
Egészséges túrós zabpizza – liszt és tojás nélkül
Ez a liszt- és tojásmentes túrós zabpizza tökéletes választás, ha egészséges alternatívát keresel a klasszikus pizzára. Finom szemű zabpehelyből és krémes túróból készül, így gluténérzékenyek és tojásallergiások is bátran fogyaszthatják (gluténmentes zabpehellyel).
A tészta percek alatt elkészül, nincs szükség kelesztésre vagy dagasztásra. Könnyű, mégis laktató, és senki meg nem mondja, hogy egészséges pizzát eszik! Ráadásul fehérjében gazdag és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos verzió.
Alap tésztához:
- 250 g túró ha lehet krémes állagú
- 100 g finom zabpehely
- 3 ek. natúr joghurt
- 1 tk. olívaolaj
- 1/4 tk. só
Feltét (variálható):
- paradicsomszósz (100 g püré + 3 ek. víz + fokhagyma + fűszerek)
- sonka
- parmezán
Túrós zabpizza elkészítés röviden:
Keverd össze a tészta hozzávalóit, formázd meg sütőpapíron, süsd 190 °C-on 15 percig. Ezután jöhet rá a szósz, feltét, majd még 15 perc sütés.
Tipp: Használj apró szemű zabpelyhet a jó állagért, és bátran variáld a feltéteket ízlésed szerint!
Túrós zabpizza készítése képekben:




Érdekelnek hasonló mentes és diétás receptek? Ez szerintem tetszeni fog>>Mindenmentes köles zsemle
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

