Egres mártás főképe
főzelékek,  mártás

Egres mártás

Nagyon sokak kedvence az egres mártás, amihez május végén érik a gyümölcs, de természetesen fagyasztottból bármikor elkészíthető! Egres, köszméte, pöszméte, piszke és ki tudja még hányféle neve van, de az édes savanykás mártás tökéletes főtt vagy sült húsok mellé!

Hozzávalók

  • 20 dkg egres
  • 2 dl víz
  • 6 ek habtejszín
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő vagy finomliszt
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Egres mártás készítése:

  1. Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük.
  2. Feltesszük főni a vízzel, pici sóval és a cukorral.
  3. Miután jó puhára főtt, beleöntjük egy turmixgépbe vagy botmixert használunk és pépesítjük.
  4. A kukoricakeményítőt(finomlisztet) csomómentesen elkeverjük a habtejszínnel és a vaniliás cukorral.
  5. Hozzákeverjük a mártáshoz és visszatesszük a tűzhelyre, jól összeforraljuk. Ne hagyjuk ott, mert könnyen leég. Utólag ha túl savanyúnak találjuk még cukrot lehet hozzá tenni!

Jó étvágyat!

Egres mártás képekben:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

Szereted a könnyű recepteket? Szerintem ez is is tetszeni fog Neked>>Banános-csokis kevert sütemény

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük