Garnélás spagetti-ízbombákkal!
Tenger gyümölcseivel készítjük

Garnélás spagetti-ízbombákkal!

A garnélás spagetti pont az a típusú recept, aminek az egyszerűsége nem hátránya a nagyszerűségének! Ugyan a receptben van garnéla is, de ma már szinte minden boltban kapható fagyasztott formában, a recept többi hozzávalója pedig szerintem kapásból fellelhető a háztartásban, úgyhogy irány a konyha!

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti tészta (500gr)
  • kb 85 dkg garnéla rák
  • 1 fej fokhagyma
  • chili paprika ízlés szerint
  • petrezselyem zöld
  • fél citrom
  • őrölt bors

Garnélás spagetti elkészítése:

  1. A tésztát forrásban lévő vízbe dobjuk egy nagyobb adag só kíséretében.
  2. Olívaolajat forrósítunk egy serpenyőben és hozzáadjuk a szeletelt, darabolt fokhagyma gerezdeket, majd a chili karikákat. Nekem brutál erős volt itthon, így csak pár kis karikát tettem bele dinsztelődni, de ez természetesen ízléstől és erősségtől függ, mennyit használunk.
  3. Pár perc dinsztelés után mehet hozzá a tisztított garnéla rák is.
  4. Sózzuk, borsozzuk, rányomunk egy fél citrom levét, pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá a petrezselyem is.
  5. Az al dentera (rugalmas, nem túlfőzött) főtt spagettit leszűrve hozzákeverjük, és még melegen átkeverve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Garnélás spagetti készítése képekben:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Talán ez a receptem is tetszeni fog neked, ha szereted az egyszerű, gyors mégis isteni fnom étel recepteket>>Rakott brokkoli egyszerűen

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől