Kecske-kefíres lángos 2 db
A kecske-kefíres lángos még finomabb, mint ha tenéntejből készült kefírrel készítenénk. Nem tudom nektek megmondani az okát, de megittam a maradék kecske kefírt és valami isteni finom, gondolom ez hozzájárul az ízéhez. Hogy állagában min változtat nem tudom, de a lényeg, ha tehetem én csak kecske kefírrel fogom készíteni.
Tényleg elronthatatlan, kevés hozzávalóból áll, így bátran ajánlom kezdőknek is. Kecske kefírt tudtok könnyen vásárolni a Baglyashegyi Tenyészettől, szívből ajánlom a termékeiket Nektek!
Hozzávalók:
- 50 dkg búzaliszt (BL55)
- 4 ek. olaj
- 2,5 dl kecske kefir
- 1 evőkanál só
- 1tk. kristálycukor
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő (friss)
Kecske-kefíres lángos elkészítése:
- A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a cukrot is hozzáadjuk, felfuttatjuk.
- A felfutott élesztőt hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a kecske kefirt, az olajat és a sót, majd kézzel vagy robotgépben kidolgozzuk a tésztát.
- Amennyit fel szeretnénk használni, annyit kiveszünk a tésztából a többi mehet letakarva hűtőbe.( vigyázz, dagadni fog, nagyobb tálba tedd)
- A kint maradt tésztát meleg helyen kelesztjük fél órát.
- Gombócokat( öklömnyi kb) formálunk, olajjal megkent felületen, és ismét hagyjuk kelni.
- Olajat felhevítünk egy serpenyőben, olajos kézzel vékonyra széthúzzuk a gombócot és a közepesen forró olajban kisütjük néhány perc alatt.
- Az első oldalt fedő alatt 1-2 percig( mikor már szép piros) konyhai csipesszel vagy két villával megfordítjuk, majd ha a másik oldala is megsült, az olajból kivéve lecsepegtetjük konyhai papírtörlőn.
- Még frissen fogyasztjuk!
Kecske-kefíres lángos feltét:
A lángos kevés sóval és fokhagymával megkenve is isteni finom, de azért a sajtos tejfölös változata a legkelendőbb és leglaktatóbb is!
Készítsd el különlegesebben: csupa kecsketej alapanyagból, biztosan minden vendéged megnyalja a 10 ujját utána!
Mire van szükséged?
Ha legalább 10 db lángoshoz számolsz: reszelj le 20 dkg kecske sajtot, egy pohár tejfölbe nyomj 3 gerezd fokhagymát, keverd ki kevés sóval. A friss lángosokat kend meg vele és szórd meg a reszelt sajttal.
Érdekesség, hogy a lángost édesen is ehetitek! Egyszerűen kenjétek feltétnek a baracklekvárt rá, olyan mintha fánkot ennétek!
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Ha érdekelnek a kecsketermékek, kövessétek Gáborék oldalát is, Náluk mindig friss , maguk által készített isteni finom termékeket tudtok vásárolni>>Baglyas-hegyi Tenyészet Kistermelői termékei
Készíts mellé egy könnyű zöldborsó levest és meg is van az ebéd!