csirkéből készült ételek

Csirkéből készült ételek receptjeit osztom meg az oldalon.

  • Sajtos csirkecomb római tálban főkép
    mindmegtettem én,  csirkéből készült ételek

    Sajtos csirkecomb római tálban

    Sajtos csirkecomb elkészítése római tálban a legpraktikusabb. Nagyon finom omlós lesz a csirke és az összes hozzávalók egymás ízétől átjárva készülnek el. Egy tál étel, mellyel nem kell a tűzhely mellett állni, mégis egy bármilyen alkalomra felszolgálható főételt tehetünk az asztalra.

    Sajtos csirkecomb hozzávalói:

    • csirkecomb
    • 1púpozott ek liszt
    • 2 kk őrölt pirospaprika
    • 1 tk só
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma vagy egy csokor újhagyma
    • 1,5 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    1. A római tálat áztassuk vízbe amíg előkészítjük a hozzávalókat.
    2. A lisztbe keverjük el a pirospaprikát, borsot. A csirkecombokat mossuk meg.
    3. Forgassuk meg az ízesített lisztben a combokat, majd pakoljuk a pataki tálba(vizet öntsük ki amiben áztattuk). A maradék lisztet szórjuk a húsra.
    4. A felkarikázott hagymával rétegezzük tovább.
    5. Jöhet a reszelt sajt, szépen egyenletesen.
    6. Végül takarjuk be a kikevert tejföllel, amibe egy kis sót keverjünk.
    7. Zárjuk le a tál tetejével, és mehet a hideg sütőbe a sajtos csirkecomb.
    8. 180°C-ra állítsuk a sütőnket és kb. 1 órán keresztül süssük. Vegyük le a pataki tál tetejét,így még 15 percig pirítsuk meg a tetejét.

    A sajtos csirkecombhoz köretnek tökéletesen passzol a krumplipüré, a petrezselymes rizs, vagy párolt zöldségek.

    Sajtos csirkecomb római tálban hús
    Első réteg a lisztes csirkecombok
    Sajtos csirkecomb római tálban rétegezés 1
    Hagymakarikákat rétegezünk rá
    Sajtos csirkecomb római tálban rétegezés 2
    Sajtos csirkecomb római tálban rétegezés 3

    Jó étvágyat!

    Szívesen készítenél valami süteményt is a főétel mellé?

    Gyere csatlakozz a facebook csoportomhoz, minden friss receptemet ott osztom meg először!

  • Csirkés tortilla készítése házilag főkép
    csirkéből készült ételek,  vacsorára ötletek

    Csirkés-zöldséges tortilla készítése házilag

    A csirkés-zöldséges tortilla készítése házilag egy olcsó gyors megoldás és cseppet se gondold, hogy ha nem a tökéletes kerek forma a végeredmény, az nem lesz szép tálaláskor. Véleményem szerint sokkal gusztusosabbak a kicsit „tökéletlen” külsejű saját sütések, mint a formára milliméter pontosan egyforma áruházi termékek.

    Mennyi időt vesz igénybe a tortillakészítése házilag

    Elkészíted egy óra alatt és ebben benne van a töltelék készítése is. Nagyon egyszerű lesz a recept, hidd el konyhatudomány nélkül el tudod készíteni és a siker is meglesz!

    Tortilla lapok hozzávalói és receptje:

    • 50 dkg liszt (lehet felesben kenyér vagy teljes kiőrlésű a sima lisztel-BL55 keverve)
    • 1 tk só
    • vaj 4 dkg
    • olaj 4 tk.
    • 2 dl jó meleg víz
    Tortilla házilag, tészta összegyúrása
    tészta összegyúrása

    A lisztet (liszteket) egy tálba szitáljuk, belekeverjük a sót. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és az olajat. A zsiradék lehet csak vaj (80dkg) vagy csak olaj (8 tk). Végül a jó meleg vízzel összedolgozzuk. Fontos, hogy a víz meleg legyen, ettől lesz majd hajtható a tortilla lap, így nem fog törni.

    A tésztagombócot 10 percig állni hagyjuk, ettől szép homogén lesz, könnyebb vele dolgozni. Mérleg segítségével 8 egyenlő részre osztjuk kis gombócokra. Ha nem számít hogy nem egyforma, szemmel is eloszthatod.

    Tortilla tésztagombócok nyújtása
    tésztagombócok nyújtása

    Csirkés-zöldséges töltelék és az öntet hozzávalói:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 2 ek.csirkefűszersó
    • 1 tk bors
    • majoranna
    • kk római kömény
    • 1 pohár natúr joghurt
    • kapor (szárítottból 1 ek)
    • 2 gerezd fokhagyma

    Amíg a tészta pihen, összevágjuk vékony csíkokra a csirkét és befűszerezzük.

    Csirkés tortilla-csirke előkészítése
    csirke összeszeletelése és befűszerezése

    Egy pohár natúr joghurtot vagy tejfölt kikeverünk aprított fokhagymával vagy fokhagyma porral-krémmel, sóval,borssal kaporral(szárított) és egy kis erős paprika krémmel.(ízlésed szerint a fűszereket szabadon választhatod)

    Öntet elkészítése
    öntet készítése

    Csirkés-zöldséges tortilla készítése a lapok kisütésével folytatódik

    Nagyon könnyű a gombócok kinyújtása. Semmit nem kell alátenni, látod én a tiszta munkalapon dolgozom, nem fog leragadni. Legalább 1mm vékonyra nyújtsd ki, nem baj ha nem tökéletes a forma. Én a sütéshez az elektromos óriás palacsinta sütőt használtam, de bármilyen tapadásmentes serpenyő megfelel. Szárazon sütjük közepesen forró felületen. Mindkét oldalt kb. 3-4 percig hagyjuk sülni.

    Tortilla sütése
    tortilla sütése itt 4-es fokozaton az 5-ből

    A megsütött tortilla lapokat egyből vizes konyharuhába takarjuk, így szépen puhul majd a saját gőzében. Rakhatjátok egymásra őket ahogy sülnek. Töltésig hagyd a vizes konyharuhába, hogy tudd tekerni!

    Tortilla készítése házilag, konyharuhába sütés után
    konyharuhába sütés után

    Az előkészített csirkét közepesen magas hőfokon(indukciós lapon 7-es fokozaton a 9-ből nálam) 10 perc alatt megsütjük. Ha kifehéredett a husi, akkor van átsülve.

    A tortillához a csirke sütése
    csirke sütése 10 perc

    Minél többféle zöldséget használsz, annál gazdagabb ízvilágot kapsz. Én kész zöldség-mixet, paradicsomot és lila hagymát készítettem össze.

    zöldségek
    zöldségek felszeletelése

    Ha elkészültünk mindennel, egyszerűen megtöltjük a tortilla lapot a csirkével, zöldségekkel. Alulról felhajtjuk és két oldalról összefogjuk a tekercset. Érdemes egy alufóliába az alját betekerni, hogy evés közben is egyben maradjon a töltelékkel. Legvégül nyakon öntjük az általunk készített öntettel.

    Akár készen is vásárolhatsz különböző önteteket, de ha követted a receptet, láthatod milyen egyszerűen elkészítheted magad és így olcsóbban is jön ki.

    Ha eltennétek későbbre, hűtőben eláll 2-3 napig a kész tortilla lap. Mindig frissen akár mikróban megmelegítve töltsük tálalás előtt.

    A tortilla(ejtsd: tortijja) eredete, története>>

    Kíváncsi vagy más könnyen készíthető csirkés étel receptre is?

    Kövesd a facebook oldalamat és csatlakozz,itt osztom a legfrissebb receptjeimet!