Sajtos csirkecomb római tálban főkép
mindmegtettem én,  csirkéből készült ételek

Sajtos csirkecomb római tálban

Sajtos csirkecomb elkészítése római tálban a legpraktikusabb. Nagyon finom omlós lesz a csirke és az összes hozzávalók egymás ízétől átjárva készülnek el. Egy tál étel, mellyel nem kell a tűzhely mellett állni, mégis egy bármilyen alkalomra felszolgálható főételt tehetünk az asztalra.

Sajtos csirkecomb hozzávalói:

  • csirkecomb
  • 1púpozott ek liszt
  • 2 kk őrölt pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma vagy egy csokor újhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

  1. A római tálat áztassuk vízbe amíg előkészítjük a hozzávalókat.
  2. A lisztbe keverjük el a pirospaprikát, borsot. A csirkecombokat mossuk meg.
  3. Forgassuk meg az ízesített lisztben a combokat, majd pakoljuk a pataki tálba(vizet öntsük ki amiben áztattuk). A maradék lisztet szórjuk a húsra.
  4. A felkarikázott hagymával rétegezzük tovább.
  5. Jöhet a reszelt sajt, szépen egyenletesen.
  6. Végül takarjuk be a kikevert tejföllel, amibe egy kis sót keverjünk.
  7. Zárjuk le a tál tetejével, és mehet a hideg sütőbe a sajtos csirkecomb.
  8. 180°C-ra állítsuk a sütőnket és kb. 1 órán keresztül süssük. Vegyük le a pataki tál tetejét,így még 15 percig pirítsuk meg a tetejét.

A sajtos csirkecombhoz köretnek tökéletesen passzol a krumplipüré, a petrezselymes rizs, vagy párolt zöldségek.

Sajtos csirkecomb római tálban hús
Első réteg a lisztes csirkecombok
Sajtos csirkecomb római tálban rétegezés 1
Hagymakarikákat rétegezünk rá
Sajtos csirkecomb római tálban rétegezés 2
Sajtos csirkecomb római tálban rétegezés 3

Jó étvágyat!

Szívesen készítenél valami süteményt is a főétel mellé?

Gyere csatlakozz a facebook csoportomhoz, minden friss receptemet ott osztom meg először!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük