piték
-
Őszi sütemény alma és dió töltelékkel
Bár a hideg idő közeledik, a konyhában a meleg, fűszeres ízek már beköszöntöttek. Próbáld ki ezt az ízletes őszi süteményt, alma és dió töltelékkel, amely tökéletes választás kávézáshoz, vagy a családi összejövetelekhez!
Az omlós tészta és az édes, fahéjas almás-diós töltelék kombinációja garantáltan elvarázsol mindenkit. Tálald frissen sült állapotban, vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal megkoronázva a desszertet, és oszd meg szeretteiddel az ősz ízeit! Ne hagyd ki ezt a receptet, hiszen nemcsak mennyei finom, hanem a konyhád illatát is betölti a fűszeres alma és a ropogós dió varázsa! Töltsd le a receptet, és készülj fel egy kellemes őszi élményre!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g liszt
- 150 g vaj (vagy margarin)
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
Töltelékhez: - 3 közepes alma (például Jonagold)
- 100 g cukor
- 100 g dió (durvára vágva)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál vaj
Az őszi sütemény elkészítése:
Tészta elkészítése:
- A lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot egy tálba szitáljuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és morzsoljuk össze.
- Beletesszük a tojást és a vanília kivonatot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
- A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percet hűtőben pihentetjük.
Töltelék elkészítése:
- Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az almákat, a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Közepes lángon 5-7 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul.
- Végül hozzáadjuk a durvára vágott diót, és jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
A sütemény összeállítása:
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
- A kinyújtott tésztát egy torta vagy pite formába helyezzük, megszórjuk darált kekszel vagy zsemlemorzsával és az alját villával megszurkáljuk.
- Rákanalazzuk a tölteléket, majd a maradék tésztát kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, amivel rácsos tetejű mintát készítünk a süteményre.
- Sütjük 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
Tálalás:
- Hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szeleteljük fel. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked ha szereted a krémleveseket>>Amerikai almás pite sós karamellás öntettel
-
Tökös pite
A tökös pite egyféle alapanyag mentés miatt került az asztalunkra, de bizton állíthatom, hogy isteni édesség, amit ezentúl gyakran fogok sütni! Leginkább a krémesre hasonlít az íze és az állaga, de van valami nagyon könnyű és friss az ízvilágában. Ha nem szereted a túl édes-ragacsosan tömör sütiket, ez nagyon kedvedre való lesz!
Főleg nyár végén lehet rengeteg tökhöz jutni, mi is sokat kaptunk sok helyről és már nem akartunk tökfőzeléket enni. Süti viszont bármikor jöhet Nálunk, így utánna néztem, hogy lehetne elkészíteni a sima tököt másképp, mint amihez szoktunk.
Íme a sütemény receptem, ami nyomokban sem hasonlít a tökfőzelékhez:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1/4 sütőpor
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- kevés tejföl vagy tej
Töltelékhez:
- 1 nagyobb főzőtök
- 3 dl tejföl
- 4 tojássárgája
- 6 tojáshehérje
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek. cukor
- 4 ek. búzadara
Tökös pite elkészítése:
- A tök héját lehámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk és vízben feltesszük főni. Ha már puha, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. (Rázogassuk meg időnként, hogy minden lé kijöjjön belőle)
- Amíg csepeg elkészítjük a tésztát: liszthez hozzáadjuk a csipet sót, a sütőport, a cukrot és a felkockázott vajat (margarint). Jól elmorzsoljuk, majd mehet hozzá a két tojássárgáját (a fehérjét tegyük egy olyan tálba, amelyben fel tudjuk majd verni) és egy pici tejfölt/tejet teszünk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
- Kinyújtjuk a tepsi méretére, amit kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal és lisztezzük, majd belehelyezzük a tésztát.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra
- Készíthetjük a krémet: A maradék négy tojást is kettéválasztom.
- A fehérjéket kemény habbá verem.
- A tököt mixerben összeaprítjuk, vagy krumlitörővel összenyomjuk.
- Hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, vaníliás cukrot, cukrot, jól összekeverjük és végül hozzáforgatjuk a fehérje habot.
- Ráöntjük az elkészült krémet a tésztára és mehet a sütőbe kb.60 percre.
- Csak kihülés után szeleteljük, aki szereti porcukorral meghinthetjük. Nekünk nem kellett rá.
Tökös pite elkészítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Ha még mindig van tököd és szeretnél egy finom főzeléket is készíteni itt a recept hozzá:Krémes tökfőzelék-nagymamám receptje alapján
-
Almás pite-hagyományos recept alapján
Régimódi, egyszerű almás pite a jól bevált receptem szerint. Szerintem a sok töltelékről lesz az almás pite ellenállhatatlan. Még ha rengetegnek tűnik is az alma mennyisége, mégse ajánlom, hogy kevesebbet rakj, a pitébe 2X annyi töltelék szükséges, mint a tészta maga.
Azt nem mondanám, hogy gyorsan össze lehet dobni, hiszen maga az alma pucolása és reszelése már nem kis idő, de ha rászánunk egy 1,5 órát, az alatt elkészül a mennyei almáspiténk! NE AZ ALMÁVAL KEZDJ! A pite tésztának hűtőben kell állnia, pont annyi ideig elég is pihentetni, amíg elkészülünk az almával.
Ha klasszikus, omlós almáspitére vágysz, kövesd a receptem és bezsebelheted a dícséreteket érte!
Hozzávalók:
Az almás pite tésztájához:
- 60 dkg finomliszt (BL55)(nyugodtan kipróbálhatsz általad használt lisztkeverékeket!)
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 20 dkg teavaj (hideg) Én csak zsírt használtam, összesen 15 dkg-ot
- 5 dkg zsír (hideg)
- 4 ek. tejföl
- 2 db tojás
A töltelékhez:
- 2,5 kg alma (gála vagy golden fajta)
- 15 dkg cukor (ha savanykás lehet több, vagy kevesebb ha édes az almád)
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3.e.k daráltkeksz
Az almás pite elkészítése:
- A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba. Jöhet hozzá a porcukor, a sütőpor és a só is.
- Keverjük alaposan össze a száraz alapanyagokat és szórjuk bele a kockákra vágott hideg vajat. Kanalazunk hozzá kevés zsírt, hogy omlós legyen és a liszttel alaposan morzsoljuk össze.
- Addig kell összedörzsölni a lisztet és a zsiradékokat, amíg apró morzsás lesz. Ekkor jöhet bele a tejföl és a két tojás is. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk egynemű tésztává.
- Vegyük ketté és egyesével csomagoljuk fóliába. Így mehetnek a hűtőbe, amíg elkészül a töltelék.
- A töltelékhez az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a csumájukat és reszeljük durvára. Nagyon fontos, hogy ne reszeljük túl finomra. Az a jó, ha szépen megmaradnak a szálak így több nedvességet tart meg a gyümölcs és zamatosabb lesz a pite.
- A lereszelt almákból tenyérnyi adagokat nyomjunk össze a két kezünkkel egyszer és így tegyük át egy nagy keverőtálba, hogy a reszelés közben engedett lé ne áztassa el a tésztát.
- Szórjuk meg a cukorral, fahéjjal és 2 ek. daráltkeksszel. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből.
- Jöhet az első tészta, amit enyhén lisztezett deszkán, lassan haladva, óvatosan nyújtsunk ki a tepsivel megegyező méretre. Kicsit lisztezzük meg és tekerjük fel a nyújtófára. Így emeljük a tepsire és terítsük bele. Tepsibe rakhatunk sütőpapírt, vagy kivajazzuk és a maradék darált keksszel bevonjuk vékonyan.
- Terítsük rá a tölteléket és szépen simítsuk el, hogy egyenletes vastag legyen mindenhol.
- Nyújtsuk ki a második tésztát is a tetejére és a fa segítségével terítsük rá. A széléről vágjuk le ha kell a felesleges tésztákat, hogy szép csinos legyen.
- Egy villával sűrűn szúrjuk végig a pitét, de nagyon fontos, hogy ne csak a tetejét bökjük meg. Egészen a süti aljáig szúrjuk a villát, hogy az almából kisülő gőznek legyen útja.
- 180°C-ra előmelegített sütőbe középre rakjuk be és kb 40-45 percig süssük, amíg a teteje halványbarna nem lesz!
Nekem ropogós zöld almám volt, ami lereszelve elég savanykás és „nyers” volt, ezért én előpároltam kevés vajon, kb 20 percet amíg összeesett és elfőtte a levét. Ez után a receptem szerint folytattam. Semmi szükség erre a lépésre a legtöbb almafajtánál, de én most nyár derekán így oldottam meg, hogy finom legyen a pitém ebből a fajta almából is.
Almás pite készítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Nézd milyen fincsi mákos-almás-pite receptem is van 🤩
-
Mákos-almás pite
A mákos-almás pite a legegyszerűbb nem kevert tésztás sütemény a mák és alma rajongóknak. Szeretem pite formában elkészíteni, de egész nagy tepsivel is összerakhatsz belőle, csak duplázd az általam megadott mennyiséget. Az alma és a mák remek társak, csúszni fog ez a sütemény ígérem!
Az általam használt piteformával azért szeretek dolgozni, mert semmi nem ragad le benne, szerintem a mérete is épp megfelelő egy ilyen és hasonló pite elkészítéséhez, én ajánlom a beszerzését. Tovább gondolva bármilyen töltött sütemény elkészíthető benne, akár csak a kevert tészták is.
Nagyon gusztusos kirakni az asztalra is, egy tepsi ehhez képes elég otromba, ízkésesen mutat szeleteléskor is.
Mákos-almás pite hozzávalói:
Pite tésztához:
- 30 dkg liszt(BL 55)
- 12 dkg zsír vagy 15 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 2-3 ek. tejföl
Töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 2,5 dl tej
- 3 db alma
- 20 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- kk fahéj
- 5 dkg búzadara
- 2 tojás fehérje-sárgája a lekenéshez marad
- 10 dkg mazsola(elhagyható)
- 2-3 ek. barack lekvár
Természetesen a házi baracklekvárt ajánlom használni, ha van otthon vagy tudtok szerezni, annak az ízét egyik bolti lekvár sem adja vissza. A mákot akár darált kiszerelésben is megkapjátok, ha szemes mákot használtok és nincs mákdarálótok, a kávédaráló is nagyszerűen használható.
Mákos-almás pite elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, majd a hideg zsírral(vajjal) és a tejföllel, majd összedolgozzuk.
pite tészta összeállítása A tésztából két gombócot készítünk és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Hűtőben pihentetjük Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
alma reszelése A tejet a cukorral felforraljuk, a mákot a darával addig főzzük a tejben alacsony lángon, amíg jól megduzzad (kb 2 perc). Kihűtjük, hozzáadjuk a megtisztított mazsolát és a reszelt citromhéjat,és a levéből kinyomkodott reszelt almát.
Mákot összefőzzük A két tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a mákos-almás krémhez.
tojásfehérjéből kemény habot verünk Kinyújtjuk az egyik gombócot a tepsi méretre, hogy kicsit felérjen az oldalán, majd baracklekvárral lekenjük.
első tésztát megkenjük lekvárral Ráöntjük a mákos-almás keveréket, és sütőpapíron kinyújtott második pite tésztával befedjük. Széleit körbe levágjuk ahol kilóg.
Mákos-almás tölteléket lefedjük a felső tésztával Villával megszurkáljuk, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon, ne repedezzen el a tészta.
tojássárgával lekenjük A mákos-almás pitét előmelegített 180 fokon sütőben kb. 25 percig sütjük. (a sütési idő a sütőtől is függ, nálam 30 perc alatt készült el.) Ha kihűlt porcukorral megszórhatjuk a tetejét, szeletelve tálaljuk.
Sütőből kivéve Jó étvágyat!
Ezt a receptet elkészíthetitek csak mák és csak alma töltelékkel is, ki melyiket szereti:-)
A mák jó ha tudod micsoda remek növényünk! Évszázadok óta ismert és kedvelt gyógyhatású növény. Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító hatását már az ókorban is ismerték, olaját pedig a csontritkulásra alkalmazták.
Csillapítja a köhögést, oldja az enyhébb görcsöket,csökkenti a lázat, a gyulladást, enyhíti a székrekedést és az alhas irritációját. Gazdag kalciumban, rézben, foszforban, vasban, jódban, magnéziumban és mangánban.
A mákban telítetlen zsiradék található, a belőle kivont olaj fogyasztása rákmegelőző hatású lehet. A mákban a linolénsav pedig segít egészségesen tartani a szívet.Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését. Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően segít megelőzni a trombózis és embólia kialakulását, normalizálja a vér koleszterinszintjét.
Bár a mák, akárcsak a kannabis,a legtöbb országban tiltólistás, még otthon sem termeszthető.Szigorú rendeleteknek és feltételeknek kell megfelelnie, mielőtt forgalomba kerülne (vagy hogy termeszthessék). Ugyanakkor mindezek ellenére egy rendkívül csodálatos növény, mely számos panaszt enyhít. Ismert idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, feszültségoldó, nyugtató, altató hatásáról. A belőle kivont olajat kifejezetten alvás támogatására (is) ajánlják.
A mák mindezek mellett természetesen csodás ízéről is ismert. Megannyi recept alapvető hozzávalója, egyik kedvencem a mákos kalács tojás nélkül receptem!
Érdekel egy zseniális amerikai almás pite recept is?
Kövesd a facebook oldalam és csatlakozz hozzám, ha szeretnéd elsőként olvasni a legfrissebb receptjeimet!
-
Gluténmentes almás pite
A gluténmentes almás pite ha édesítőt használsz cukor helyett, diétába is remekül beilleszthető. Magas rosttartalmának köszönhetően jót tesz az emésztésnek, de az útifűmaghéj miatt sok folyadékot kell fogyasztani étkezés után. Laktózérzékenyeknek a vajnál kell laktózmenteset használni,így a tojáson kívül, mindenmentessé is tehető a receptünk.
Gluténmentes almás pite hozzávalói:
Tésztához:
- 25 dkg kölesliszt
- 10 dkg tápióka keményítő
- 1 ek útifűmaghéj
- 9,5 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- 1 ek. kristálycukor(édesítő)
- 7 – 8 ek. hideg víz
- 2 ek. darált keksz
Töltelékhez:
- 80 dkg alma
- 2 – 3 ek. kristálycukor, attól függ, mennyire édes az alma, vagy édesítőszer
- 2 tk. fahéj
Ez a mennyiség egy 22 cm-es pitesütő forma méretéhez elegendő. Elkészítési idő :kb. 70 perc+ a 45 perc sütési idő.
A köleslisztet, a tápióka keményítőt, a cukrot(édesítőt) és az útifűmaghéjat egy tálban alaposan elkeverjük.
A hideg vajat kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztbe úgy, hogy nagyobb vajdarabok maradjanak benne. (kb borsó nagyságúak) Ezután a tojást is a lisztbe dolgozzuk. Végül a vizet evőkanalanként hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Egyszerre csak egy kanállal adjunk hozzá, amikor azt felvette a liszt, jöhet a következő.
Tészta összeállítása Sima tésztát gyúrunk,ketté vesszük, egyik fele kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja, majd fóliába tekerve egy órára a hűtőbe tesszük.
Két részre osszuk a tésztát és becsomagolva hűtőbe tesszük Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Az almát lereszeljük A tésztát kivesszük a hűtőből nagyobb rész lesz a piténk alja, ezzel kezdünk. A munkalapot megszórjuk liszttel, és a tésztát kicsit megnyújtjuk. Ha nem kerámia, vagy tapadásmentes formát használunk, akkor vajazzuk és lisztezzük ki. Kézzel kinyomkodjuk a formába a tésztát. Szórjuk meg kevés darált keksszel, hogy ne áztassa el az alma a tésztánkat.
A tésztára szórjunk darált kekszet. Az almát egyenletesen elosztjuk a tésztán, megszórjuk a cukorral(édesítővel) és a fahéjjal. A második lapot kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra és szaggató formával kiszúrjuk, és az almára helyezzük a tészta formákat.
Tetejére szaggassuk a tésztaformákat. A gluténmentes almás pitét előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje aranybarna színt nem kap a tésztánknak. A tetejét ízlés szerint meg lehet szórni porcukorral, vagy édesítővel, de szerintem enélkül is nagyon finom lesz a süteményünk.
Gluténmentes almás pite megsülve Jó étvágyat!
Érdekel egy izgalmas mindenmentes zsemle recept?
Gyere csatlakozz a facebook csoportomhoz, ahol megosztom a legfrissebb receptjeimet!
-
Amerikai almás pite sós karamellás öntettel
Az amerikai almás pite nyakon öntve sós karamellás öntettel és egy gombóc vanília fagyival maga a földi mennyország! Olyan fantasztikus ízharmóniát kapunk,ami egy szép tálalással örök kedvencé teszi a desszertek között ezt az édességet.
Nehéz egyszerű süteménynek nevezni, inkább az almás pite királyaként nevezném, ha kipróbáljátok egyet fogtok érteni velem!
Ez is Amerikáé?
Amerika egy nagy „olvasztó tégely”, és ez az almás pitéjükre is elmondható. A világ különböző országaiból vándoroltak be saját almás süti receptjükkel, így ami ebből „kiforrt” megkapta ezt a kontinens jelzőt. Nekünk magyaroknak is megvan a jól ismert receptünk amit mi nagyon szeretünk és sütjük is gyakran.
Ha másért nem a változatosság kedvéért ez egy igazán különleges és finom desszertötlet, ami a Várpalotainfó kedvencévé nőtte ki magát az évek összejövetelei során.
Amerikai almás pite sós karamellás öntettel hozzávalói:
A tészta hozzávalói:
- 25dkg hideg vaj
- 30dkg finomliszt
- 6 ek. víz
Almás töltelék hozzávalói:
- 70 dkg alma kockázva
- egy ek. vaj
- 15 dkg barna cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 kis db. fahéj
- 4-5 db.szegfűszeg egész
- vanília kivonat
Sós karamellöntet hozzávalói:
- 20 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- A pite tésztával kezdünk. A lisztet a sóval együtt tálba mérjük, belereszeljük fél citrom héját is .
- A kicsire felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal eldolgozzuk a lisztben.
- 6 evőkanál hideg vizet teszünk hozzá és összedolgozzuk hamar, ne melegítse át a kezünk.
- Egy kisebb és egy nagyobb részre osztjuk. A kész tésztát lefóliázva a hűtőbe tesszük pihenni.Érdemes lapos kör alakban formázni már most.
pite tészta összedolgozása Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk.
Kis kockákra vágjuk az almát A sütőt ilyenkor már bekapcsoljuk 180C°-ra. Egy tapadásmentes serpenyőben a 15 dkg barna cukrot enyhén megkaramellizálunk.
Erre rászórjuk a megpucolt és felkockázott almát és és az evőkanál vajat. Fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliával ízesítjük.Kb 10 percig főzzük, amíg az alma már nem tűnik nyersnek, majd félretesszük hűlni.
a karamellben az almát megpároljuk Ha ezzel megvagyunk, kivehetjük a hűtőből a pite tésztáját és először a nagyobbik lapot kinyújtjuk vékonyra, legyen nagyobb mint a sütőformánk.
A megmaradt széleket a forma tetején leszedjük körben.Belehalmozzuk az almát és körben ráhajtjuk az alsó tésztát.
körbe ráhajtjuk az töltelékre a tésztát a nagyobb pite tészta kerül alulra A tetejét szintén nyújtás után rátesszük és lefedjük vele. Megkenjük bátrabban vajjal és bevagdaljuk, mintha pizzát szeletelnénk 8 szeletben.
Legvégül megszórjuk barna cukorral és mehet sülni az eddigre már bemelegedett sütőnkbe 40 percre.
lefedés után megkenjük vajjal Amíg sül az amerikai almás piténk, elkészítjük a sós karamellt, ami nagyon gyorsan megvan és a legfinomabb része a süteményünkben. Ha nem fogy el az összes, nyugodtan hűtőben tárolhatjuk egy lezárt üvegben, egy hétig is eláll. Akár gyümölcsre, fagyira palacsintára vagy más sütikhez is tökéletesen felhasználható.
- A 20dkg barna cukrot karamellizáljuk meg rendesen. Először elolvad, majd kicsit nekiáll pezsegni, ekkor tudjuk, hogy kész.
- Mehet hozzá a 10 dkg vaj és a tejszín.
- Habzik és gőzölög, nem kell megijedni, hagyni kell összefőni.
- Amikor szép homogén szerkezetű és selymes színe lesz, ekkor kész.
- Mehet hozzá egy kk só, összekeverjük és elkészültünk.
karamellizáljuk a barna cukrot hozzáadjuk a vajat, tejszínt a kész sós karamell öntet Ha megsült az amerikai almás piténk egy kicsit érdemes várni a szeleteléssel és a tálalással, mert a töltelék is nagyon forró a fogyasztáshoz. Ez a legnehezebb része az egésznek.
a sütőből kivéve az amerikai almás pite Ennél a süteménynél ahhoz, hogy igazán gusztusos legyen tálalás után, semmi más dolgunk nincs, mint a szeleteket meglocsolni a sós karamellás öntettel és mellé tenni egy gombóc vanília fagylaltot.
amerikai almás pite sós karamellás öntettel Az amerikai almás pitét sós karamellás öntettel és vanília fagyival akkor tálalod igazán jól, ha teszel ki a terítékhez a villa mellé egy kiskanalat is, a vendégeid értékelni fogják, hogy minden cseppjét megehetik.
Jó étvágyat.
Érdekel egy izgalmas muffin, ami krémes és látványos?
Gyere csatlakozz a facebook csoportomhoz, ahol megosztom a legfrissebb receptjeimet!