krémlevesek

Krémlevesek receptek egyszerűen.

  • Kukoricakrémleves készítése főkép
    krémlevesek

    Mexikói kukoricakrémleves

    Imádod a csípős ízeket? Ezzel az egyszerű kukoricakrémlevessel gyorsan mexikói ízt csempézhetsz a konyhádba! Nálam a mélyhűtőben mindig van fagyasztott kukorica, úgyhogy 15 perc alatt lehet ebből összeütni a szívmelengető chilis kukoricakrémlevest. Ha felkészülsz és egy kis tortilla chips is hozzá, akkor kész is az ebéd.

    Hozzávalók:

    • 1 ek vaj vagy olivaolaj
    • 1 közepes fej hagyma, felaprítva
    • 2 gerezd fokhagyma,  felaprítva
    • 500 g fagyasztott kukorica
    • 1 liter alaplé (húsleveskockából is jó)
    • 1 tk. chilipehely
    • 1 tk. gyömbérpor
    • 1 kávéskanál Worchester szósz (elhagyható)
    • 2 dl tejszín
    • só, fehérbors

    A mexikói kukoricakrémleves elkészítése:

    1. A fej hagymát megdinszteljük a vajon vagy olivaolajon üvegesre.
    2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és ráöntjük a kukoricát.
    3. Felöntjük alaplével, ízesítjük sóval, fehérborssal, gyömbérrel, Worchester szósszal és kb. 15 percig forrástól számítva megfőzzük.
    4. Botturmixal pürésítjük,nem baj, ha kissé darabos marad a kukorica.
    5. Hozáadjuk a tejszínt és összefőzzük vele.
    6. Tálkákban forrón tálaljuk. A tortilla chipseket nagyobb darabokra tördelve közvetlenül tálaláskor szórjuk a tetejére.

    Kukoricakrémleves készítése képekben:

    Rajongsz a krémlevesekért?? Készítenél egy isteni finom Mentás borsókrémlevest?

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

  • krémlevesek,  Levesek,  zöldséglevesek

    Mentás borsókrémleves

    A mentás borsókrémleves akár friss, akár mirelit borsóból készítjük, hűsítő, könnyű igazi nyári főétel. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, ráadásul a gyerekek is szeretik általában, és ez a kettő együtt már igazi főnyeremény a konyhában!

    Hozzávalók:

    • 1 cs. újhagyma/1 fej vöröshagyma
    • 2 ek. olaj
    • 40 dkg zöldborsó
    • 8 dl húsleves alaplé
    • 1 dl tejszín
    • kb 12 db mentalevél
    • kis csomag petrezselyemzöld
    • bacon szeletek
    • bors

    Mentás borsókrémleves elkészítése:

    1. Az olajat felforrósítjuk, és a megtisztított, felkarikázott újhagymát megpirítjuk rajta.
    2. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Lefedjük, majd kis lángon 10–12 percig főzzük.
    3. A leveshez adjuk a mentalevelek felét, és az egészet botmixerrel pürésítjük.
    4. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
    5. Végül a tetejére szórjuk a feldarabolt, száraz serpenyőben megpirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Olvasd el milyen ismert menta fajták vannak még>>8 kedvelt menta fajta és felhasználási lehetőségei

    Tudtad ?

    A borsó a XVI. században vonult be,eleinte igazi kuriózumként az élelmiszerek közé. Bár K.e 4-5 ezer évvel is termesztették már Ázsiában.

    Egész évben kapható fagyasztott állapotban, így mindig rendelkezésünkre álló zöldségünk.

    Mentás borsókrémleves
    Borsó

    A frissen szedett zöldborsó élménye évente kétszer is várható:

    • az első május-júniusban
    • a második szeptember közepén.

    A borsónak igen magas a cukor,fehérje és vitamintartalma.(A-vitamin, B-vitamin-csoport, folsav, C-vitamin, E-vitamin)

    Nyomelemekben gazdag: vas, kálium, foszfor, kalcium, magnézium, cink és mangán található benne.

    Egészségre gyakorolt hatása a benne található kálciumnak,hogy segít az izmok és csontok erösítésében.

    Szabályozza a vérnyomást, az emésztési rendellenességeket.

    Vastartalma révén segít a vérszegénység megelőzésében. Szerencsére ezt a zöldséget a gyerekek is szívesen fogyasztják, érdemes az étrendjükbe minél gyakrabban beépíteni kedvező hatásai miatt.

    Kövesd a Facebook oldalamat és csatlakozz,hogy elsőként olvashasd a legfrissebb receptjeimet!🙂