élmény-boldogságmorzsa

Az élmény-boldogságrmorzsa kategóriám az élet apró örömeiről szól, amihez nem feltétlen kell anyagi háttér.

 • A sátrazásról,  élmény-boldogságmorzsa

  Kempingezni miért is jó?

  Kempingezni nemrég kezdtünk el a férjemmel, bevallom, első körben kicsit kényszerből döntöttünk a sátrazás mellett, anyagi okokból. Azóta beleszerettünk ebbe a szabadság érzésbe, ami egy egészen másfajta élményt hozott az életünkbe. Bizony sokan felteszik a kérdést, az inkább szállodás, apartmanos nyaralást preferáló ismerőseink, hogy mi ebben a jó?

  Mert, hogy SZERINTÜK kempingezni:

  • macerás, ki- be pakolni,
  • egy fullos kemping egyéb költséggel (főleg, ha bérli az ember a lakókocsit/lakóautót) annyi mint egy félpanziós wellness és ott legalább elé teszik az ételt stb. Mi sátrazunk, vagyis nincs fenntartási díjunk.
  • gyerekkel kínlódás
  • közös WC, fürdő…na ne, azért nem fizet, nem táborozni akar…

  Megvan egy szálloda vagy egy full panorámás teraszos apartmannak is a maga varázsa (hidegebb évszakokban mi is ezt választjuk) , de ez valahogy más feeling! Miért is?

  1. Tapasztalatom szerint a kempinges ember egy másik faj. A kempingben ha segíteni kell, mindjárt van 5-10 fő aki függetlenül attól, hogy milyen nyelven beszélsz ugrik segíteni. A kempingben sokkal toleránsabbak az emberek mint egy szállodában, személyes véleményem szerint egy kempingben sokkal kevesebb a sznob, a kirakat vendég mint a szállodákban.
  2. A kempingben mindig van egy korty pálinka, egy kis sör bárkinél. A gyerekek sokkal könnyebben találnak játszótársakat mint egy hotelben. Szabadon biciklizhetnek, rollerezhetnek (a közlekedési szabályokat betartva) bandázhatnak, boltba mehetnek a kemping területén, úgy, hogy közben nyugodt vagy.
  3. Kempingezni sokkal felszabadítóbb, sokkal nyugodtabb, mindezt úgy, hogy kint vagy a természetben, ha reggel úgy tartja kedved megnézed a napfelkeltét, vagy este a parton ülve a naplementét, és sorolhatnám… igazi szabadság!🤩
  4. Én szeretem a kényelmet. De amiért mégis a kempingbe vágyom , hogy egész egyszerűen más a közösségi élet. Simán odajön valaki ,hogy megkérdezze ,van-e kedved röplabdázni, mert hiányzik egy ember. A gyerekek csapatokban bandáznak. Reggel iszod a kávéd és odaköszönsz a szomszédnak és ő visszaköszön és nem néz rád hülyén😅.
  5. Este a bulikon a kemping együtt van és bulizik . Még csak magyar kempingben jártam , de azt mondtam ,hogy ezt a fajta közvetlenséget nem adja meg semmilyen szálloda. Ott valahogy úgy érzed ,az emberek azért jöttek, hogy magukban legyenek. Itt is van rá lehetőséged, de közben részese maradsz akár csak megfigyelőként a társasági életnek.
  6. Mert senki nem néz rád furán, ha kócos vagy, ha egy szál hálóingben, pizsamában slattyogsz el a mosdóba ébredés után, jó reggelt köszönés mindenkinek jár, nyugodtan lehetsz egész nap bikiniben, vagy ha úgy tartja kedved, csinosan felöltözve, mindenkinek minden természetes.
  7. Egy idő után az egyik 3-4 csillagos szálloda ugyanolyan, mint a másik. De mutass két egyforma kempinget 🙂
  8.  Ha valaki lebetegszik nem kell lemondani mint a szállodát, megyünk máskor.
  9. Bárhova megyek mindig a saját ágyamban (matracomon, ágyneműmben)alszom.
  10. Ami szintén nem mellékes, sokkal olcsóbb kempingbe menni, mint szállodába, ahova a legtöbbször csak aludni mennénk be. Így többször tudunk kiruccani akár egy hétvégére is.
  Kempingezni 2

  Kempingezni mindenhol más élményt jelent

  Mindezek után még tovább szűrhetjük a lehetőséget, akár az időjárás, akár a program és környezeti tényezők szerint.

  • Kettesben szeretnénk elvonulni, ehhez kisebb , nyugodtabb kempinget is kereshetünk.
  • Gyerekkel-gyerekekkel már érdemes megnézni mennyire gyermekbarát a hely. Egy gyermekbarát kempingben minden ki van alakítva a vizes blokkokban is a kicsik méretére, akár babákkal is megvan minden kiegészítő felszerelésük (pl:pelenkázó). Játszótér, fűtött medence is található és animációs programokkal szórakoztatják a gyerkőcöket.
  • Kutyával is lehet kempinget keresni, találhatunk olyan helyet, ahol tartozik a kempinghez saját kutyastrand is! (ez újdonság!)
  • Élményfürdők, vagy gyógyvizek kedvelőinek szintén sok lehetőség kínálkozik, még szabad átjárással is, így a területdíjba a fürdőbelépő ára is bele van kalkulálva,jelentősen kedvezőbb áron, mintha csak a fürdőbe mennénk.
  • A kirándulás és természetjárók szintén megtalálhatják azokat kempingeket, ahonnan tökéletes kiindulópontként megszállhatnak.
  • A tengerpartok szerelmeseinek saját partjuk lehet, a tenger zúgására elaludni és ébredni is fantasztikus élmény!
  Kempingezni jó

  Ha igazán ki szeretnél mozdulni a komfort zónádból és megtapasztalni a fent említett indokaimat, keress rá pár kempingre akár itt Magyarországon, hogy lásd, ebben is sokat fejlődtünk és milyen szolgáltatásokat nyújtanak ezek a helyek!

  Kövess Facebookon, ahol a legfrissebb cikkeimet közlöm elsőként!

  Kíváncsi vagy miért járok elektromos kerékpárral? ITT mesélek a pedelecről bővebben!