Eperkrémleves
Az eperkrémleves a nyár egyik legínycsiklandóbb, leghűsítőbb és egyben legegyszerűbben elkészíthető levese. Szezonban érdemes kilakni belőle, de fagyasztott gyümölcsből is bármikor elkészíthető. Betelni szinte lehetetlen vele, a megadott mennyiség bátran duplázható, triplázható.🙂
Főzés nélkül készül az eperkrémleves!
- Első sorban szerezz be illatos érett eperből 🍓legalább 1 kg-ot.
- Mosd meg jól, zöld csumákat szedd vagy vágd ki.
- Tedd turmixgépbe, (vagy készítheted nagy tálban kézi botmixerrel) .
- Tegyél hozzá 2 ek. porcukrot.
- 1 csomag vaniliás cukrot vagy igazi vanília belsőt.
- 1 citrom reszelt héját és egy kicsit a levéből.
- Önts hozzá 2 dl tejszínt
- Kb. 3 dl tejet.
- Turmixold jól össze.
- Mehet a hűtőbe ha még tudsz várni 🙂
Az eperkrémlevest tálaláskor dobd fel pár db egész eperszemmel, kevés tejszínhab felhővel és mentalevéllel.
A cukor mennyisége mindenkinél a szája íze szerint lehet bele több, vagy citromléből tegyünk hozzá bővebben ha savanykásan szeretnénk.
Az eperkrémleves elkészítési ideje kb. 15 perc
A gyümölcs mosása és tisztítása, ennyi munka van vele, az elfogyasztásához még kevesebb idő is elég😊
Látod ehhez a leveskéhez is jó, ha van otthon saját mentád! Kiváncsi vagy rá, milyen egyszerű tartani ezt a fűszernövényt? Még kert sem kell hozzá! 🪴
Kövesd a Facebook oldalam és csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb receptjeimről!👍