előételek

Az előételek kategóriában recepteket találsz egyszerű és nehezebb előételekhez.

  • vendégváró falatkák főkép
    előételek,  Partikra menüsorok,  Szilveszteri menüsor

    Vendégváró falatkák kecske termékekből

    Ezek a vendégváró falatkák tökéletesek, mikor szeretnék gyorsan kirukkolni valami különlegességgel. Nagyon gyorsan elkészíthető, az alapanyag beszerzés szintén könnyen és gyorsan megy a Baglyas-hegyi Tenyészet Kistermelői termékei, mindig készen állnak a kiszállításra! Fantasztikus kecske finomságaik mellett készítenek fürjtojást, melyeket rengeteg féle ízesítéssel lehet tőlük megvásárolni! Természetesen mindent maguk állítanak elő, a minőség és ízvilág náluk garantált!

    Vendégváró falatkák elkészítése:

    Gyakorlatilag bármilyen otthon megtalálható hentes áru, sajtféle, zöldség és savanyúság alapja lehet, én most mégis ajánlanám ezt a nem mindennapi alapanyagokból készülő receptet! Ha el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, akkor próbáld így elkészíteni nekik a falatkákat, de akár saját részre is egy különleges választás!

    Baglyashegyi-logo_.png

    Hozzávalók a kecskés falatkához:

    • Csemege vagy csípős kecskekolbász
    • Fürjtojás céklás ízesítéssel
    • kecskesajt
    • csemege uborka
    • kifli

    Egyszerűen lekarikázzuk a hozzávalókat, ahány karika annyi falatka lesz, így a mennyiség opcionálisan választható. Fogpiszkálóra, vagy az általam is használt bambusznyársra húzzuk sorban a rétegeket. Elsőként húzzuk ami a legfelső lesz a ragyogó pirosra szineződött fürjtojás, majd az uborka karika, sajt, kolbász, végül a kiflivel zárjuk a sort. Egy tálcára, akár saláta levélre szépen felpakoljuk és mehet is a vendégek asztalára!

    Ennél egyszerűbb, elronthatatlan és istenien finom vendégváró falatkákat még biztosan nem ettetek, így szívből ajánlom, hogy nézzétek meg Gáborék oldalát, tuti összefut a nyál a szátokban!

    Jó étvágyat!

    Vendégváró falatkák képekben ízelítőnek:

    Természetesen ha időd engedi és szívesen állsz neki sütni, te is készíthetsz friss kiflit mellé, a siker így garanált lesz!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

  • előételek,  reggelire ötletek,  vacsorára ötletek

    Körözött kecske túróból

    Körözött kecske túróból nem minden nap kerül az asztalunkra, pedig egy manapság igen egyszerűen beszerezhető alapanyagból készül, az íze viszont elképesztően finom. A klasszikus körözött készítése is az ahány ház, annyi szokás elvén alapszik, mindenkinek megvan a tuti receptje, ahogy nekem is.

    Várpalotán és környékén házi termelőtől tudtok vásárolni itt: https://www.facebook.com/baglyashegyitermekek

    Természetesen tehéntúróból, juhtúróból is elkészíthető, vagy akár bármelyik három állat terméke keverhető egymással. Nincs rá semmi okunk, hogy ne készítsük el bármelyik fajta túróból ezt az évszakot nem ismerő, állandó kedvenc kencét, ami bizony ropogós héjú kiflivel az igazi!

    Bármilyen felvágottat, hentesárut meg lehet unni, és ha igazán egészséges feltétet szeretnél a családnak készíteni, szánj 10 percet a kecske túrós körözött készítésére és a reggeli vagy vacsora meg is oldódott!

    A körözött egy hagyományos magyar étel, amelynek alapja túró, ízesítve paprikával, hagymával és más fűszerekkel. A kecske túróval készített változat egy speciális változata a körözöttnek.

    A túró egy tejtermék, amelyet a tej savanyodása vagy koagulációja révén állítanak elő. A kecske túró esetében a túrót kecsketejből készítik, ami egy kissé intenzívebb ízt és illatot kölcsönöz a készített ételnek.

    Hozzávalók:

    • 40 dkg kecske túró
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • 2 ek vaj (puha)
    • fél fej lilahagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • egész kömény ízlés szerint
    • 1 csipet római kömény

    Körözött kecske túróból 3 lépés

    1. A hagymát vágjuk egészen apróra. Ha nem szeretnénk, hogy túl intenzív legyen az íze, akkor kicsit sózzuk meg és hagyjuk 10 percet állni, mielőtt a többi hozzávalóhoz keverjük.
    2. A többi hozzávalót keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk egybe a hagymával. Érdemes kóstolgatni közben, nehogy elsózzuk, a kecske túró alapból erőteljesebb ízvilágú, kevesebb sót igényel.
    3. Ha kész, tegyük legalább egy órára a hűtőbe fogyasztás előtt.

    A körözött hagyományosan friss kenyérre vagy péksüteményre kenve fogyasztják. Ha szeretnél te is készíthetsz friss kiflit mellé, a siker így garanált lesz!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/