papucsállatka sütemény
Apró sütemények,  Kelt tészták

Papucsállatka

Ennek a sütemény receptnek a neve kitaláció,mivel a papucsállatka elnevezés jutott róla eszébe a nagynénémnek, aki kicsit újra gondolta ezt a lágy kelt tésztát. Sokkal egyszerűbben elkapkodható akár gyerekeknek is a mérete miatt, és a lágy tésztája, a krémes tölteléke miatt nagy kedvenc az unokáimnak is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (BL55)
  • 1 dl min. 2,8-as tej
  • 2 dkg élesztő
  • 3 ek. cukor
  • 1 mk. só
  • 2dl min. 30%-os tejszín
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • A tetejére egy tojás felverve a kenéshez

Töltelék:

  • Nutella
  • Darált mák+cukor+szilvalekvár

Papucsállatka elkészítése:

  1. A langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A hozzávalókkal lágy tésztát dagasztunk, amit 1 órát hagyunk letakarva kelni.
  3. A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és pohárral vagy fánkszaggatóval kb. 8cm-es köröket szúrunk ki.
  4. A közepére egy fél tk nutellát vagy szilvalekváros mákot teszünk. ( A 10 dkg darált mákot és 10 dkg porcukrot összekeverjük 1-2 ek szilvalekvárral, a lényeg, hogy sűrű krémes állagot kapjunk) Felbehajtjuk, a széleit villával összenyomkodjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt lapos nagy tepsire sorakoztatjuk őket, kis helyeket hagyva a sütemény közt és hagyjuk 15 percet újra kelni.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd felvert tojással lekenjük a papucsállatkákat és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Papucsállatka készítése képekben:

Jó étvágyat kívánok!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>> Csokis kifli-Jucustól

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük