Tenger gyümölcseivel készítjük

Tenger gyümölcseit használjuk az ételek elkészítéséhez

  • Garnéla rák tisztítása és pucolása
    Tenger gyümölcseivel készítjük

    Garnéla rák tisztítása és pucolása: Útmutató és sütési tippek


    A garnéla rák ízletes és sokoldalú tenger gyümölcse, amely számos ételben megállja a helyét. Akár rántva, akár párolva fogyasztjuk, a tisztítás és pucolás folyamatát érdemes alaposan megismerni. Cikkemben lépésről lépésre bemutatom a garnéla rák tisztításának és pucolásának módját, valamint megosztok veletek néhány hasznos sütési tippet.

    1. A Garnéla Rák Előkészítése

    Beszerzés: A friss garnélák a legjobbak, de fagyasztott formában is kaphatók. Vásárláskor figyeljük meg az illatát és a megjelenését; a friss garnéla rózsaszínes színű és enyhén édes illatú.
    Szükséges eszközök:

    • Kés
    • Vágódeszka
    • Papírtörlő
    • Tál víz

    Ha szeretnéd látni a videót is ahogy én tisztítom, akkor itt meg tudod nézni:

    2. Garnéla rák tisztítása

    1. Fej és a lábak eltávolítása:
    A garnélarák fejét csavard le, majd hosszú lábait is távolítsd el. A lábakat óvatosan fogd meg, és húzd le.
    2. Hátpáncél, farokrész eltávolítása:
    Az ujjaddal óvatosan húzd le a páncélt. Ezt a lépést a farokvégnél is kezdheted, hogy könnyebben tudj dolgozni, a farok részt is le kell csavarnod.
    3. Bélcsatorna eltávolítása:
    Vágd végig hosszában késsel a garnéla háta közepén, keresd meg a sötét színű bélcsatornát, amelyet óvatosan ki kell húzni. Ezt a folyamatot úgy tudod a legjobban elvégezni, ha egy fűszeres tűt vagy fogpiszkálót használsz, hogy felszedd.
    4. Mosás:
    A tisztított garnélákat alaposan öblítsd le hideg víz alatt, majd szárítsd meg papírtörlővel.

    3. Sütési Idők és Tippek

    A garnélarák sütési ideje gyors, ezért nagyon figyelmesnek kell lenned, hogy elkerüld a túlsütést.

    • Sütés serpenyőben: 2-3 perc oldalanként, amíg rózsaszínű és áttetsző nem lesz.
    • Grillezés: 2-3 perc oldalanként, amíg a garnéla szépen megpirul.
    • Főzés: 2-4 perc, attól függően, hogy a garnéla mekkora.
    • Tippek a sütéshez:
    • Használj olívaolajat vagy vajat a sütés során, hogy gazdag ízt adjon.
    • Fűszerezd sóval, borssal és friss fűszernövényekkel, mint például fokhagyma vagy petrezselyem a plusz ízért.
    • Ne felejts el a garnélákat szervírozás előtt pihentetni, ezzel még ízletesebbé teheted!
    Garnéla rák tisztítása és pucolása, tippek

    4. Összegzés

    A garnéla rák tisztítása és pucolása elsőre ijesztő lehet, de a megfelelő technikák elsajátításával ez a folyamat gyors és egyszerűvé válik. Akár egy hétvégi grillpartira, akár egy ízletes tenger gyümölcse vacsorára készítesz garnélát, ezzel az útmutatóval biztosan sikered lesz. Bon appétit!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked, most, hogy már meg tudod szakszerűen tisztítani a garnélát>>Garnélás spagetti-ízbombákkal!

  • Garnélás spagetti-ízbombákkal!
    Tenger gyümölcseivel készítjük

    Garnélás spagetti-ízbombákkal!

    A garnélás spagetti pont az a típusú recept, aminek az egyszerűsége nem hátránya a nagyszerűségének! Ugyan a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha!

    Hozzávalók:

    • 1 csomag spagetti tészta (500gr)
    • kb 85 dkg garnéla rák
    • 1 fej fokhagyma
    • chili paprika ízlés szerint
    • petrezselyem zöld
    • fél citrom
    • őrölt bors

    Garnélás spagetti elkészítése:

    1. A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében.
    2. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a szeletelt, darabolt fokhagyma gerezdeket, majd a chili karikákat. Nekem brutál erős volt itthon, így csak pár kis karikát tettem bele dinsztelődni, de ez természetesen ízléstől és erősségtől függ, mennyit használunk.
    3. Pár perc dinsztelés után mehet hozzá a tisztított garnéla rák is.
    4. Sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fél citrom levét, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá a petrezselyem is.
    5. Az al dentera (rugalmas, nem túlfőzött) főtt spagettit leszűrve hozzákeverjük, és még melegen átkeverve tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Garnélás spagetti készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted az egyszerű, gyors mégis isteni fnom étel recepteket>>Rakott brokkoli egyszerűen

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől