Olasz bruschetta recept
előételek,  vacsorára ötletek

OLASZ BRUSCHETTA

A bruschetta gyönyörű név, pedig a világ egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb receptje! Ennél zseniálisabb, egyszerűbb és mégis elképesztően finom paradicsomos pirítóst csakis az olaszok találhattak ki! Imádom a konyhájukat, ha csak a tészta ételeikre és a pizzájukra gondolok, összefut a nyál a számban!

A bruschettát elsősorban előételnek nevezném ha menő akarnék lenni, hozzá teszem ezzel menő is lehetsz ha elkészíted, de mi esszük főétkezésnek, elsősorban vacsorára vagy uzsonnára. Nincs ennél mennyeibb pirítós, főképp a szezonális paradicsom érésekor! Talán az egyetlen lelke a receptnek, hogy édes, érett paradicsomokat válasszunk hozzá és illatos friss bazsalikomot, no és az extra szűz olivaolajat!

Hozzávalók:

Mi ketten egy negyedkiló friss kenyeret használtunk az alapnak, ami kettőnknek tökéletesen elég volt vacsorára!

  • 1/4 kg szeletelt kenyér vagy bagett esetleg cibatta szeletelve
  • 6 db érett éde paradicsom (ha koktél, abból több kell)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 7-8 ek extra szűz olivaolaj
  • 1 kissebb fej lila vagy vöröshagyma
  • Bazsalikom levél kb. 10 db.

A bruschetta elkészítése igazán olaszosan:

  1. A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
  2. A hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
  3. A szeletelt pékárut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsolgatjuk őket kb 5 ek. olívaolajjal.
  4. A sütőt előmelegítjük 220°C és ropogósra sütjük a kenyereket.
  5. A fokhagymát megpucoljuk, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
  6. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét. Meglocsoljuk a 3 tk. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  7. Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.

Jó étvágyat!

Bruschetta készítése képekben, hogy gyönyörködhessetek:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

Ha szereted az egyszerű de nagyszerű recepteket, talán ez is kedvedre való lesz>>Vendégváró falatkák kecske termékekből

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől