Sütés nélküli zserbó főképe
Sütés nélküli sütemények

Sütés nélküli zserbó

Aki imádja a diós süteményeket és nem szeretné használni a sütőjét, annak a sütés nélküli zserbó lesz a kedvenc receptje! 😋Barátnőm hozta a születésnapomra, hatalmas sikert aratott vele, természetesen ez volt az első ami elfogyott az asztalról! Nem véletlen, isteni finom volt és eszembe sem jutott, hogy ez sütés nélkül készült!

Hozzávalók:

  • 1-2 csomag keksz (bármilyent használhattok, csak szögletes és kemény fajta legyen)
  • kb. 20 dkg sárgabarack lekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor vagy 2 kanál méz
  • Étcsoki+ 3 ek olaj a tetejére máznak

Sütés nélküli zserbó elkészítése:

  1. A diót darálljuk le, és keverjük hozzá a porcukrot,(mézet) és annyi lekvárt, hogy összeálljon krémesen.
  2. A kekszet rakjuk ki szorosan tepsiben( 20×35)
  3. Kenjük rá a diós-lekváros masszát
  4. Rétegezzük még ugyanígy 2x
  5. Az utolsó kekszrétegre készítsünk csokimázat.
  6. Vízgőz fölött olvasszunk fel 10 dkg étcsokit, és keverjünk hozzá 3 ek. olajat, keverjük el és mehet a sütire.
  7. Hűtőben 1 éjszaka alatt átpuhul és lehet learatni a sikert érte!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

Esetleg ez a receptem is érdekelhet Téged>Banános-csokis kevert sütemény

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől