Túrós batyu mindmegtettem
Kelt tészták

Túrós batyu

Próbáld ki a legfinomabb túrós batyut, amit valaha kóstoltál, aminek a tésztája könnyű és puha, a tölteléke pedig krémesen mennyei túró! Klasszikus kelt tészta alappal, bármilyen étkezésre, tartalmasabb levesek mellé főétkezésre is megállja a helyét.


Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 – 3dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék hozzávalói:

  • 40 dkg túró
  • 2 tojássárgája
  • 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1. cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (bio)
  • 2-3 ek. búzadara
  • 1 csipet só
  • 10 dkg mazsola(opcionális)

Kenéshez 1 tojás

Elkészítése:

  1. Élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  2. A lisztet átszitáljuk, és a hozzávalókkal jól összedolgozzuk a tésztát.
  3. 1 órát kelesztetjük, közben elkészítjük a tölteléket.
  4. A túrót összetörjük krémesre, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, 1 csomag vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, ízlés szerint cukrot, 2-3 evőkanál búzadarát, csipet sót.
  5. A tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, majd felkockázzuk 10×10cm-re.
  6. Megtöltjük túróval, négy sarkát összefogjuk, megcsavarjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben és tojással lekenjük, hogy szép pirosra süljenek.
  7. 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  8. Kihülés után porcukorral megszórva tálaljuk.

Túros batyu készítése képekben:

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Túrógombóc egyszerűen

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük