Vörös bársony muffin főkép
Kevert tészták

VÖRÖS BÁRSONY MUFFIN

A színével is tündököl a vörös bársony muffin, ezért ha szeretnél egy látványban különlegesebb a sütemények sokaságából kirívóbb, finom édességgel sikert aratni, ezzel a recepttel biztosra mehetsz.

Könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha nincs muffinformád egy tortaformában is megsütheted, vagy kisebb tepsiben, a végeredmény szempontjából nincs jelentősége.

Amerika kedvenc tortája, eredeti nevén red velvet már Európát is meghódította. Ünnepnapokon különleges színével a terített asztal dísze.

Vörös bársony neve a színe és a tésztája selymességére utal. A mascarponés krémet semmiképp ne hagyjuk le a tetejéről, attól lesz a süteményünk igazán finom. Tökéletes gyerekeknek rendezvényekre, a színe és íze miatt biztos sikert aratunk vele. Muffin formában megsütve könnyen kínálhatóvá tesszük.

Vörös bársony muffin elkészítése

Mint minden muffin ez is olyan kevert tészta, melyhez külön keverjük össze a száraz hozzávalókat és külön a nedves-folyékony hozzávalókat.

A muffin tészta hozzávalói:

száraz hozzávalók:

nedves-folyékony hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 2 ek. kakaópor
  • 30 dkg kristálycukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 tk. piros ételfesték

A száraz hozzávalókat egy tálba szitálva összekeverjük.A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd apránként joghurtba keverjük a piros ételfestéket és a tojásos masszába tesszük. A masszát jól eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal.

Vörös bársony muffin tészta összekeverése
Tészta összekeverése

A muffin sütőbe ha nem szilikonos tegyünk minden fakkba muffinpapírt, vagy kenjük ki vékonyan vajjal, hogy ne ragadjon bele a tésztánk sütés közben.A papír szerintem külön csomagolást is ad, így fogyasztáskor könnyebben kézbe vehető lesz a sütemény.

Vörös bársony muffin formába kanalazása

A sütőt előmelegítjük 180C°-ra és kb. 20 perc alatt megsütjük a vörös bársony muffinunkat.

vorosbarsony-maffin-1
Vörös bársony muffin sütése

Megvárjuk míg kihűlnek a sütemények, majd egy kiskanál segítségével, a tetején középen mélyedést vájunk, és a kiszedett tésztát félretesszük. Csináltunk helyet a mascarponés krémnek, a félretett tésztát pedig kézzel elmorzsoljuk, ez lesz majd a díszítésünk. Jöhet a krém..

Mascarpone krém hozzávalói és elkészítése:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín(min.30%-os)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. habfixáló

A tejszínt kemény habbá verjük, a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Összekeverjük a mascarponéval és habzsákba töltjük

Vőrös bársony
mascarpone krém elkészítése

A díszítés a habzsák segítségével felteszi a koronát a vörös bársony muffinra. A félretett morzsával megszórjuk a habtetőket, de használhatunk bármilyen díszítő anyagot. Színes cukorkákat-gyöngyöket,csokireszeléket, aszalt gyümölcs forgácsot, szeletelt mandulát,ami éppen eszedbe be jut, vagy van otthon kéznél.

Jó étvágyat!

Érdekel egy igazi amerikai almás pite recept?

Gyere csatlakozz a facebook csoportomhoz, ahol megosztom a legfrissebb receptjeimet!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük