Sütemények

  • Kelt tészták

    A legfinomabb gőzgombóc

    Ha eddig visszatartott a gőzgombóc elkészítésétől, hogy bonyolult és esetleg extrém konyhagép kellene hozzá, most ezzel a receptemmel biztosan kedvet kapsz te is, hogy remekelhess!☺️ Nincs szükséged másra mint két lábasra és egy kifröccsenésgátló fedőre! (Ami nem is fedő csak egy lapos szűrörács)

    A gőzgombóc puha, pillekönnyű állagú, és általában szilvalekváros töltelékkel van töltve. Megkoronázzuk egy igazi vanília sodóval és cukros mákot szórunk rá.

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 8 dkg vaj olvasztva
    • 2 tojás
    • csipet só

    Vanília sodó

    • 4 dl tej
    • 2 dl habtejszín
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál vanília örlemény
    • 5 tojás sárgája
    • 1 csapott evőkanál kukorica keményítő

    +Hozzávalók:

    Gőzgombóc elkészítése

    1. A langyos tejben 1 ek cukorral futtassuk fel az élesztőt.
    2. A lisztet keverőtálba mérjük, és minden hozzávalóval+ az élesztős tejjel jól kidolgozzuk. Egy enyhén ragacsos tésztát kapunk, ami kelesztés után tökéletesen jó állagú lesz.
    3. Kb 1 óra kelesztés után a tésztát 8 egyenlő részre vágjuk és gombócokká formáljuk lisztezett felületen.
    4. Minden gombócot ujjnyi vastag korongra nyújtunk. Bő evőkanál szilvalekvárt teszünk a közepére.(ne sajnáljuk)
    5. Először nyégy csücsköt majd a további széleket is összefogjuk és jól összenyomkodjuk, hogy a gombócok ne nyíljanak meg gőzölés alatt.
    6. Letakarva még 20 percet újra kelsztjük a töltött gombócainkat.
    7. Egy lábasban vizet forralunk, ha már forr a fröccsenésgátlóra helyezünk 2-3 gombócot és egy másik nagyobb lábassal lefedjük.
    8. 15 percig hagyjuk a forrásban lévő vízben gőzölődni a gombócokat, majd kivesszük és mehet be gőz alá az újabb adag, míg az összes el nem készül.
    9. A sódóhoz a tejet és a tejszínt egybeöntve feltesszük melegedni a vaníliával.
    10. Egy hőálló tálban kikeverjük az 5 tojás sárgáját a cukorral és a keményítővel.
    11. Ha kezd forrni a tej, egy-két merőkanállal kimerünk a tojáshoz, (a hőkiegyenlítés végett, így nem fog összeugrani a tojásunk) és jól összejeverjük, így öntjük hozzá állandó keverés mellett a tej-tejszínhez.
    12. Kevergetve gyorsan besűrűsödik, ezzel el is készült. (Ha túl sűrűnek érezzük, kis tejjel lehet higítani)
    13. A gombócot tányérra tesszük, leöntjük sodóval és megszorjuk cukros mákkal, így tálaljuk még forrón.

    Jó étvágyat!

    Gőzgombóc készítése képekben:

    A gőzgombóc tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy akár egy ebéd utáni desszertnek is. Könnyű elkészíteni, és biztos, hogy mindenki elégedett mosollyal fogyasztja majd el!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Krémes almás pite

  • Krémes almás pite szelet
    piték

    Krémes almás pite

    A krémes almás pite egy igazi klasszikus, amely mindenki szívéhez közel áll. Az omlós, vajas tészta tökéletesen harmonizál a lágy, krémes almás töltelékkel, ami ízletes, fahéjas illattal tölti meg a konyhát. A pite alapja egy könnyű, ámde gazdag, vajas tészta, ami szinte szétolvad a szájban. Ehhez párosul az ízletes töltelék, melyet friss, lédús almákból készítünk el.

    A tölteléket egy finom, vaníliás krém teszi különlegessé, amely extra puhaságot és selymes textúrát ad az édességnek. A fahéj és egy csipetnyi cukor csodálatosan kiegészíti az almák természetes édességét, és minden harapást varázslatossá tesz. Mindezt mérleg nélkül el tudjuk készíteni!

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 2,5 dl bögre a méréshez
    • 2 bögre liszt
    • 1tk szódabikarbóna
    • 15 dkg margarin/vaj
    • 1 dl meleg víz

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • cukor, őrölt fahéj ízlés szerint

    Krém:

    • Nagyobb pohár (3,3 dl) tejföl,
    • 1 tojás
    • bögre cukor
    • 1 cs. vaníliás puding

    Krémes almás pite elkészítése:

    1. Az almát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
    2. Ízlés szerint cukrot, fahéjat adunk hozzá, összerázogatjuk, és állni hagyjuk.
    3. A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, margarint és az apránként adagolt meleg vizet összegyúrjuk.
    4. Egy kerek sütőformát kikenünk margarinnal, az alját megszórjuk zsemlemorzsával.
    5. Lisztezett nyújtólapon a tésztát nagyobbra sodorjuk, úgy, hogy a tortasütő oldalára is jusson. Kerek lapot készítünk, ezt sodrófa segítségével a formába tesszük, kibéleljük vele.
    6. Elkészítjük a krémet. A tejfölben a pudingport, a tojást és a cukrot simára keverjük.
    7. A sütőformába beleborítjuk a lecsepegtetett almát, leöntjük krémmel, és előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
    8. teljesen hagyjuk kiűlni, utána tortaszeletekre vágva kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    Krémes almás pite készítése képekben:

    A krémes almás pite tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy akár egy nyugodt délutáni kávé mellé is. Könnyű elkészíteni, és biztos, hogy mindenki elégedett mosollyal fogyasztja majd el!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Almás pite-hagyományos recept alapján

  • kecske kefires kakaós-kevert süti recept
    Kevert tészták

    Kecske kefires kakaós-kevert süti

    Tökéletesen helyettesíthető a tehéntej kefir a kecske kefires kakaós-kevert süti receptemben, az eredmény pedig egy krémesen lágy, rugalmas tészta, ami kiváló ízvilág magában is! Természetesen lekvárral vagy csokimázzal még tovább gondolható, de önmagában sem száraz vagy folytós a tészta, így mi csak porcukorral megszórva tálaljuk.

    Egyszerűsége a nagyszerűsége, hiszen nagyon gyorsan elkészíthető, és napokig megőrzi a puha állagát, a hozzáadott kecske kefir miatt.

    Hozzávalók:

    • 40dkg liszt
    • kb 4 dl kecske kefir
    • 35dk porcukor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2db tojás
    • 1,5 dl olaj
    • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

    Kecske kefires kakaós-kevert süti elkészítése:

    • A lisztet a porcukrot, szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük.
    • Az olvasztott vajat, tojást kecskekefirt hozzáadjuk és sima tésztát keverünk.
    • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C -ra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük(tűpróba a tészta közepén)
    • Megvárjuk még kihül és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A kefires kakaós-kevert süti elkészítése képekben:

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>> Kefíres szilvás süti bögrésen

  • papucsállatka sütemény
    Apró sütemények,  Kelt tészták

    Papucsállatka

    Ennek a sütemény receptnek a neve kitaláció,mivel a papucsállatka elnevezés jutott róla eszébe a nagynénémnek, aki kicsit újra gondolta ezt a lágy kelt tésztát. Sokkal egyszerűbben elkapkodható akár gyerekeknek is a mérete miatt, és a lágy tésztája, a krémes tölteléke miatt nagy kedvenc az unokáimnak is.

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt (BL55)
    • 1 dl min. 2,8-as tej
    • 2 dkg élesztő
    • 3 ek. cukor
    • 1 mk. só
    • 2dl min. 30%-os tejszín
    • 1 tojás
    • 1 tojás sárgája
    • A tetejére egy tojás felverve a kenéshez

    Töltelék:

    • Nutella
    • Darált mák+cukor+szilvalekvár

    Papucsállatka elkészítése:

    1. A langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
    2. A hozzávalókkal lágy tésztát dagasztunk, amit 1 órát hagyunk letakarva kelni.
    3. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és pohárral vagy fánkszaggatóval kb. 8cm-es köröket szúrunk ki.
    4. A közepére egy fél tk nutellát vagy szilvalekváros mákot teszünk. ( A 10 dkg darált mákot és 10 dkg porcukrot összekeverjük 1-2 ek szilvalekvárral, a lényeg, hogy sűrű krémes állagot kapjunk) Felbehajtjuk, a széleit villával összenyomkodjuk.
    5. Sütőpapírral bélelt lapos nagy tepsire sorakoztatjuk őket, kis helyeket hagyva a sütemény közt és hagyjuk 15 percet újra kelni.
    6. Közben a sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd felvert tojással lekenjük a papucsállatkákat és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Papucsállatka készítése képekben:

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>> Csokis kifli-Jucustól

  • Túrós batyu mindmegtettem
    Kelt tészták

    Túrós batyu

    Próbáld ki a legfinomabb túrós batyut, amit valaha kóstoltál, aminek a tésztája könnyű és puha, a tölteléke pedig krémesen mennyei túró! Klasszikus kelt tészta alappal, bármilyen étkezésre, tartalmasabb levesek mellé főétkezésre is megállja a helyét.


    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 dkg cukor
    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 – 3dl tej
    • 1 tojássárgája
    • 8 dkg puha vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelék hozzávalói:

    • 40 dkg túró
    • 2 tojássárgája
    • 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)
    • 1. cs. vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja (bio)
    • 2-3 ek. búzadara
    • 1 csipet só
    • 10 dkg mazsola(opcionális)

    Kenéshez 1 tojás

    Elkészítése:

    1. Élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
    2. A lisztet átszitáljuk, és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk a tésztát.
    3. 1 órát kelesztetjük, közben elkészítjük a tölteléket.
    4. A túrót összetörjük krémesre, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, 1 csomag vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, ízlés szerint cukrot, 2-3 evőkanál búzadarát, csipet sót.
    5. A tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, majd felkockázzuk 10×10cm-re.
    6. Megtöltjük túróval, négy sarkát összefogjuk, megcsavarjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben és tojással lekenjük, hogy szép pirosra süljenek.
    7. 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
    8. Kihülés után porcukorral megszórva tálaljuk.

    Túros batyu készítése képekben:

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Túrógombóc egyszerűen

  • Őszi sütemény alma és dió töltelékkel
    piték

    Őszi sütemény alma és dió töltelékkel

    Bár a hideg idő közeledik, a konyhában a meleg, fűszeres ízek már beköszöntöttek. Próbáld ki ezt az ízletes őszi süteményt, alma és dió töltelékkel, amely tökéletes választás kávézáshoz, vagy a családi összejövetelekhez!

    Az omlós tészta és az édes, fahéjas almás-diós töltelék kombinációja garantáltan elvarázsol mindenkit. Tálald frissen sült állapotban, vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal megkoronázva a desszertet, és oszd meg szeretteiddel az ősz ízeit! Ne hagyd ki ezt a receptet, hiszen nemcsak mennyei finom, hanem a konyhád illatát is betölti a fűszeres alma és a ropogós dió varázsa! Töltsd le a receptet, és készülj fel egy kellemes őszi élményre!

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 300 g liszt
    • 150 g vaj (vagy margarin)
    • 100 g cukor
    • 1 tojás
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1/2 teáskanál só
    • 1/2 teáskanál sütőpor
      Töltelékhez:
    • 3 közepes alma (például Jonagold)
    • 100 g cukor
    • 100 g dió (durvára vágva)
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 evőkanál vaj

    Az őszi sütemény elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    • A lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot egy tálba szitáljuk.
    • Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és morzsoljuk össze.
    • Beletesszük a tojást és a vanília kivonatot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
    • A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percet hűtőben pihentetjük.

    Töltelék elkészítése:

    • Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk.
    • Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az almákat, a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Közepes lángon 5-7 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul.
    • Végül hozzáadjuk a durvára vágott diót, és jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.

    A sütemény összeállítása:

    1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
    2. A kinyújtott tésztát egy torta vagy pite formába helyezzük, megszórjuk darált kekszel vagy zsemlemorzsával és az alját villával megszurkáljuk.
    3. Rákanalazzuk a tölteléket, majd a maradék tésztát kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, amivel rácsos tetejű mintát készítünk a süteményre.
    4. Sütjük 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    Tálalás:

    • Hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szeleteljük fel. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked ha szereted a krémleveseket>>Amerikai almás pite sós karamellás öntettel

  • Lekváros piskótatekercs késszítése
    Kevert tészták

    Lekváros piskótatekercs

    Nem lehet mellé nyúlni a lekváros piskótatekercsel, ez az a süti, amit bárki bármikor szívesen elfogyaszt. Egyszerűen, gyorsan elkészül viszonylag kevés allergénnel(tojás, glutén) és nem kell félteni a melegben sem, hogy könnyen megromlana. Amikor gyerekeket várunk, szívesen készítem, mert nagyon szeretik, könnyű puha piskótája bármivel tölthető. A baracklekváros a kedvenc, de tölthető nutellával, diókrémmel, pudinggal és gyümülcsökkel is.

    Hozzávalók:

    • 6 db tojás
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 csipet só
    • 1 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 1 cs. sütőpor
    • kb 10 ek lekvár a töltelékhez (vagy amivel szeretnétek tölteni)

    Lekváros piskótatekercs elkészítése:

    A sütőt be is kapcsolhatjuk 170°C-ra, mert be is melegszik mire a tésztát kikeverjük.

    1. A tojásokat külön tálban válasszuk szét, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
    2. A sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük és adjuk hozzá a vizet, olajat, lisztet, sütőport.
    3. Keverjük simára és egy kevés fehérjehabbal lazítsuk fel, majd nagy mozdulatokkal, lágyan keverjük hozzá az összes habot.
    4. A piskóta masszát egy lapos sütőpapírral kibélelt tepsire oszlassuk el vékonyan egyenletesen. (nagy sütőméretű tepsit használjunk, itt a cél, hogy ne legyen túl vastag a piskótánk)
    5. A sütőben nekem 14 perc kellett a 170°C-on, kb ennyi idő alatt átsül, egy fogpiszkálóval nézzük meg a közepét, hogy ragacsos-e még. Ne süssük túl, mert akkor szárad és törni fog, a 13-14 perc kb. minden sütőben elég lesz!
    6. Egy megvizezett (hidegvizes) tiszta konyharuhára tegyük át lefordítva a piskótát, és húzzuk le a sütőpapírt óvatosan a tésztáról.
    7. Hajtsuk rá a hosszabbik részére és tekerjük fel a konyharuhával együtt.
    8. Hagyjuk kb 10 percig így feltekerve, szépen ki fog alakulni a tekercsformánk.
    9. Tekerjük lassan ki a piskótát a konyharuhából és vékonyan teljes felületén kenjük meg lekvárral vagy az általunk választott töltelékkel.
    10. Visszatekerve porcukorral megszórjuk a tetejét és kissé ferdén szeletelve tálaljuk!

    Jó étvágyat!

    Piskótatekercs készítése képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Imádod a lekváros sütiket? Akkor ezt a receptemet is érdemes megnézned>>lekvárosbukta

  • mirinda szelet vagy fanta szelet, üdítő szelet mindmegtettem
    Krémes sütemények

    Mirinda szelet

    Nevezhetjük a mirinda szeletet üdítő, vagy fanta szeletnek is, egy biztos, hogy megunhatatlan, könnyen elkészíthető és mindenki által jól ismert süteményről van szó. A tetejét már sokféle gyümölcs ízzel elkészítettem, de továbbra is a narancsos verzió a befutó, ez a citrusos íz illik legjobban a túró és kakaós tészta kombóhoz.

    Amilyen szörpöt vagy üdítőt találsz otthon(ne kóla legyen vagy tonic) nyugodtan készítsd el azzal, sőt bíztatlak is, hogy több ízvilággal próbáld ki, nekem a kivi volt még ami bejött.

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 6 db tojás
    • 6 ek liszt
    • csipet só
    • 6 ek víz
    • 2 ek kakaópor
    • 6 kanál cukor
    • 1 cs. sütőpor
    • 1 dl étolaj

    Túrós krémhez:

    • 25dkg túró
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin/vaj
    • 25 dkg porcukor

    Tetejérere:

    • 2 cs. vaníliás puding
      • 7 dl Fanta üdítő, vagy 4 dl jaffa szörp+3 dl víz( más szörpöt is használhatsz)

      Mirinda szelet elkészítése:

      1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
      2. A sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, olajat, és a 6 ek vizet.
      3. Ha kikevertük simára, óvatosan keverjük hozzá a kemény fehérjehabot is.
      4. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180°C-on süssük kb 25-30 percig (tűpróba a közepén, hogy átsült-e)
      5. Amíg sül a tésztánk, elkészítjük a túrót. A margarint keverjük habosra a porcukorral, vaníliás cukorral majd tegyük hozzá az összetört, krémes állagú túrót, és keverjük egyneműre.
      6. Kenjük meg a kihült tésztát a túrós krémünkkel.
      7. Egy lábosba tegyük a 2 cs pudingport, majd csomómentesen keverjük ki az üdítővel(szörp+vízzel) és kezdjük el főzni. Ha jól besűrüsödött, kevergetve hűtsük ki.
      8. Amikor már kézmeleg, egyenletesen öntsük a túróskrém tetejére, és tegyük hűtőbe teljes dermedésig.

      Jó étvágyat!

      Mirinda szelet készítése képekben:

      Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

      Imádod a túrós sütiket? Akkor ezt a receptemet is érdemes megnézned>>Túrógombóc egyszerűen

    • Mákos-meggyes kevert süti főképe
      Kevert tészták

      Mákos-meggyes kevert süti

      A nyár egyik legkedveltebb, leggyorsabban összedobható receptje a mákos-meggyes kevert süti, ami bármilyen idényjellegű gyümölccsel elkészíthető. Megszórhatjátok eperrel, cseresznyével, málnával, ribizlivel, szederrel, ami épp frissen is kapható, de mirelitt gyümölcsel is kiváló.

      A cseresznyét, meggyet kimagozva kell felhasználni, ez a legtöbb munka ami ennél a sütemény elkészítésénél időben számolni kell!

      Hozzávalók:

      • 3 db tojás
      • 15dkg cukor
      • 1 cs. vaníliás cukor/vanília por
      • 20 dkg őrölt mák
      • 1 cs. sütőpor
      • 2 dl tej
      • 20 dkg liszt
      • 1 üveg magozott meggy-vagy annyi gyümölcs amit a tetejére szórhatunk

      Mákos-meggyes kevert süti elkészítése:

      1. A tojásokat a cukorral habverővel szép krémesre keverjük. ( ne sajnáljuk rá az időt, kb 10 perc)
      2. Hozzáadjuk a mákot, elkeverjük.
      3. Mehet bele szitán át a 20dk liszt, a sütőpor, majd a tej.
      4. Egy kissebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát.
      5. Megszórjuk a tetejét gyümölccsel és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kb 25 perc alatt.(tűpróba a közepén!)

      Jó étvágyat!

      Én dupla adagból készítettem és már megbántam, hogy nem nagyobb tepsit használtam, ez a süti nagyon szép magasra megnő a sütés alatt, ne aggódjatok, a ha a nyers tészta vékonynak tűnik a tepsiben!

      Mákos-meggyes kevert süti készítése képekben:

      Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

      Ha egyszerű sütemény recepteket keresel, talán ez is tetszeni fog neked>>Almás-mákos torta liszt nélkül

    • Sütés nélküli zserbó főképe
      Sütés nélküli sütemények

      Sütés nélküli zserbó

      Aki imádja a diós süteményeket és nem szeretné használni a sütőjét, annak a sütés nélküli zserbó lesz a kedvenc receptje! 😋Barátnőm hozta a születésnapomra, hatalmas sikert aratott vele, természetesen ez volt az első ami elfogyott az asztalról! Nem véletlen, isteni finom volt és eszembe sem jutott, hogy ez sütés nélkül készült!

      Hozzávalók:

      • 1-2 csomag keksz (bármilyent használhattok, csak szögletes és kemény fajta legyen)
      • kb. 20 dkg sárgabarack lekvár
      • 20 dkg darált dió
      • 10 dkg porcukor vagy 2 kanál méz
      • Étcsoki+ 3 ek olaj a tetejére máznak

      Sütés nélküli zserbó elkészítése:

      1. A diót darálljuk le, és keverjük hozzá a porcukrot,(mézet) és annyi lekvárt, hogy összeálljon krémesen.
      2. A kekszet rakjuk ki szorosan tepsiben( 20×35)
      3. Kenjük rá a diós-lekváros masszát
      4. Rétegezzük még ugyanígy 2x
      5. Az utolsó kekszrétegre készítsünk csokimázat.
      6. Vízgőz fölött olvasszunk fel 10 dkg étcsokit, és keverjünk hozzá 3 ek. olajat, keverjük el és mehet a sütire.
      7. Hűtőben 1 éjszaka alatt átpuhul és lehet learatni a sikert érte!

      Jó étvágyat!

      Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

      Esetleg ez a receptem is érdekelhet Téged>Banános-csokis kevert sütemény

    WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől