Kevert tészták
-
Apácafingocska recept
Ha valaha is hallottál már az apácafingocskáról, tudod, hogy ez a különleges nevű, könnyed sütemény igazi nosztalgikus finomság. A neve ugyan megmosolyogtató, de az íze mennyei! Ebben a bejegyzésben megosztjuk veled a hagyományos receptet, hogy otthon is elkészíthesd ezt a légiesen könnyű édességet.
Miért hívják apácafingocskának?
A név eredete valószínűleg a sütemény könnyedségére utal. A fánkocskák belül üregesek, légiesen puhák, szinte pehelykönnyűek — akár egy apró sóhaj. A humoros elnevezés a népi hagyományokból ered, ahol a vicces nevek gyakran közelebb hozzák az emberekhez a hétköznapi finomságokat.
Hozzávalók:
- 200 ml víz
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 4 tojás
- Egy csipet só
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Alap tészta készítése: Egy lábasban forrald fel a vizet a vajjal és a sóval. Amikor a vaj teljesen felolvadt, egyszerre add hozzá a lisztet, és keverd addig, amíg a massza elválik az edény falától.
- Hűtés és tojások hozzáadása: Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd egyesével keverd hozzá a tojásokat. Fontos, hogy minden tojás teljesen elkeveredjen, mielőtt a következőt hozzáadod. Szép fényes tésztát fogsz kapni! (Én rásegítettem robotgéppel)
- Formázás: Melegíts olajat egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban. Egy evőkanál segítségével szaggasd a masszát a forró olajba.
- Sütés: Süssük a fánkocskákat aranybarnára, időnként forgatva, majd papírtörlőre szedve csepegtessük le a felesleges olajat.
Tálalás:
Az apácafingocskát hagyományosan fahéjas porcukorral megszórva tálalják, de lekvárral vagy csokoládészósszal is isteni. (Nálunk még tejszínhab is került mellé)
Apácafingocska készítése képekben:
Tipp:
Ha még különlegesebbé tennéd, próbálj meg egy kis vaníliás cukrot is keverni a tésztába, vagy víz helyett főzd narancslében!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Ha fánk, akkor ez a receptem is tetszeni fog szerintem>>Csöröge fánk-a farsang sztárja
-
Kecske kefires kakaós-kevert süti
Tökéletesen helyettesíthető a tehéntej kefir a kecske kefires kakaós-kevert süti receptemben, az eredmény pedig egy krémesen lágy, rugalmas tészta, ami kiváló ízvilág magában is! Természetesen lekvárral vagy csokimázzal még tovább gondolható, de önmagában sem száraz vagy folytós a tészta, így mi csak porcukorral megszórva tálaljuk.
Egyszerűsége a nagyszerűsége, hiszen nagyon gyorsan elkészíthető, és napokig megőrzi a puha állagát, a hozzáadott kecske kefir miatt.
Hozzávalók:
- 40dkg liszt
- kb 4 dl kecske kefir
- 35dk porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2db tojás
- 1,5 dl olaj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
Kecske kefires kakaós-kevert süti elkészítése:
- A lisztet a porcukrot, szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük.
- Az olvasztott vajat, tojást kecskekefirt hozzáadjuk és sima tésztát keverünk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C -ra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük(tűpróba a tészta közepén)
- Megvárjuk még kihül és porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
A kefires kakaós-kevert süti elkészítése képekben:
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>> Kefíres szilvás süti bögrésen
-
Lekváros piskótatekercs
Nem lehet mellé nyúlni a lekváros piskótatekercsel, ez az a süti, amit bárki bármikor szívesen elfogyaszt. Egyszerűen, gyorsan elkészül viszonylag kevés allergénnel(tojás, glutén) és nem kell félteni a melegben sem, hogy könnyen megromlana. Amikor gyerekeket várunk, szívesen készítem, mert nagyon szeretik, könnyű puha piskótája bármivel tölthető. A baracklekváros a kedvenc, de tölthető nutellával, diókrémmel, pudinggal és gyümülcsökkel is.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 csipet só
- 1 ek víz
- 1 ek olaj
- 1 cs. sütőpor
- kb 10 ek lekvár a töltelékhez (vagy amivel szeretnétek tölteni)
Lekváros piskótatekercs elkészítése:
A sütőt be is kapcsolhatjuk 170°C-ra, mert be is melegszik mire a tésztát kikeverjük.
- A tojásokat külön tálban válasszuk szét, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük és adjuk hozzá a vizet, olajat, lisztet, sütőport.
- Keverjük simára és egy kevés fehérjehabbal lazítsuk fel, majd nagy mozdulatokkal, lágyan keverjük hozzá az összes habot.
- A piskóta masszát egy lapos sütőpapírral kibélelt tepsire oszlassuk el vékonyan egyenletesen. (nagy sütőméretű tepsit használjunk, itt a cél, hogy ne legyen túl vastag a piskótánk)
- A sütőben nekem 14 perc kellett a 170°C-on, kb ennyi idő alatt átsül, egy fogpiszkálóval nézzük meg a közepét, hogy ragacsos-e még. Ne süssük túl, mert akkor szárad és törni fog, a 13-14 perc kb. minden sütőben elég lesz!
- Egy megvizezett (hidegvizes) tiszta konyharuhára tegyük át lefordítva a piskótát, és húzzuk le a sütőpapírt óvatosan a tésztáról.
- Hajtsuk rá a hosszabbik részére és tekerjük fel a konyharuhával együtt.
- Hagyjuk kb 10 percig így feltekerve, szépen ki fog alakulni a tekercsformánk.
- Tekerjük lassan ki a piskótát a konyharuhából és vékonyan teljes felületén kenjük meg lekvárral vagy az általunk választott töltelékkel.
- Visszatekerve porcukorral megszórjuk a tetejét és kissé ferdén szeletelve tálaljuk!
Jó étvágyat!
Piskótatekercs készítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Imádod a lekváros sütiket? Akkor ezt a receptemet is érdemes megnézned>>lekvárosbukta
-
Mákos-meggyes kevert süti
A nyár egyik legkedveltebb, leggyorsabban összedobható receptje a mákos-meggyes kevert süti, ami bármilyen idényjellegű gyümölccsel elkészíthető. Megszórhatjátok eperrel, cseresznyével, málnával, ribizlivel, szederrel, ami épp frissen is kapható, de mirelitt gyümölcsel is kiváló.
A cseresznyét, meggyet kimagozva kell felhasználni, ez a legtöbb munka ami ennél a sütemény elkészítésénél időben számolni kell!
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 15dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor/vanília por
- 20 dkg őrölt mák
- 1 cs. sütőpor
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 üveg magozott meggy-vagy annyi gyümölcs amit a tetejére szórhatunk
Mákos-meggyes kevert süti elkészítése:
- A tojásokat a cukorral habverővel szép krémesre keverjük. ( ne sajnáljuk rá az időt, kb 10 perc)
- Hozzáadjuk a mákot, elkeverjük.
- Mehet bele szitán át a 20dk liszt, a sütőpor, majd a tej.
- Egy kissebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát.
- Megszórjuk a tetejét gyümölccsel és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, kb 25 perc alatt.(tűpróba a közepén!)
Jó étvágyat!
Én dupla adagból készítettem és már megbántam, hogy nem nagyobb tepsit használtam, ez a süti nagyon szép magasra megnő a sütés alatt, ne aggódjatok, a ha a nyers tészta vékonynak tűnik a tepsiben!
Mákos-meggyes kevert süti készítése képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha egyszerű sütemény recepteket keresel, talán ez is tetszeni fog neked>>Almás-mákos torta liszt nélkül
-
Túrógombóc egyszerűen
Régen sokszor volt túrógombóc a kedvemért, amit a nagymamám készített,gyerekként is nagyon szerettem. Bőségesen megszórtunk porcukorral és tejföllel😊
Az elkészítése tényleg nem bonyolult, igaz, megvan a maga buktatója – a búzadarát óvatosan kell adagolni, nem szabad túlzásba vinni, mert akkor nem tudunk habkönnyű gombócokat tenni a tányérra.Az általam megadott mennyiséggel szerintem tökéletes, de nem biztos, hogy egyforma méretű az evőkanalunk, így érdemes 6 kanál darával kezdeni és a 7-dik evőkanál az állagtol függően kerüljön bele.
A hidegen történő pihentetésnek köszönhetően szép gombócokat tudunk majd formázni, ráadásul tényleg strapabírók lesznek, főzés közben nem fognak szétesni.
A gombócok mindig gyöngyöző vízbe kerüljenek, majd türelmesen várjunk, míg feljönnek a víz felszínére, még hagyjuk őket picit, csak utána szedjük ki. (Kb. 5 perc míg feljönnek és meg kb 5 perc amíg átfőnek teljesen.)
Hozzávalók a gombóchoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 7 púpozott ek. búzadara
- 1 csipet só
- 1 csapott ek. cukor
- reszelt citromhéj (aki szereti)
A forgatáshoz:
- 20 dkg zsemlemorzsa
- + 1 kk. fahéj( aki szereti)
- 5 dkg vaj
A tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint porcukor
Túrógombóc elkészítése:
- A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót vagy eleve a krémesebb változatot vesszük meg)
- Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük, én előző este szoktam begyúrni, egy éjszakát hűtőztetem.
- Az 5 dkg vajat megolvasztom, aranysárgára pirítom, lassú tűzön megpirítom benne a zsemlemorzsát.
- Vizet forralok, vizes kézzel gombócokat formázok a masszából és enyhén sós, forró vízben megfőzöm (kb. 10 perc alatt).
- Ha megfőtt ,kiszedem és a prézliben megforgatom.
- Tejföllel és porcukorral vagy porcukros tejföllel tálaljuk.
Túrógombóc készítése képekben:
A gombócok készítése akár gyerekekkel is jó móka Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Leves mellé még ez is nagyon finom édes második ebér>> Szerintem ez is a receptem is tetszeni fog Neked>>Máglyarakás a maradékmentő
-
Kókuszkocka
A retró kókuszkocka egy szuper süti, kevés olyan embert ismerünk, aki ne szeretné. Sokan egy piskóta tésztát készítenek hozzá, de ha kipróbáljátok ezt a mézes tésztát, szerintem tis is érezni fogjátok a különbséget! Az omlós, mézes tésztát édes csokimáz fedi és kókuszreszelék borítja, úgy tökéletes, ahogy van. A lényeg, hogy ne elázott, de jó kis szaftos sütikénk legyen!
A látszan néha csal, mert amilyen mutatós, olyan gyorsan el is készül, amolyan keverem-forgatom sütike!
Nem véletlen, hogy soha-de soha nem fogjuk megunni és száműzni az asztalunkról, hiszen bármilyen alkalommal kínálható és mindenki szereti!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 28 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
- 1 tojás
- kb. 2 dl tej
Krémhez:
- 20 dkg vaj (esetleg margarin)
- 5 dkg kakaópor
- 1 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
- 1 dl tej
- 20 dkg cukor
- + a „hempergetéshez” 20 dkg kókuszreszelék
Kókuszkocka elkészítése:
- A tésztához a vajat/margarint, cukrot, vaníliás cukrot a tojással jól kikeverem, majd hozzáadom a mézet és a citrom reszelt héját, amivel szintén alaposan összekeverem.
- A lisztet a szódabikarbónával elkeverem és apránként hozzá adom a masszához, amit folyamatosan kevergetek közben.
- Végül adom hozzá a tejet (annyi tej kell bele, hogy kicsit nyúlós legyen a tészta, bele lehessen a tepsibe önteni, de azért ne folyjon, ne legyen híg).
- Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, simára elegyengetem és hőlégkeveréses sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütöm (természetesen lehet sima sütőben is sütni, de annál szerintem kell a 200 fok).
- Ha kihűlt a tészta, akkor kb. 4×4 cm-es kockákra felvágom.
- A krémhez a tejet meglangyosítom, felolvasztom benne a vajat/margarint, majd hozzáadom a kakaóport és a cukrot és simára keverem, végül hozzákeverem a rumot vagy rumaromát is.
- Ha elkészült a krém, félórára félre teszem, hogy picit dermedjen, sűrűbb legyen, hogy a kockákat meg tudjam forgatni benne és ne folyjon le róla az összes (ha picit megdermedt, akkor jobban megmarad a tésztán).
- Minden kockát 8-10 másodpercig a krémben hagyok villára szúrva, hogy egy picit magába szívja a krémet (de ne ázzon át teljesen).
- Majd meghempergetem a kókuszreszelékben.
- Hideg helyre teszem (akár hűtőbe) 1-2 órára, hogy megdermedjen/összeálljon, és az ízek „összeérjenek”.
Jó étvágyat!
Kókuszkocka elkészítése képekben
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha kókuszos sütemény recepteket keresel, talán ez is tetszeni fog neked>>Hólabda
-
Banános-csokis kevert sütemény
Az egyik legjobb kombót tartalmazza a banános-csokis kevert sütemény! A banán édessége a csokoládéval olyan szerethető párosítás, hogy egy sütemény alapjaiban is nagyszerűen érvényesül! Egyszerűen és fontos, hogy gyorsan elkészíthető könnyű tésztájú sütike receptet szeretnék megmutatni, amit magam is gyakran összedobok akár vendégvárónak is.
Amikor szaftosabb, vagy tejfölös, majonézes főételt készítek, nem biztos, hogy egy krémes sütemény jó választás desszertnek. Ez az egyszerű kevert süti viszont nagyon jól passzol a nehezebb fogások után is, mert krém nincs benne, viszont a csokoládétól és a krémes banántól könnyen csúszik!
Hozzávalók:
kb. 40×30 cm-es tepsihez
- 6 közepes tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 40 dkg finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dkg olvasztott vaj kihűtve
- 4 jó érett közepes banán
- 1dl tej
- 20 dkg tej- vagy étcsokoládé
Banános-csokis kevert sütemény elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- A banánokat eltördelve poharas turmixba tesszük, lepürésítjük.
- Hozzáadjuk a 25 dkg cukrot és a tojásokat és kb 2 percig még turmixoljuk.
- Ezután kiöntjük keverőtálba és hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, összekeverjük.
- Beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is. Simára keverjük a tésztamasszát, majd belekeverünk 15 dkg apróra tört csokoládét.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a tésztát, majd a maradék 5 dkg apróra tört csokoládét szórjuk a tetejére.
- Az előmelegített, 190 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, ezért végezzünk tűpróbát!
- A megsült süteményt fa táblára vagy süteményrácsra borítjuk, langyosra hűtjük, majd megszórjuk a tetejét pici porcukorral és kis kockákra szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Banános-csokis kevert sütemény készítése képekben:
Tipp: Én amikor belekevertem a szódabikarbónás lisztet, egy kicsit kézi habverővel átkevertem, így teljesen csomómentes lett a tésztám.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
Ha egyszerű sütemény recepteket keresel, talán ez is tetszeni fog neked>>Almás-mákos torta liszt nélkül
-
Almás-mákos torta liszt nélkül
Ez a fajta almás-mákos torta gyakran kerül nálunk hétvégenként az asztalra, mivel gyorsan elkészíthető és nem is kalóriabomba. Hogy egyértelműen írjam, közel sem hízlal annyira mint bármely más hagyományos sütemény. A cukor lecserélhető édesítőszerre, az így elkészített édesség bátran ehető diéta alatt is! Ami lényeges, hogy a glutén érzékenyek is és tejteremékek kerülői is bátran fogyaszthatják!
Egy tálra lesz szükség és egy általad választott tortaformára, vagy kisebb tepsire. Tényleg csak össze kell keverni a hozzávalókat és megsütni! Ügye nincs ennél egyszerűbb recept?
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mák
- 2 teáskanál sütőpor
- 3-4 ek. cukor vagy édesítő, pl. eritrit (ízlés szerinti mennyiség)
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 3 db alma lereszelve
- 2 tojás
- 1/2 mk fahéj
Almás-mákos torta elkészítése:
- Az egész tojásokat habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és jól keverjük össze.
- Szilikon sütőformában, tortaformában vagy pitesütő formában 180°C-on, 25-30 perc alatt süssük készre.
Egyszerű, laktató és isteni finom!
Jó étvágyat!
Képekben is látszik milyen egyszerű sütemény az almás-mákos torta:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtett
Imádod a diétás süteményeket? Talán ez a receptem is tetszeni fog >>Gluténmentes almás pite
-
Kefíres szilvás süti bögrésen
A kefíres szilvás süti bögrésen készítése nagyon egyszerű, amit gyakran készítek, ha nincs időm, de az asztalra sütemény kell a családnak. Még a konyhai mérleget sem elővenni, hogy összeállíthassuk a tésztát. Évek óta megvan ennek a sütinek a receptje és gyakran el is készítem különböző gyümölcsökkel variálva. A tésztája a kefir miatt nagyon könnyű szerkezetű, puhaságát másnapra is megőrzi.
A korai ősz egyik legfinomabb gyümölcse a szilva; zamatos termését július közepétől egészen október végéig élvezhetjük. Ebben a cikkben egy mennyei finom kefíres szilvás süti receptjét osztom meg veletek, amely villámgyorsan elkészíthető. Tésztája rendkívül finom és omlós, mely tökéletes kísérője lehet, akár egy teának vagy egy hosszú kávénak.
Kis poharas a kefir, mérőeszköznek használjuk a további hozzávalók kiméréséhez:
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 1 pohár étolaj,
- 2 pohár cukor,
- 1 joghurt vagy kefir,
- 3 pohár liszt,
- fél sütőpor vagy szódabikarbóna,
- szilva vagy bármilyen más gyümölcs.
Kefíres szilvás süti bögrésen elkészítése:
- A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük.
- A masszát kikent vagy sütőpapíros tepsibe öntjük.
- Szilvát megmossuk és negyedbe vágjuk.
- Fahéjas cukorba forgatjuk.
- A tészta tetejére rakjuk a szilvákat.
- Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Elkészült kefíres szilvás süti Miért pont szilva?
A zamatos, húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ugyanakkor vitaminokban, ásványokban gazdag. Hashajtóként használják, a székrekedés természetes ellenszere a benne lévő rost, szorbit és a szaténnek köszönhetően. Kiváló C-vitaminforrás és hatékony antioxidáns.
Sütés közben a fahéj és a szilva mennyei illata betölti a lakást, ezért is olyan nagy kedvencem ez a sütemény. Gyors, egyszerű és mindig elfogy! Az általam megadott mennyiséget érdemes duplázni!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Nézd milyen fincsi almás-pite receptem is van 🤩
-
Cseresznyés-habos lepény
A cseresznyés-habos lepény tényleg csak egy kicsit tér el a klasszikus lábatlan pitéktől, ám mégis sokkal ínycsiklandóbb kinézetre és ízre is! Cseresznye szezonban nyugodtan duplázható a mennyiség! Egy kicsit így tovább tart a sütési idő, mint amit a recepthez megadtam, de a színe majd segít sütés közben eldönteni mennyi idővel kell tovább sütni. Igazi nyári édesség, mint minden gyümölcsös süti, eteti magát.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 db tojás sárgája és fehérje külön
- 15 dkg cukor
- 3 ek. langyosvíz
- 1 csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 6 ek. tej
- 50 dkg magozott cseresznye
- 15 dkg porcukor
Cseresznyés-habos lepény elkészítése:
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral fehéredésig és a vízzel
- Hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, olvasztott vajat és a tejet, simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200°C-on 15-20 percig sütjük. (aranybarna színig)
- A tojások fehérjét a porcokorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cseresznyét.(tovább tart a habverés)
- A megsütött tésztalapra kenjük és további 10-15 percig sütjük 150°C-on, míg a teteje meg nem keménykedik.
- Ha elkészült, langyosra hűtjük, szeletelve tálaljuk.
Ezt a sütemény receptet felhasználhatod más gyümölccsel is. Akár meggy, ribizli, eper, málna, áfonya is belekerülhet a cseresznye helyett, biztosan nagyon finom bármelyik variációval.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Nézd milyen gyönyörű piros muffin receptem van 🤩