Kevert tészták

Cseresznyés-habos lepény

A cseresznyés-habos lepény tényleg csak egy kicsit tér el a klasszikus lábatlan pitéktől, ám mégis sokkal ínycsiklandóbb kinézetre és ízre is! Cseresznye szezonban nyugodtan duplázható a mennyiség! Egy kicsit így tovább tart a sütési idő, mint amit a recepthez megadtam, de a színe majd segít sütés közben eldönteni mennyi idővel kell tovább sütni. Igazi nyári édesség, mint minden gyümölcsös süti, eteti magát.

Cseresznyés-habos lepény,cseresznye

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás sárgája és fehérje külön
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek. langyosvíz
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 6 ek. tej
  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 15 dkg porcukor

Cseresznyés-habos lepény elkészítése:

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral fehéredésig és a vízzel
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, olvasztott vajat és a tejet, simára keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200°C-on 15-20 percig sütjük. (aranybarna színig)
  4. A tojások fehérjét a porcokorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cseresznyét.(tovább tart a habverés)
  5. A megsütött tésztalapra kenjük és további 10-15 percig sütjük 150°C-on, míg a teteje meg nem keménykedik.
  6. Ha elkészült, langyosra hűtjük, szeletelve tálaljuk.
Cseresznyés-habos lepény készen

Ezt a sütemény receptet felhasználhatod más gyümölccsel is. Akár meggy, ribizli, eper, málna, áfonya is belekerülhet a cseresznye helyett, biztosan nagyon finom bármelyik variációval.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Nézd milyen gyönyörű piros muffin receptem van 🤩

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől