Káposztás sztrapacska
Régi kedvenc recept a káposztás sztrapacska, viszonylag költség hatékony, és könnyen csúszó egytálétel.
Hozzávalók
- 80dkg burgonya
- kb 40 dkg liszt
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- só
- zsír vagy olaj (2-3 ek)
- 2 db tojás
Káposztás sztrapacska elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk és lereszeljük kislyukú reszelőn.
- Megsózzuk, hozzákeverjük a tojást és a lisztet is adagolva keverjük. Se túl sűrű, se túl lágy ne legyen a tészta, a fakanál álljon meg benne. Jól szaggatható legyen az állaga. A krumpli milyenségétől is függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. Nem kell viszont nagyon kidolgozni, mert akkor nyúlóssá válik.
- Forrásban lévő sózott vízben kiszaggatjuk a tésztát, pont úgy mint a nokedlinél, forrástól számítva pár percig főzzük és szűrjük.
- Egy serpenyőben a vöröshagymár kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
- A savanyított káposztát, ha túl intenzív az íze átmoshatjuk, én nem szoktam, de ízlés dolga.
- Babérlevéllel, borssal ízesítjük, só, a káposzta sótartalma miatt nem biztos, hogy sok kell hozzá.
- Kis vizet tehetünk alá, így hagyjuk párolódni, amíg el nem készül.
- Hozzákeverjük a káposztához a leszűrt sztrapacskát, és még melegen tálaljuk.
Tipp>> Én használtam pirospaprikát az ízesítésnél, de ez a verzió nekem annyira nem jött be, mint a fehéren hagyott csak borsos ízesítés, ezt eldöntheted a készítésénél. Illetve ha kiegészítenéd némi hússal, pirított kockázott szalonnát javasolok, mint a túrós csusza esetében!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted a káposztás ételeket>>Töltött káposzta