Kukoricakrémleves készítése főkép
krémlevesek

Mexikói kukoricakrémleves

Imádod a csípős ízeket? Ezzel az egyszerű kukoricakrémlevessel gyorsan mexikói ízt csempézhetsz a konyhádba! Nálam a mélyhűtőben mindig van fagyasztott kukorica, úgyhogy 15 perc alatt lehet ebből összeütni a szívmelengető chilis kukoricakrémlevest. Ha felkészülsz és egy kis tortilla chips is hozzá, akkor kész is az ebéd.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj vagy olivaolaj
  • 1 közepes fej hagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma,  felaprítva
  • 500 g fagyasztott kukorica
  • 1 liter alaplé (húsleveskockából is jó)
  • 1 tk. chilipehely
  • 1 tk. gyömbérpor
  • 1 kávéskanál Worchester szósz (elhagyható)
  • 2 dl tejszín
  • só, fehérbors

A mexikói kukoricakrémleves elkészítése:

  1. A fej hagymát megdinszteljük a vajon vagy olivaolajon üvegesre.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és ráöntjük a kukoricát.
  3. Felöntjük alaplével, ízesítjük sóval, fehérborssal, gyömbérrel, Worchester szósszal és kb. 15 percig forrástól számítva megfőzzük.
  4. Botturmixal pürésítjük,nem baj, ha kissé darabos marad a kukorica.
  5. Hozáadjuk a tejszínt és összefőzzük vele.
  6. Tálkákban forrón tálaljuk. A tortilla chipseket nagyobb darabokra tördelve közvetlenül tálaláskor szórjuk a tetejére.

Kukoricakrémleves készítése képekben:

Rajongsz a krémlevesekért?? Készítenél egy isteni finom Mentás borsókrémlevest?

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük