Mini húsgombócok sütőben készítve
előételek,  főételek

Mini húsgombócok sütőben készítve

Sokféle ételhez felhasználható a mini húsgombóc receptem, így érdemes külön is megtartani és többszőr elővenni. Akár tésztaételekhez, vagy mártások töltelékéhez, de akár önmagában falatkákként elkészítve is remek választás!

Hozzávalók:

Mini húsgombócok sütőben készítve
  • 50 dkg darált hús(én most sertést használtam, de lehet felesben marha hússal vagy akár szárnyas darálthússal is készíteni.)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3-4 ek. zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 ek Worcestershire szósz (opcionális)
  • őrölt római kömény (opcionális)
  • olíva olaj
  1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük a végén a fokhagymát is hozzátesszük és átfuttatjuk.
  2. A darálthúshoz minden hozzávalót, a hagymákat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
  3. A hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
  4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  5. Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk és vizes kézzel diónyi golyókat készítünk a darálthúsos keverékünkből. Kis helyet érdemes hagyni köztük, hogy át tudjanak sülni.
  6. Olíva olajjal lekenjük a gombócokat és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.

Mini húsgombócok elkészítése:

Mini húsgombócok készítése képekben:

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Húsos pite egyszerűen

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük