OLASZ BRUSCHETTA
A bruschetta gyönyörű név, pedig a világ egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb receptje! Ennél zseniálisabb, egyszerűbb és mégis elképesztően finom paradicsomos pirítóst csakis az olaszok találhattak ki! Imádom a konyhájukat, ha csak a tészta ételeikre és a pizzájukra gondolok, összefut a nyál a számban!
A bruschettát elsősorban előételnek nevezném ha menő akarnék lenni, hozzá teszem ezzel menő is lehetsz ha elkészíted, de mi esszük főétkezésnek, elsősorban vacsorára vagy uzsonnára. Nincs ennél mennyeibb pirítós, főképp a szezonális paradicsom érésekor! Talán az egyetlen lelke a receptnek, hogy édes, érett paradicsomokat válasszunk hozzá és illatos friss bazsalikomot, no és az extra szűz olivaolajat!
Hozzávalók:
Mi ketten egy negyedkiló friss kenyeret használtunk az alapnak, ami kettőnknek tökéletesen elég volt vacsorára!
- 1/4 kg szeletelt kenyér vagy bagett esetleg cibatta szeletelve
- 6 db érett éde paradicsom (ha koktél, abból több kell)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 7-8 ek extra szűz olivaolaj
- 1 kissebb fej lila vagy vöröshagyma
- Bazsalikom levél kb. 10 db.
A bruschetta elkészítése igazán olaszosan:
- A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
- A hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
- A szeletelt pékárut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsolgatjuk őket kb 5 ek. olívaolajjal.
- A sütőt előmelegítjük 220°C és ropogósra sütjük a kenyereket.
- A fokhagymát megpucoljuk, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
- Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét. Meglocsoljuk a 3 tk. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat!
Bruschetta készítése képekben, hogy gyönyörködhessetek:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha szereted az egyszerű de nagyszerű recepteket, talán ez is kedvedre való lesz>>Vendégváró falatkák kecske termékekből