főzés nélküli gyümölcslevesek,  Levesek

Eperkrémleves

Az eperkrémleves a nyár egyik legínycsiklandóbb, leghűsítőbb és egyben legegyszerűbben elkészíthető levese. Szezonban érdemes kilakni belőle, de fagyasztott gyümölcsből is bármikor elkészíthető. Betelni szinte lehetetlen vele, a megadott mennyiség bátran duplázható, triplázható.🙂

Eperkrémleveshez eper

Főzés nélkül készül az eperkrémleves!

  • Első sorban szerezz be illatos érett eperből 🍓legalább 1 kg-ot.
  • Mosd meg jól, zöld csumákat szedd vagy vágd ki.
  • Tedd turmixgépbe, (vagy készítheted nagy tálban kézi botmixerrel) .
  • Tegyél hozzá 2 ek. porcukrot.
  • 1 csomag vaniliás cukrot vagy igazi vanília belsőt.
  • 1 citrom reszelt héját és egy kicsit a levéből.
  • Önts hozzá 2 dl tejszínt
  • Kb. 3 dl tejet.
  • Turmixold jól össze.
  • Mehet a hűtőbe ha még tudsz várni 🙂

Az eperkrémlevest tálaláskor dobd fel pár db egész eperszemmel, kevés tejszínhab felhővel és mentalevéllel.

A cukor mennyisége mindenkinél a szája íze szerint lehet bele több, vagy citromléből tegyünk hozzá bővebben ha savanykásan szeretnénk.

Az eperkrémleves elkészítési ideje kb. 15 perc

A gyümölcs mosása és tisztítása, ennyi munka van vele, az elfogyasztásához még kevesebb idő is elég😊

Látod ehhez a leveskéhez is jó, ha van otthon saját mentád! Kiváncsi vagy rá, milyen egyszerű tartani ezt a fűszernövényt? Még kert sem kell hozzá! 🪴

Kövesd a Facebook oldalam és csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb receptjeimről!👍

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől