Túrós batyu
Próbáld ki a legfinomabb túrós batyut, amit valaha kóstoltál, aminek a tésztája könnyű és puha, a tölteléke pedig krémesen mennyei túró! Klasszikus kelt tészta alappal, bármilyen étkezésre, tartalmasabb levesek mellé főétkezésre is megállja a helyét.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 – 3dl tej
- 1 tojássárgája
- 8 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék hozzávalói:
- 40 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)
- 1. cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (bio)
- 2-3 ek. búzadara
- 1 csipet só
- 10 dkg mazsola(opcionális)
Kenéshez 1 tojás
Elkészítése:
- Élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
- A lisztet átszitáljuk, és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk a tésztát.
- 1 órát kelesztetjük, közben elkészítjük a tölteléket.
- A túrót összetörjük krémesre, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, 1 csomag vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, ízlés szerint cukrot, 2-3 evőkanál búzadarát, csipet sót.
- A tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, majd felkockázzuk 10×10cm-re.
- Megtöltjük túróval, négy sarkát összefogjuk, megcsavarjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben és tojással lekenjük, hogy szép pirosra süljenek.
- 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
- Kihülés után porcukorral megszórva tálaljuk.
Túros batyu készítése képekben:
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Túrógombóc egyszerűen