Szilvakrémleves tányérban
főzött gyümölcslevesek

Szilvakrémleves egyszerűen

Nagyon gyorsan elkészíthető ez a krémes, fahéjas szilvakrémleves, ami akár desszertnek is tökéletes! A gyümölcslevest legtöbbször meggyből és cseresznyéből készítjük, pedig érdemes a szilvát is felhasználni levesnek,ami egyszerre édes és fanyar, picit savanykás végeredmény, de éppen ettől olyan friss és finom az összhatás.

Készítheted klasszikusan, nem leturmixolva, de nekem a krémlevese jött be igazán, amit tejszínnel teszek krémesebbé és a szilvahús a sűrítése. Ha egyben szeretnéd hagyni a gyümölcsöt, a tejszínbe keverj vaniliás pudingot, az besűríti a levest.

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva
  • kb 5 dl víz
  • vanília aroma vagy vaníliás cukor
  • 2 egész fahéj
  • 4-5 szem szegfüszeg
  • 2 karika kezeletlen citrom
  • kb 5-6 ek cukor(ízlés szerint)
  • 1 csipet só
  • 2 dl 30%-os tejszín

Szilvakrémleves elkészítése:

  1. A szilvákat mossuk meg, felezzük és magtalanítsuk, majd tegyük egy lábasba.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, szegfüszeget a sót és a citromkarikákat, majd öntsük fel fél liter vízzel.
  3. Főzzük kb. 20 percig, míg a szilva puha nem lesz, az sem baj, ha szétesik.
  4. Húzzuk félre és vegyük ki a citromot, fahéjakat, szegfüszegeket.
  5. Botturmixal pürésítsük le, majd keverjük bele a tejszínt és a tűzre visszatéve eggyet forraljunk rajta.
  6. Ha szükséges, ekkor lehet még cukrozni, hűtsük be és fogyasszuk el jóízűen, akár tejszinhabbal megkoronázva!

Szilvakrémleves készítése képekben:

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked ha szereted a krémleveseket>>Eperkrémleves

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől