Sminktetoválás-amiért szeretjük
Szépség

Sminktetoválás-miért szeretjük?

Személy szerint érintve vagyok a sminktetoválás témában, mivel magamon is viselek, erről szeretném a tapasztalataimat megosztani mindenkivel, aki bizonytalan még abban, hogy készíttessen-e magának!? A legszebb arc számomra is a természetes, de ez így mégsem igaz, ha egy nőről beszélünk☺️ Mióta világ a világ, mi nők igyekszünk minden a kor által biztosított szépészeti eszközzel a legjobbat kihozni magunkból!

Az igényesség számomra nem azt jelenti, hogy a nap minden szakában vastag smink réteggel és tökéletesen belőtt frizurában kell pompázni.. Igényes lehetsz teljesen natur szépségedben, ami elsősorban a gondozottságot jelenti. Az ápoltság minden embernél elengedhetetlen feltétele a jó benyomásnak és bizony a jó közérzetnek is. Ám ha picit csalunk és kiemeljük az arcunkon azt, amitől hangsúlyosabbá, kontúrosabbá válhatunk, miért is ne tennénk?

Miért dönts a sminktetoválás mellett?

Sminktetoválás 1

Ha te is szeretnéd megúszni a napi sminkelést, pedig látod, hogy jól állna kicsit kiemelni a szemed , szemöldököd vagy a szád, akkor már az első lépést meg is tetted gondolatban!

Mi nők szeretnénk minden nap a legszebb arcunkat „felvenni”, de nem mindig van kedvünk a készülődéshez, folyton sietnünk kell ezer felé. Én magam is sokszor csak az miatt nem tettem még egy lehelletnyi sminket sem magmra, mert vagy kedvem vagy időm nem volt hozzá.

A másik fő probléma, ha sminkelve vagyunk, folyton vigyázni kell rá.. Nem szabad megdörzsölni a szemünket ha viszket, evés-ivás után igazítani kell újra a rúzson, egy sírás (akár örömkönnyek) szintén elkenődéssel járnak, kevés kellemetlenebb dolog van egy csúnyán elmaszatolódott sminknél.

De ha tartós sminked van, akkor nyugodtan sportolhatsz, napozhatsz, úszhatsz, strandolhatsz, (bőghetsz🙃)a sminked biztosan a helyén marad.

Ha sminktetoválásod van, akkor is nyugodtan sminkelhetsz, hiszen egy csodás alapot ad a make up-nak. Ha viszont épp nincsen kedved, akkor is lesz egy alapsminked, ami kellő magabiztosságot kölcsönöz a hétköznapokon.

Meddig marad fent egy sminktetoválás a bőrön?

Ez egy fontos szempont, hogy tudjuk mennyi időre tudtuk le a sminkelést!

Ezt bizony több minden befolyásolja. Először is induljunk ki abból, hogy a bőr egy élő szövet, ahol a sejtmegújulási folyamat állandó, ezáltal az elhalt hámsejtek leválnak és újak kerülnek a felszínre. Mivel a sminktetoválás csak a bőr legfelső rétegében történik, ezért tud elhalványodni és lassacskán kikopni a bőrből. A tartósságot azonban egyéb tényezők is befolyásolják. Ilyen például a túlzásba vitt napozás, szoláriumozás illetve a bőrtípusod.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a különböző területek körülbelül ilyen időközönként igényelnek újabb pigmentálást:

 • Szemöldök tartóssága: 1,5-2,5 év
 • Szemhéj tartóssága: 3-5év
 • Ajak tartóssága: 3-5év

Mely esetekben érdemes időpontot kérned egy személyes konzultációra?

Az én sminktetoválásomat👉🏼 Hajdu Bandus készítette, ha szeretnél tőle időpontot kérni, ITT megteheted>>https://www.facebook.com/inklovetattoovp

 • ha még nem vagy 100%-ig biztos benne, hogy szeretnél sminktetoválást
 • ha rengeteg kérdésed van, mielőtt végleg a tetoválás mellett döntenél
 • ha szeretnéd tudni milyen lesz a végeredmény a sminktetoválás után
 • ha szeretnél rátalálni a megfelelő formára, vagy csak kíváncsi vagy, hogy állna neked a sminktetoválás, akkor előrajzolják neked
 • ha eddig nem sminkelted magad, de úgy érzed ideje lenne elkezdeni, mert az idő múlásával halványul, vékonyodik az ajkad, kopik a szemöldököd szőre
 • ha már van meglévő sminktetoválásod, de változtatni szeretnél rajta

Fájni fog a sminktetoválás készítése?

Inkább kellemetlen, mint fájdalmas. De ez is egyénenként változó. Az utóbbi években rengeteg fejlődésen ment keresztül a szakma, mind az eszközök tekintetében, amik kevésbé traumatizálják már a bőrt, és a sminktetováló technikák is finomodtak.

A kimondottan sminktetoválásra kifejlesztett érzéstelenítőkrémek használatával nem kell, hogy fájdalmas legyen a sminktetoválás. Kisebb fájdalomra csak a tetoválás elején kell számítani, amikor a tű először hatol be a bőrbe. A speciálisan sminktetováláshoz használandó érzéstelenítők gyorsan felszívódnak, nagyon hatásosak, tetoválás közbeni folyamatos  használatukkal jelentősen csökken a kellemetlenség.

A fájdalomérzet területenként eltérhet, a bőr vastagsága, érzékenysége miatt. Számomra például a szemöldöktetoválás minimális kellemetlen érzéssel járt,fájdalommal egyáltalán nem.

A szemhéj bőre nagyon vékony, érzékeny, a vendég szeme minden esetben csukva van,nekem itt az elején volt kevés fájdalmas érzésem, majd végig fájdalom mentes volt, köszönhető a szuper érzéstelenítő krémnek!

Ajaktetoválás az a terület, ami leginkább üdévé, frissé, fiatalabbá varázsolja a nők arcát, megjelenését, ezért is nagy kedvenc a hölgyek körében. Szintén egy nagyon érzékeny terület a tetoválást illetően, de ahogy a szemöldök és szemhéj területét elérzéstelenítik, úgy az ajak sem kivétel ez alól. Nekem azért a szám tetoválása bevallom fájt időnként, de nem volt elviselhetetlen.

20 éve viseltem egy autóbaleset által a felső ajkamon egy heget, ami miatt a szám kontúrja elmosódott. Szerettem volna, ha a szájtetoválással ez a hiba is eltűnik, ami szerencsére mint a kép is bizonyítja sikerült😇

sminktetoválás
Már hiába is mutatnám, hogy ott a níl hegyénél egy hegesedés és elmosódás volt, szépen ki lett korrigálva!

Meddig tart a sminktetoválás elkészítése?

Ellentétben azzal, amit a sminktetoválásról tartanak, és ahogyan sokan készítik, a legtöbb sminktetoválás az első tűszúrástól az utolsó tűszúrásig 30-50 perc alatt elkészíthető. Természetesen az előkészületekkel, a forma felrajzolásával együtt ennél több, kb. 2 -3 óra a teljes elkészítés ideje.

Sminktetoválás rajtam
A friss tetoválás még duzzadt és színben is eltér a véglegestől

Sajnos van akinek nem szabad sminktetoválást készíteni…

Bizony vannak olyan szituációk, amikor a sminktetováló is azt mondja, hogy nem tetoválhat. Általában ezek átmeneti élethelyzetek, melyek megszűnésével vagy megszűntetésével, a későbbiekben már elvégezhető a sminktetoválás. 

Melyek ezek?

 • ha a tetoválandó területen anyajegy vagy szemölcs van
 • friss bőrsérülés, gyulladás, vírusos, bakteriális fertőzés esetén
 • ha antibiotikumos kezelés alatt vagy. Antibiotikum kúra bejefejzése után pedig minimum 3 hétet szükséges várni
 • terhesség vagy szoptatás ideje alatt, a szülés utáni 3 hónapban, mert a hormonváltozás befolyásolhatja a pigment beépülését
 • az arcon végezett friss plasztikai beavatkozás után
 • ha sugárkezelés, kemoterápia alatt állsz, és az azt követő időszakban is csak orvosi beleegyezéssel készítetthető
 • ha aktív herpeszed van
 • bármilyen krónikus betegség esetén, csak írásos orvosi igazolással
 • ha a kezelendő területen tűzfolt van, ekcémás, rozaceás, duzzadt, hólyagos, kicserepesedett vagy túl mélyen és erősen ráncos a bőr

Miért kellhet a korrekció?

A sminktetoválás készítése két felvonásból áll. A második rész a korrekció, már nem kell külön fizetned, a sminktetoválás ára tartalmazza azt.

 • Előfordulhat, hogy nem egyenletesen maradt bent a pigment az első alkalom után, ilyenkor pótolni kell.
 • Az első alkalom tetoválása általában 80%-ban marad meg, ezért ha a gyógyulási folyamat alatt nem maradt bent a pigment, ilyenkor kerül visszatetoválásra.
 • Ha színén és formáján szeretnél még változtatni egy keveset, akkor korrigálni lehet.
 • A korrekció után tartósabb lesz, hiszen rétegezve jut be a pigment.

Felkeltettem az érdeklődéset? Szuper!🤩 Akár aktuális volt számodra, akár nem és csak kíváncsiságból olvastad el a cikkem, örülök Neked! Hajdu Bandus nekem régi barátom, nagyon szeretem a humorát a közvetlenségét és természetesen a munkáit csodálom! Hívjátok bizalommal, akár sminktetoválás, test tetoválás/lézeres eltávolítás vagy végleges szőr eltávolításban gondolkodtok! Csipni fogjátok!!😉

Sminktetoválás szemem
Nagyon szép ívű szemöldököt „kaptam, nekem a szörszálak már teljesen kikoptak,vagyis kellett készíteni helyette, a szemhéjtetoválás pedig sűríti a szempillám optikailag

Ha tetszett a cikkem és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Talán érdekelhet téged, milyen műszempillát tudnál éppíttetni és pár hasznos tanácsot is írtam hozzá>>Épített műszempilla

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük