Flekken sütés sertés tarjából
A család kedvene a flekken, ami azért is öröm számomra, mert egy könnyen és gyorsan elkészíthető receptem van. Biztos mindenkinek van a tarsolyában egy olyan étel, amit bárkinek bármikor el mer készíteni, mert tudja, hogy az jól fog sikerülni és a vendégének is ízleni fog! Nálam ez a sertéstarjából készített flekken, amihez a citromot is kínálok, mert szerintem fantasztikusan jól passzol hozzá!
Ennél a receptnél mindenképpen sertészsírt használjatok, és ne sajnáljátok a sütéshez, nem lesz a hús tőle zsíros, viszont kiszáradni sem fog. A hússzeleteket kb. ujjnyi vastagságura kell szeletelni és klopfolás nélkül fogjuk sütni.
Hozzávalók:
- 6 szelet sertés tarja (én csont nélkül szoktam sütni)
- 20-25 dkg sertészsír
- 10 dkg liszt
- 1 ek. pirospaprika
- 1 tk bors
- só
Flekken elkészítése-sütése:
- Az ujjnyira vágott hússzeleteket átmossuk, mindkét oldalát megsózzuk majd állni hagyjuk 30 percet.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet a pirospaprikával, őrölt feketeborssal.
- A tepsit kizsírozzuk vastagon. Sütőt bekapcsoljuk 170°c-ra, alsó-felső sütésre.
- A szeleteket megforgatjuk a lisztes keverékben, kicsit megnyomkodjuk közben tenyérrel és egymás mellé befektetjük a tepsibe.( Ha többet süttök mehetnek szorosan a szeletek, össze fog sülni)
- A tetejükre is dobunk minden hússzeletnek egy-egy diónyi darab zsírt.
- A 170°C-ra előmelegített sütőbe fólia nélkül betesszük sülni középre kb 40 percre.
- Félidőben fordítsuk meg a szeleteket illetve a sütési idő vége felé locsoljuk meg 1-2-szer a zsiradékkal a husikat, hogy szaftosan süljenek, ne száradjanak ki.
- A sütésidő végénél villával szúrjuk meg, hogy kellően puha-e már?! Ha még szükség van rá pár percel tovább süssük, de semmiképp ne sokkal tovább, mert nekiáll kiszáradni és cipőtalpat fogunk készíteni belőle.
- Ha elkészültek a flekken szeletek, sült burgonyával és citrommal tálaljuk, aminek a levét nyomjuk a husinkra! Tényleg isteni finom lesz meglátjátok!!
Jó étvágyat!
Flekken sütés képekben:
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem
A flekken természetesen egy tál ételként is megállja a helyét a vasárnapi ebédként az asztalon, de ha szívesen készítenél mellé egy zöldséglevest, akkor lehet ez is tetszeni fog neked>>Mexikói kukoricakrémleves