Magamról

Magamról is írok a blog bejegyzéseimben, hiszen szeretném ha megismernétek és embert tudnátok arcal képzelni a receptjeimhez-írásaimhoz.

  • MINDMEGTETTEM MAGAMRÓL főkép
    Magamról

    MINDMEGTETTEM MAGAMRÓL-bemutatkozom

    Szeretnék magamról pár sort írni,hogy képet kapjatok, ki áll a Mindmegtettem oldal mögött:

    50 éves nőként, most érzem azt, hogy meg szeretném osztani veletek a receptjeimet, gondolataimat. Milyen receptek segítenek nekem, egy átlagos embernek abban, hogy ne küzdelemnek érezzem az életem, hanem áldásnak? Ebbe nagyrészt beletartozik a konyha, a sütés-főzés: mert enni nagyon szeretek!

    Nem vagyok híres, nem tettem nagy dolgokat a világ szemében, nem emelkedem ki a tömegből, nem is vágyom rá, 50 évesen hálásan ölelem magamhoz, amim van, mert megkaptam mindent amire valaha is vágytam: van gyönyörű családom, barátaim, a munkámat szeretem. A Várpalotainfó irodájában vagyok aszisztens és a hirdetések átvételével, szerkesztésével illetve az online területünk működésével, építésével foglalkozom.

    Szeretem a régi recepteket életre kelteni, nagymamámtól sokmindent szerencsém volt megtanulni és hiszem, hogy Ők még igazán jól főztek. Nyitott vagyok ezzel szemben minden újdonságra, szeretem kipróbálni a reformételeket is, így a recepttáram egészen sokszínű lesz!

    Ha már kerestél rá receptemre, talán észre vetted, hogy vannak alapanyagok, amelyeket tudatosan használok és keresek. Hiszek benne, hogy a zsiradékok sokkal egészségesebbek, mint az étolaj, hogy a vaj nem lehet margarin. Keresem és használom a kistermelői termékeket, és nagyon örülök, mikor saját magam megtermelt terményeimmel készíthetek az asztalra ételt-italt. Igyekszem is bemutatni a kertből a spájzba kategóriámba.

    Magamról előljáróban: utáltam főzni!

    Nem szerettem a konyhát…utáltam a mindennapos főzést, főképp, hogy örökös előregondolkodással járt, hogy kitaláljam a másnapi ebédet, amit mindenki szívesen megeszik a családban és netán 2 napra is elég lehet.

    Mókuskerék a nők élete,ha a mindennapi ebédről gondoskodniuk kell

    Szerintem ez sokatok számára ismerős, levenni a terhet nem tudom a vállatokról, ám recept ötletekért bármikor „ideléphettek hozzám”. Én már kettecskén élek a férjemmel, így megtehetjük, hogy az ebédünket 2 főre megrendeljük, ez így sokkal olcsóbb és kényelmesebb is, mint a munka utáni főzés. Ezért a hétvégi ebédek, vagy vacsorák elkészítése örömteli elfoglaltsággá vált, mivel nincs teljesítmény kényszerem, nem kell kapkodnom.

    Tudom, már te is sokat mindmegtettél, és valamiben biztosan olyan lehetsz, mint én:

    Egyszercsak megszerettem a konyhám!

    A legérdekesebb még saját magamnak is, hogy megszerettem a konyhám. Örömmel tölt el, amikor látom, hogy a családom vagy a barátaim jóízűen fogyasztják el a főztömet-desszertjeimet. Tény: kikerültem a mókuskerékből, hogy a gyerekeim felnőttek és ez változtatott meg mindent. A hétköznapi ebédeket nem nekem kell elkészíteni, így a főzés-sütés egyfajta hobbivá válhatott az életemben.

    Receptjeim vannak, melyeket én használok, amiket veled is szeretettel osztok meg

    Magamról vállalom, hogy depresszióval küzdök, de ez semmiben nem akadályoz meg!

    Az oldalamon szeretném, ha látnád, ha azt látnád, hogy ez is csak egy szervi betegség. Jól kezelve pontosan annyi nehézséget okoz, mint másnak egy másfajta szervi betegsége. Mindmegtettem ezt is, beletanultam, hogyan éljek boldogan a depresszió mellett, megkerestem, mi ad örömöt, mikor mit tegyek magamért, hogy egyensúlyban maradjak. Sokszor ez pontosan a konyhai tevékenykedés. Mert sikerélményt nyújt.

    Mit találsz meg az oldalamon?

    1. Lehet még te is utálod a konyhát és épp azért olvasod az oldalam, hogy egyszerű, könnyen elkészíthető recepteket találj, amivel gyorsan elkészülhetsz! Törekedtem erre is és örülök, hogy sok segítséget nyújthatok Neked a mindennapi: „mit főzzek gyorsan” kérdéshez!
    2. Esetleg kezdő vagy és arra van szükséged, hogy mindent pontosan megmutatva tanulj meg főzni: pontosan így írom a recepteket lépésről-lépésre, mert emlékszem még, minden bonyolúlt az elején és nem egyértelmű. Képpekkel illusztálva nagy segítségedre leszek!
    3. Ha viszont rutinos háziasszonyként szívesen sürögsz a konyhádban és szeretnél új recepteket vadászni, remélem tudok Neked is újdonságokkal szolgálni, esetleg régi receptjeidet is szívesen cseréled le az enyémekre, annak külön örülök!

    Az oldalam folyamatosan készül, hetente több új receptel gazdagítom, a célom, hogy egy online szakácskönyvként értékes oldalakkal és receptekkel megtöltve gazdagítsam az internet felületét.

    mindmegtettem magamról 2

    Ha nincs ötleted, hogy mit főzzél, vagy süss, kövess Facebookon, itt osztom meg elsőként a legújabb receptjeimet. Csatlakozz hozzám itt>>https://www.facebook.com/mindmegtettem