hókifli főképe
Apró sütemények

Hókifli gazdag diótöltelékkel

Isteni finom hókifli recept, melyből nem sajnáljuk a diós tölteléket!! A vajat vagy margarint érdemes nektek is zsírral együtt használni, úgy még omlósabb kifliket kapunk. Az egyik legkedveltebb aprósüti a karácsonyi időszakban, hiszen jól eltartható lezárt dobozban, így ez lesz az utolsó süti amiből még ehetünk, mikor minden más már elfogyott! Ha egy igazán jó receptet keresel hozzá, akkor mutatom is!

Hozzávalók:

A hókifli tésztájához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg zsír
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 1 dl tej
  • kb 1,5 dl tejföl

A diós hókifli töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs.vaniliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • ízlés szerint mazsola
  • kb 1dl víz az összeállításhoz

A hókifli forgatásához:

  • 150 g porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Így készül a hókifli gazdag diótöltelékkel:

  1. A tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt
  2. Egy tálban dolgozzuk össze az átszitált lisztet és réteslisztet a zsírral, a sóval, majd az élesztős tejjel.
  3. Annyi tejfölt tegyünk hozzá, amitől egy lágy de nem ragacsos tésztát kapunk.
  4. Hagyjuk kb 1 órát kelni.
  5. Készítsül el a diós tölteléket: Keverjük össze a darált diót a cukorral, ízlés szerint a mazsolával a citromhéjjal és a melegvízzel.
  6. A pihent hókifli tésztát gyúrjuk át megint, majd nyújtsuk ki kb. 3 mm vékonyra.
  7. Fánk szaggatóval egyforma köröket vágunk a tésztából, de használhattok akár egy poharat is, kb. 8 cm átmérőjű legyen. (A leeső tésztadarabokat szintén összegyúrjuk és kiszaggatjuk.)
  8. Tegyünk minden tésztakorongra 1-1 kanál diós tölteléket, majd tekerjük fel szorosan, hogy a töltelék nehogy kisüljön a süteményből. Formázzunk mindegyikből kifli alakot.
  9. 180°-ra előmelegített sütőben, sütőpapíron süssük készre a hókifliket kb. 20 perc alatt.
  10. A kész kifliket nem forrón, de még melegen forgassuk meg a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.

Hókifli készítése képekben:

Száraz, hűvös helyen tároljuk, lezárt dobozban. Többféle töltelékkel készíthetjük ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom, azonnal omlós aprósüteményt, akár lekvárral mákkal, de gesztenyével is!

Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

Szívesen készítenél bejglit is az ünnepekre? Itt találod a bevált receptemet>>Bejgli-egy elronthatatlan recept

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük