta közepén, keresd meg a sötét színű bélcsatornát, amelyet óvatosan ki kell húzni. Ezt a folyamatot úgy tudod a legjobban elvégezni, ha egy fűszeres tűt vagy fogpiszkálót használsz, hogy felszedd.
    4. Mosás:
    A tisztított garnélákat alaposan öblítsd le hideg víz alatt, majd szárítsd meg papírtörlővel.

    3. Sütési Idők és Tippek

    A garnélarák sütési ideje gyors, ezért nagyon figyelmesnek kell lenned, hogy elkerüld a túlsütést.

    • Sütés serpenyőben: 2-3 perc oldalanként, amíg rózsaszínű és áttetsző nem lesz.
    • Grillezés: 2-3 perc oldalanként, amíg a garnéla szépen megpirul.
    • Főzés: 2-4 perc, attól függően, hogy a garnéla mekkora.
    • Tippek a sütéshez:
    • Használj olívaolajat vagy vajat a sütés során, hogy gazdag ízt adjon.
    • Fűszerezd sóval, borssal és friss fűszernövényekkel, mint például fokhagyma vagy petrezselyem a plusz ízért.
    • Ne felejts el a garnélákat szervírozás előtt pihentetni, ezzel még ízletesebbé teheted!
    Garnéla rák tisztítása és pucolása, tippek

    4. Összegzés

    A garnéla rák tisztítása és pucolása elsőre ijesztő lehet, de a megfelelő technikák elsajátításával ez a folyamat gyors és egyszerűvé válik. Akár egy hétvégi grillpartira, akár egy ízletes tenger gyümölcse vacsorára készítesz garnélát, ezzel az útmutatóval biztosan sikered lesz. Bon appétit!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked, most, hogy már meg tudod szakszerűen tisztítani a garnélát>>Garnélás spagetti-ízbombákkal!

  • Garnélás spagetti-ízbombákkal!
    Tenger gyümölcseivel készítjük

    Garnélás spagetti-ízbombákkal!

    A garnélás spagetti pont az a típusú recept, aminek az egyszerűsége nem hátránya a nagyszerűségének! Ugyan a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha!

    Hozzávalók:

    • 1 csomag spagetti tészta (500gr)
    • kb 85 dkg garnéla rák
    • 1 fej fokhagyma
    • chili paprika ízlés szerint
    • petrezselyem zöld
    • fél citrom
    • őrölt bors

    Garnélás spagetti elkészítése:

    1. A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében.
    2. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a szeletelt, darabolt fokhagyma gerezdeket, majd a chili karikákat. Nekem brutál erős volt itthon, így csak pár kis karikát tettem bele dinsztelődni, de ez természetesen ízléstől és erősségtől függ, mennyit használunk.
    3. Pár perc dinsztelés után mehet hozzá a tisztított garnéla rák is.
    4. Sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fél citrom levét, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá a petrezselyem is.
    5. Az al dentera (rugalmas, nem túlfőzött) főtt spagettit leszűrve hozzákeverjük, és még melegen átkeverve tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Garnélás spagetti készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted az egyszerű, gyors mégis isteni fnom étel recepteket>>Rakott brokkoli egyszerűen

  • Káposztás sztrapacska készen
    húsmentes receptek,  tészták

    Káposztás sztrapacska

    Régi kedvenc recept a káposztás sztrapacska, viszonylag költség hatékony, és könnyen csúszó egytálétel.

    Hozzávalók

    • 80dkg burgonya
    • kb 40 dkg liszt
    • 40 dkg savanyú káposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • zsír vagy olaj (2-3 ek)
    • 2 db tojás

    Káposztás sztrapacska elkészítése:

    1. A krumplit meghámozzuk és lereszeljük kislyukú reszelőn.
    2. Megsózzuk, hozzákeverjük a tojást és a lisztet is adagolva keverjük. Se túl sűrű, se túl lágy ne legyen a tészta, a fakanál álljon meg benne. Jól szaggatható legyen az állaga. A krumpli milyenségétől is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Nem kell viszont nagyon kidolgozni, mert akkor nyúlóssá válik.
    3. Forrásban lévő sózott vízben kiszaggatjuk a tésztát, pont úgy mint a nokedlinél, forrástól számítva pár percig főzzük és szűrjük.
    4. Egy serpenyőben a vöröshagymár kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
    5. A savanyított káposztát, ha túl intenzív az íze átmoshatjuk, én nem szoktam, de ízlés dolga.
    6. Babérlevéllel, borssal ízesítjük, só, a káposzta sótartalma miatt nem biztos, hogy sok kell hozzá.
    7. Kis vizet tehetünk alá, így hagyjuk párolódni, amíg el nem készül.
    8. Hozzákeverjük a káposztához a leszűrt sztrapacskát, és még melegen tálaljuk.

    Tipp>> Én használtam pirospaprikát az ízesítésnél, de ez a verzió nekem annyira nem jött be, mint a fehéren hagyott csak borsos ízesítés, ezt eldöntheted a készítésénél. Illetve ha kiegészítenéd némi hússal, pirított kockázott szalonnát javasolok, mint a túrós csusza esetében!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a káposztás ételeket>>Töltött káposzta

  • Köretek

    Kecsketejes krumplipüré recept

    Ez a kecsketejes krumplipüré receptem teljesen a klasszikus alteregója a tehéntejes verziónak. Semmi más dolgunk nincs, mint kiváltani az érzékenyek végett, vagy mert egészségesebb összetevőkre törekszünk a tehéntejet. A krémes, habos állag végett minden esetben érdemes követni a lépéseket, mert a részletekben rejlik a tökéletes végeredmény!

    A legfontosabb tudnivalók a jó krumplipüré elkészítéséhez:

    • Mindig magas keményítő tartalmú krumplit használj! Amíg tart az újburgonya szezon, ezt a receptet ne használd! Az újkrumpliban még nincs elég keményítő, a végeredmény szappanszerű állag lenne! Készíts petrezselymes burgonyát vajon dinsztelve.
    • A tejet forrósítsd fel, hideg tejjel nem készítünk krumplipürét!
    • Hagyd kigőzölni a törtkrumplit! A felesleges víztartalom párologjon ki.
    • A burgonnyát krumplinyomón törd át, így nem tömörödik össze, levegős lesz!
    • Villával szépen habosra lehet kikeverni! Ne sajnáld erre azt a pár percet!
    • Ne használj robotgépet a törésre és a kikeverésre! Próbáltam rége, szőrnyű ragacsos lesz a burgonya nyála miatt!

    Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli (lisztes fajtájú, pl. sárga burgonya)
    • 100-150 ml kecsketej
    • 50 g kecskevaj
    • Só ízlés szerint
    • Egy csipet frissen őrölt szerecsendió

    Kecsketejes krumplipüré elkészítése:

    1. Krumpli előkészítése: A krumplikat hámozd meg, és kockázd fel.
    2. Ezután tedd egy nagy lábosba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Adj hozzá sót, majd közepes lángon főzd puhára, kb. 20 perc alatt.
    3. Szűrés és pürésítés: Miután a krumpli megfőtt, szűrd le a vizet.
    4. A krumplit tedd vissza a lábosba, várd meg míg kigőzöli magát.
    5. Krumplinyomóval törd át és villával pürésítsd simára.
    6. Kecsketej és kecskevaj hozzáadása: Add hozzá a felforrósított kecsketejet, felkockázott hideg kecskevajat, sót, szerecsendiót majd keverd simára.
    7. Ha szükséges, adj hozzá több kecsketejet, hogy krémesebb állagot érj el.

    Kecske tejtermékeket a legjobb termelőtől megvásárolni! Én a Baglyas-hegyi tenyészettől szoktam, szívből ajánlom Gáborékat, mindent maguk állítanak elő!

    Kecsketejes krumplipüré készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a kecske tejtermékeket>>Kecsketúrós falatkák

  • Mini húsgombócok sütőben készítve
    előételek,  főételek

    Mini húsgombócok sütőben készítve

    Sokféle ételhez felhasználható a mini húsgombóc receptem, így érdemes külön is megtartani és többszőr elővenni. Akár tésztaételekhez, vagy mártások töltelékéhez, de akár önmagában falatkákként elkészítve is remek választás!

    Hozzávalók:

    Mini húsgombócok sütőben készítve
    • 50 dkg darált hús(én most sertést használtam, de lehet felesben marha hússal vagy akár szárnyas darálthússal is készíteni.)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 tojás
    • 3-4 ek. zsemlemorzsa
    • bors
    • 1 ek Worcestershire szósz (opcionális)
    • őrölt római kömény (opcionális)
    • olíva olaj
    1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük a végén a fokhagymát is hozzátesszük és átfuttatjuk.
    2. A darálthúshoz minden hozzávalót, a hagymákat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
    3. A hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
    4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
    5. Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk és vizes kézzel diónyi golyókat készítünk a darálthúsos keverékünkből. Kis helyet érdemes hagyni köztük, hogy át tudjanak sülni.
    6. Olíva olajjal lekenjük a gombócokat és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.

    Mini húsgombócok elkészítése:

    Mini húsgombócok készítése képekben:

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Húsos pite egyszerűen

  • Olasz bruschetta recept
    előételek,  vacsorára ötletek

    OLASZ BRUSCHETTA

    A bruschetta gyönyörű név, pedig a világ egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb receptje! Ennél zseniálisabb, egyszerűbb és mégis elképesztően finom paradicsomos pirítóst csakis az olaszok találhattak ki! Imádom a konyhájukat, ha csak a tészta ételeikre és a pizzájukra gondolok, összefut a nyál a számban!

    A bruschettát elsősorban előételnek nevezném ha menő akarnék lenni, hozzá teszem ezzel menő is lehetsz ha elkészíted, de mi esszük főétkezésnek, elsősorban vacsorára vagy uzsonnára. Nincs ennél mennyeibb pirítós, főképp a szezonális paradicsom érésekor! Talán az egyetlen lelke a receptnek, hogy édes, érett paradicsomokat válasszunk hozzá és illatos friss bazsalikomot, no és az extra szűz olivaolajat!

    Hozzávalók:

    Mi ketten egy negyedkiló friss kenyeret használtunk az alapnak, ami kettőnknek tökéletesen elég volt vacsorára!

    • 1/4 kg szeletelt kenyér vagy bagett esetleg cibatta szeletelve
    • 6 db érett éde paradicsom (ha koktél, abból több kell)
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 7-8 ek extra szűz olivaolaj
    • 1 kissebb fej lila vagy vöröshagyma
    • Bazsalikom levél kb. 10 db.

    A bruschetta elkészítése igazán olaszosan:

    1. A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
    2. A hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
    3. A szeletelt pékárut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsolgatjuk őket kb 5 ek. olívaolajjal.
    4. A sütőt előmelegítjük 220°C és ropogósra sütjük a kenyereket.
    5. A fokhagymát megpucoljuk, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
    6. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét. Meglocsoljuk a 3 tk. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
    7. Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Bruschetta készítése képekben, hogy gyönyörködhessetek:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Ha szereted az egyszerű de nagyszerű recepteket, talán ez is kedvedre való lesz>>Vendégváró falatkák kecske termékekből

  • Egres mártás főképe
    főzelékek,  mártás

    Egres mártás

    Nagyon sokak kedvence az egres mártás, amihez május végén érik a gyümölcs, de természetesen fagyasztottból bármikor elkészíthető! Egres, köszméte, pöszméte, piszke és ki tudja még hányféle neve van, de az édes savanykás mártás tökéletes főtt vagy sült húsok mellé!

    Hozzávalók

    • 20 dkg egres
    • 2 dl víz
    • 6 ek habtejszín
    • 2 evőkanál kukoricakeményítő vagy finomliszt
    • 4 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só

    Egres mártás készítése:

    1. Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük.
    2. Feltesszük főni a vízzel, pici sóval és a cukorral.
    3. Miután jó puhára főtt, beleöntjük egy turmixgépbe vagy botmixert használunk és pépesítjük.
    4. A kukoricakeményítőt(finomlisztet) csomómentesen elkeverjük a habtejszínnel és a vaniliás cukorral.
    5. Hozzákeverjük a mártáshoz és visszatesszük a tűzhelyre, jól összeforraljuk. Ne hagyjuk ott, mert könnyen leég. Utólag ha túl savanyúnak találjuk még cukrot lehet hozzá tenni!

    Jó étvágyat!

    Egres mártás képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Szereted a könnyű recepteket? Szerintem ez is is tetszeni fog Neked>>Banános-csokis kevert sütemény

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől