Vörös bársony torta
mascarpone krémmel készült torták

VÖRÖS BÁRSONY TORTA

A színével is tündököl a vörös bársony torta. Ha szeretnél egy szép piros tortával kedveskedni, aminek fehér krém pompázik a tetején megtaláltad a megfelelő receptet hozzá.

Könnyen és gyorsan elkészíthető. Egy 20 cm-es tortaformára lesz szükséged ennél a mennyiségnél.

Amerika kedvenc tortája, eredeti nevén red velvet már Európát is meghódította. Ünnepnapokon különleges színével a terített asztal dísze.

Vörös bársony neve a színe és a tésztája selymességére utal. A mascarponés krémmel a tetején lesz a süteményünk igazán finom. Tökéletes szerelmünk születésnapjára, vagy gyerekekenek, a színe és íze miatt biztos sikert aratunk vele. Muffin formában is elkészíthető desszertnek.

Vörös bársony torta elkészítése

Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat és külön a nedves-folyékony hozzávalókat.

A torta tészta hozzávalói:

száraz hozzávalók:

nedves-folyékony hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 2 ek. kakaópor
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 tk. piros ételfesték

A száraz hozzávalókat egy tálba szitálva összekeverjük.A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként joghurtba keverjük a piros ételfestéket és a tojásos masszába tesszük. A masszát jól eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.

Vörös bársony muffin tészta összekeverése
Tészta összekeverése

A 20 cm-es tortaformába vágjunk sütőpapírt vagy kenjük ki vékonyan vajjal, hogy ne ragadjon bele a tésztánk sütés közben.

A sütőt előmelegítjük 180C°-ra és kb. 40 perc alatt megsütjük a vörös bársony torta tésztáját.

Vörös bársony torta.sütése
Vörös bársony torta sütése

Sütőből kivéve egy kicsit várjunk, majd vegyük le az oldalát a tortaformának. Egy tálca segítségével fordítsuk le az alját, így az egyenletes alsó rész lesz a teteje. Jöhet a krém, amíg kihűl a torta teljesen

Mascarpone krém hozzávalói és elkészítése:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín(min.30%-os)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. habfixáló

A tejszínt kemény habbá verjük, a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Összekeverjük a mascarponéval és habzsákba töltjük

Vőrös bársony
mascarpone krém elkészítése

A kihűlt tortalapot ketté vágjuk. A krémet két felé osztjuk. A közepére és a tetejére. Díszíthetjük színes cukorkákkal-gyöngyökkel,csokireszelékkel, aszalt gyümölcs forgáccsal, szeletelt mandulával, ami éppen eszedbe be jut, vagy van otthon kéznél.

vörös bársony torta készen
vörös bársony torta készen

Jó étvágyat!

Elkészítheted muffinként is>>

Kövesd a facebook oldalam és csatlakozz, hogy láthasd a legfrissebb recept megosztásaim!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük