BLOG,  mindmegtettem én

Mi a titka a jó receptnek?

Hogy mi a titka a jó receptnek, azt számomra egyértelműen a végeredmény határozza meg. A saját oldalamon kizárólag úgy és olyan recepteket osztok meg, amiket bárki el tud készíteni a leírásom alapján. Nem vagyok magam sem szakács, sem séf, egyáltalán nem vagyok „szakmabeli”, nem is célom magasabb szinten a konyhaművészet. Szerencsére, megvannak az erre igényt tartóknak is a megfelelő platformok, oktatások, ahol komolyabb szintű szakács feladatok, kihívások vannak tanítva.

Egyéni ízlések vagy pofonok

Egyszerű háziasszony vagyok, sok év tapasztalatából osztom meg a receptjeimet, a célom, hogy sikerélményt adhassak azoknak is, akik még az elején járnak a konyha rejtelmeinek útján. Nem gondolom, hogy minden egyes recept mindenkinek ízleni fog, de fontosnak tartom, hogy az elkészítési folyamat követhető és átlátható legyen.

Sok háziasszony velem együtt, szívesen keresgél és próbál ki más recepteket is, ezért is jó platform az internet.

Egymástól tanulhatunk, ismerhetünk meg újdonságokat, régi idők féltve őrzött családi receptjei kapnak nyilvánosságot.

Titka a jó receptnek

Mi a titka a jó receptnek?

Sokszor látom az online térben, a közösségi oldalakon, hogy üzleti fogásként tesznek fel receptet, a nagyobb követőszám elérése érdekében. Ezzel nem is lenne gond, ha ezek kipróbált és használható receptek lennének. Sajnos az a tapasztalatom, hogy sok esetben nem így van.

Szeretnél saját pékárut sütni? Mutatom lépésről-lépésre>>

Szerintem:

  • A jó recept megadja a pontos hozzávalókat, és akár alternatívát is kínál, az egyéni felhasználhatóság miatt. (pl: a vaj helyett akár zsír, vagy margarin használata. Cukor helyett édesítőszer stb..)
  • A lépések úgy vannak megadva, ahogy a munkafolyamat is zajlik az étel-ital-bármilyen recept készítése alatt. Senki nem szeretne belekeveredni, vagy kihagyni fontos lépést.
  • A receptjeimet, ahol csak szükségesnek látom képekkel is illusztrálom. Jó érzés a vizuális visszaigazolás, hogy úgy és ott tartunk-e ahol kell.
  • Nagyon fontosnak tartom az önazonosságot. Magam is keresem a könnyen elkészíthető recepteket,nincsenek különleges konyhaszerkentyűim, nem is fogok belemenni nagyon bonyolúlt elkészítésekbe. VISZONT! Minden receptem saját magam is elkészítem, és a tapasztalataim alapján osztom meg Veletek!
Titka a jó receptnek 2

Nagyon jól emlékszem még drága nagymamáim, hogyan próbáltak nekem segíteni, mikor fiatalasszonyként nekiálltam magam főzni a családomra! „Készíts egy vékony rántást..”, „Csak annyi vízben amennyit jónak látsz..”, „Annyi zsiradékot tegyél hozzá amennyit felvesz..” Ismerős nektek is?

A jó receptnek a titka, hogy szájbarágósan, és pontos mértékegység, alapanyag megjelöléssel van közzétéve. Ha most kezdenék el főzni, úgy érezem olyan oldalt választanék mint a saját mindmegtettem oldalam, ahol gyerekjáték az ételek elkészítéséhez szükséges lépések követése. Ez az én célom. A fiatal önmagam megtanítása főzni-sütni. Mert szerencsére most is sok fiatal „én” fog követni engem, vagy férfiak akiknek új terület a „szakácskodás”, és szeretnék meglepni a kedvesüket egy terített asztallal otthonukban.

Titka a jó receptnek 3.

Sikerekben gazdag, élvezetes órákban eltöltött sütögetést-főzöcskézést kívánok Nektek!

Leszpuch Henrietta

Ha tetszett a gondolatom és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük