Kecske grillkolbász és grillsajt sütése
A pirosra sült kecske grillkolbász és grillsajt egyszerűen készül, alig van vele munka, a lényeg főképp a minőségi alapanyagon múlik! Persze a sütésénél is figyelni kell pár dologra, hogy a végeredmény tökéletes legyen! A kolbász ideális választás lehet bulikhoz vagy más összejövetelekhez, amikor az időt inkább a társasággal szeretnénk tölteni és nem pedig főzéssel.
A kolbászok alapvetően előfűszerezett húskeverékek, amelyek megfelelő mennyiségű zsírt tartalmaznak, ezzel megőrizve a belőlük készített ételek szaftosságát. Az általam grillezni szánt kecske kolbász egy limitált kiadás a Baglyas-Hegyi Tenyészettől:
Aszalt szilvás kecske grillkolbász
Fahéjas vörösborban pácolt aszalt szilvával készül
Magyar fokhagyma, parajdi só felhasználásával!
Juhbélbe töltve!
Egyedi recept, csak náluk készül így!
Paneer indiai grillsajt
Ugye milyen izgalmas? Hát még a sütés során elszabadult illatfelhő! Szeretem a kistermelői termékeket, mert merőben más ízvilággal rendelkeznek és az elkészítésük sem nagyüzemben, hanem szorgos kezek által készülnek, hatalmas gondossággal.
Merj kilépni az átlagból, lepd meg családod-barártaid egy különleges grill élménnyel!
Hogyan süssünk kecske grillkolbászt és grillsajtott egyben a legegyszerűbben?
Nálunk erre mindig a jól bevált Hot Plate / Hot Pan kerül elő! Egyszerű a használata, az előkészület mindőssze annyi, hogy bedugjuk a konnektorba, beállítjuk a hőfokot és már indulhat is a grillezés!!
Grillkolbász készítésénél a 175 fok az ideális, ennél magasabb hőmérsékleten a kolbász bőre könnyen megreped, és a szaft kifolyhat. A kolbászok sütési ideje 8-10 percet vesz igénybe oldalanként. A vastagabb daraboknak több idő szükséges, a vékonyak hamarabb elkészülnek.
A kecske grillsajt sütése a kolbászok elkészítése után következett, mivel azok tényleg pár perc alatt elkészültek, a külső réteg kap egy kis kérget mindkét oldalon és kész is voltunk!
Mi passzol a kecske grillkolbász és grillsajt mellé?
Akár a sajt is egyféle köret lehet, és az általunk kedvelt savanyúsággal, mustárral, ketchuppal, majonézzel, vagy friss salátával is tökéletes, de egy szelet kenyér a szaft felfogásához is jó választás!
Mi sütöttünk mellé hasábburgonyát is így egy egész komoly kis ebéd lett belőle,amit kovászos uborka kísért a hasunkba és rozé fröccsel öblítettük le!
Jó étvágyat!
Rajongsz a kecsketermékekért? Készítenél egy isteni finom lángost kecske kefírrel? Találsz az oldalamon érdekességeket is a kecskehúsról!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/