Cseresznyés-habos lepény
A cseresznyés-habos lepény tényleg csak egy kicsit tér el a klasszikus lábatlan pitéktől, ám mégis sokkal ínycsiklandóbb kinézetre és ízre is! Cseresznye szezonban nyugodtan duplázható a mennyiség! Egy kicsit így tovább tart a sütési idő, mint amit a recepthez megadtam, de a színe majd segít sütés közben eldönteni mennyi idővel kell tovább sütni. Igazi nyári édesség, mint minden gyümölcsös süti, eteti magát.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 db tojás sárgája és fehérje külön
- 15 dkg cukor
- 3 ek. langyosvíz
- 1 csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 6 ek. tej
- 50 dkg magozott cseresznye
- 15 dkg porcukor
Cseresznyés-habos lepény elkészítése:
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral fehéredésig és a vízzel
- Hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, olvasztott vajat és a tejet, simára keverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200°C-on 15-20 percig sütjük. (aranybarna színig)
- A tojások fehérjét a porcokorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cseresznyét.(tovább tart a habverés)
- A megsütött tésztalapra kenjük és további 10-15 percig sütjük 150°C-on, míg a teteje meg nem keménykedik.
- Ha elkészült, langyosra hűtjük, szeletelve tálaljuk.
Ezt a sütemény receptet felhasználhatod más gyümölccsel is. Akár meggy, ribizli, eper, málna, áfonya is belekerülhet a cseresznye helyett, biztosan nagyon finom bármelyik variációval.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Nézd milyen gyönyörű piros muffin receptem van 🤩