túrós zabpizza
vacsorára ötletek

Egészséges túrós zabpizza – liszt és tojás nélkül

Ez a liszt- és tojásmentes túrós zabpizza tökéletes választás, ha egészséges alternatívát keresel a klasszikus pizzára. Finom szemű zabpehelyből és krémes túróból készül, így gluténérzékenyek és tojásallergiások is bátran fogyaszthatják (gluténmentes zabpehellyel).

A tészta percek alatt elkészül, nincs szükség kelesztésre vagy dagasztásra. Könnyű, mégis laktató, és senki meg nem mondja, hogy egészséges pizzát eszik! Ráadásul fehérjében gazdag és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos verzió.

Alap tésztához:

  • 250 g túró ha lehet krémes állagú
  • 100 g finom zabpehely
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1/4 tk. só

Feltét (variálható):

  • paradicsomszósz (100 g püré + 3 ek. víz + fokhagyma + fűszerek)
  • sonka
  • parmezán

Túrós zabpizza elkészítés röviden:


Keverd össze a tészta hozzávalóit, formázd meg sütőpapíron, süsd 190 °C-on 15 percig. Ezután jöhet rá a szósz, feltét, majd még 15 perc sütés.

Tipp: Használj apró szemű zabpelyhet a jó állagért, és bátran variáld a feltéteket ízlésed szerint!

Túrós zabpizza készítése képekben:

Érdekelnek hasonló mentes és diétás receptek? Ez szerintem tetszeni fog>>Mindenmentes köles zsemle

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük