Mini húsgombócok sütőben készítve
Sokféle ételhez felhasználható a mini húsgombóc receptem, így érdemes külön is megtartani és többszőr elővenni. Akár tésztaételekhez, vagy mártások töltelékéhez, de akár önmagában falatkákként elkészítve is remek választás!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús(én most sertést használtam, de lehet felesben marha hússal vagy akár szárnyas darálthússal is készíteni.)
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3-4 ek. zsemlemorzsa
- só
- bors
- 1 ek Worcestershire szósz (opcionális)
- őrölt római kömény (opcionális)
- olíva olaj
- A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük a végén a fokhagymát is hozzátesszük és átfuttatjuk.
- A darálthúshoz minden hozzávalót, a hagymákat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
- A hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk és vizes kézzel diónyi golyókat készítünk a darálthúsos keverékünkből. Kis helyet érdemes hagyni köztük, hogy át tudjanak sülni.
- Olíva olajjal lekenjük a gombócokat és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.
Mini húsgombócok elkészítése:
Mini húsgombócok készítése képekben:
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Húsos pite egyszerűen