sütőtök krémleves mindmegtettem
krémlevesek

Sütőtök krémleves különlegesen

Az Ősz Íze a Tányéron: Sütőtök krémleves

Ahogy a levelek színesbe borulnak és a hűvösebb napok beköszöntenek, nem is lenne ideálisabb választás, mint egy tál gőzölgő sütőtök krémleves. Ez a recept nem csupán ízletes, hanem rendkívül tápláló is, tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal. A sütőtökkrémleves tökéletes választás egy családi ebédhez, vagy akár egy baráti összejövetelhez is, hiszen könnyen elkészíthető, és mindenki számára élvezetes ízélményt nyújt.
Fedezd fel a sütőtök krémleves készítésének egyszerű lépéseit, és varázsold el vendégeidet ezzel az őszi klasszikussal!

Hozzávalók 

  • 1 db nagyobb sütőtök
  • 1 sárgarépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 narancs leve
  • 2 db húsleveskocka
  • 1,5 l víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • evőkanál olivaolaj

Elkészítés:

  1. A sütőtököt és a répát hámozd meg, a tök magját távolítsd el, majd kockázd fel a répával együtt.
  2. Egy fazékban az olívaolajon pirítsd meg a felkockázott hagymát, majd ha kész tedd hozzá a fokhagymát.
  3. Add hozzá a sütőtök és répa kockákat, és pár percig pirítsd őket együtt.
  4. Öntsd fel a zöldségalaplével, és főzd, amíg a sütőtök és a répa megpuhul.
  5. Keverd simára botmixerrel, majd ízesítsd sóval, borssal, a narancs levével és szerecsendióval.
  6. Keverd hozzá a tejszínt és hagyd 1-2 percig összefőni az ízeket.
  7. Tálaláskor pirított tökmagot szórj rá.

Jó étvágyat!

Sütőtök krémleves készítése képekben:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Ha szereted a krém leveseket, talán ez a receptem is tetszeni fog>>Mexikói kukoricakrémleves

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük