Kecsketúrós falatkák elkészítése képekben
Apró sütemények,  Partikra menüsorok

Kecsketúrós falatkák

Olyan sokszor ennénk valami gyors, fincsi nasit, ezért a kecsketúrós falatkák receptjét szeretném ha kipróbálnátok, mert ez pont az a recept amit ilyenkor előveszek! Mivel javarészt túrót tartalmaz, zsiradékkal és liszttel összedolgozva, nem kell hozzá nagybevásárlás. Tényleg bő fél óra alatt elkészül (sütéssel együtt) és melegen meg, hát valami isteni finom!!!

Ha vendégek jönnek, ez a recept a legygyorsabb választás! Akár a fagyasztódban is tarthatsz kecsketúrót, felolvasztás után is remekül lehet dolgozni vele, a Bagylyashegyi tenyészetből bármikor beszerezheted, akár nagyobb mennyiségben is, hogy mindig kéznél legyen!

Finom és nagyon egyszerű apró sós finomság, amit megszórhatunk köménymaggal, szezámmaggal, de akár reszelt sajt is kerülhet a tetejére. Nem kell keleszteni, nincs benne élesztő, de még sütőpor sem, sőt tojás sem kell a tésztájába. Ha nem akarjuk rögtön sütni, betehetjük egy éjszakára a hűtőbe, de akár rögtön süthetjük is, úgy is nagyon finom lesz. Lehet a tésztájába medvehagymát, vagy fokhagymát, vagy kaprot is gyúrni, ha úgy tartja kedvetek!

Hozzávalók:

  • 400 gr kecsketúró
  • 400 gr liszt (lehet felezve teljeskiőrlésűvel)
  • 100 gr vaj
  • kb. 200 gr zsír
  • 1-2 tk só ízlés szerint
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tojás felverve a tetejét megkenni
  • egész kömény
  • szezám mag
  • 5 dkg reszelt sajt

Kecsketúrós falatkák elkészítése:

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a túrót, elmorzsoljuk benne a vajat, végül annyi zsírt adunk hozzá, hogy lágy, könnyen kezelhető tésztát kapjunk (ha nagyon picit ragad az nem gond, de túlságosan ne legyen ragacsos!). 
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastag téglalap alakúra, melyet felvágunk 2×2 cm-es kockákra.( Bizony, ezt még szaggatni sem kell,
  3. A tetejét lekenjük a felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. (én a kockák felére szezámmagot a másik felére reszeltsajtot szórtam, a köményt szeretjük így az mindenhova ment!) 
  4. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
  5. Már melegen is ehetitek nyugodtan, isteni finom, kívül ropogós, belül puha falatkák!

Jó étvágyat!

Kecsketúrós falatkák elkészítése képekben:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Ha érdekelnek a kecsketermékek, kövessétek Gáborék oldalát is, Náluk mindig friss , maguk által készített isteni finom termékeket tudtok vásárolni>>Baglyas-hegyi Tenyészet Kistermelői termékei

Ha további recept érdekel ami kecsketermékből készült, talán ez is tetszeni fog Neked>>Gyümölcsturmix kecske kefírrel, akár a falatkák mellé is! Egy vitaminbomba lesz!!!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük