előételek

Az előételek kategóriában recepteket találsz egyszerű és nehezebb előételekhez.

  • Mini húsgombócok sütőben készítve
    előételek,  főételek

    Mini húsgombócok sütőben készítve

    Sokféle ételhez felhasználható a mini húsgombóc receptem, így érdemes külön is megtartani és többszőr elővenni. Akár tésztaételekhez, vagy mártások töltelékéhez, de akár önmagában falatkákként elkészítve is remek választás!

    Hozzávalók:

    Mini húsgombócok sütőben készítve
    • 50 dkg darált hús(én most sertést használtam, de lehet felesben marha hússal vagy akár szárnyas darálthússal is készíteni.)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 tojás
    • 3-4 ek. zsemlemorzsa
    • bors
    • 1 ek Worcestershire szósz (opcionális)
    • őrölt római kömény (opcionális)
    • olíva olaj
    1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük a végén a fokhagymát is hozzátesszük és átfuttatjuk.
    2. A darálthúshoz minden hozzávalót, a hagymákat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
    3. A hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
    4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
    5. Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk és vizes kézzel diónyi golyókat készítünk a darálthúsos keverékünkből. Kis helyet érdemes hagyni köztük, hogy át tudjanak sülni.
    6. Olíva olajjal lekenjük a gombócokat és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.

    Mini húsgombócok elkészítése:

    Mini húsgombócok készítése képekben:

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Húsos pite egyszerűen

  • Olasz bruschetta recept
    előételek,  vacsorára ötletek

    OLASZ BRUSCHETTA

    A bruschetta gyönyörű név, pedig a világ egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb receptje! Ennél zseniálisabb, egyszerűbb és mégis elképesztően finom paradicsomos pirítóst csakis az olaszok találhattak ki! Imádom a konyhájukat, ha csak a tészta ételeikre és a pizzájukra gondolok, összefut a nyál a számban!

    A bruschettát elsősorban előételnek nevezném ha menő akarnék lenni, hozzá teszem ezzel menő is lehetsz ha elkészíted, de mi esszük főétkezésnek, elsősorban vacsorára vagy uzsonnára. Nincs ennél mennyeibb pirítós, főképp a szezonális paradicsom érésekor! Talán az egyetlen lelke a receptnek, hogy édes, érett paradicsomokat válasszunk hozzá és illatos friss bazsalikomot, no és az extra szűz olivaolajat!

    Hozzávalók:

    Mi ketten egy negyedkiló friss kenyeret használtunk az alapnak, ami kettőnknek tökéletesen elég volt vacsorára!

    • 1/4 kg szeletelt kenyér vagy bagett esetleg cibatta szeletelve
    • 6 db érett éde paradicsom (ha koktél, abból több kell)
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 7-8 ek extra szűz olivaolaj
    • 1 kissebb fej lila vagy vöröshagyma
    • Bazsalikom levél kb. 10 db.

    A bruschetta elkészítése igazán olaszosan:

    1. A paradicsomot megmossuk, felezzük. Eltávolítjuk a szárrészt és a magokat, aztán a húsát apróra kockázzuk.
    2. A hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk és a levelet vékony csíkokra vágjuk.
    3. A szeletelt pékárut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsolgatjuk őket kb 5 ek. olívaolajjal.
    4. A sütőt előmelegítjük 220°C és ropogósra sütjük a kenyereket.
    5. A fokhagymát megpucoljuk, majd bedörzsöljük a ropogós kenyereket.
    6. Egy tálban összekeverjük a hagymát, a paradicsomot és a bazsalikom 3/4-ét. Meglocsoljuk a 3 tk. olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
    7. Elosztjuk a paradicsomot a fokhagymás kenyereken és a félretett bazsalikommal díszítjük.

    Jó étvágyat!

    Bruschetta készítése képekben, hogy gyönyörködhessetek:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Ha szereted az egyszerű de nagyszerű recepteket, talán ez is kedvedre való lesz>>Vendégváró falatkák kecske termékekből

  • vendégváró falatkák főkép
    előételek,  Partikra menüsorok,  Szilveszteri menüsor

    Vendégváró falatkák kecske termékekből

    Ezek a vendégváró falatkák tökéletesek, mikor szeretnék gyorsan kirukkolni valami különlegességgel. Nagyon gyorsan elkészíthető, az alapanyag beszerzés szintén könnyen és gyorsan megy a Baglyas-hegyi Tenyészet Kistermelői termékei, mindig készen állnak a kiszállításra! Fantasztikus kecske finomságaik mellett készítenek fürjtojást, melyeket rengeteg féle ízesítéssel lehet tőlük megvásárolni! Természetesen mindent maguk állítanak elő, a minőség és ízvilág náluk garantált!

    Vendégváró falatkák elkészítése:

    Gyakorlatilag bármilyen otthon megtalálható hentes áru, sajtféle, zöldség és savanyúság alapja lehet, én most mégis ajánlanám ezt a nem mindennapi alapanyagokból készülő receptet! Ha el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, akkor próbáld így elkészíteni nekik a falatkákat, de akár saját részre is egy különleges választás!

    Baglyashegyi-logo_.png

    Hozzávalók a kecskés falatkához:

    • Csemege vagy csípős kecskekolbász
    • Fürjtojás céklás ízesítéssel
    • kecskesajt
    • csemege uborka
    • kifli

    Egyszerűen lekarikázzuk a hozzávalókat, ahány karika annyi falatka lesz, így a mennyiség opcionálisan választható. Fogpiszkálóra, vagy az általam is használt bambusznyársra húzzuk sorban a rétegeket. Elsőként húzzuk ami a legfelső lesz a ragyogó pirosra szineződött fürjtojás, majd az uborka karika, sajt, kolbász, végül a kiflivel zárjuk a sort. Egy tálcára, akár saláta levélre szépen felpakoljuk és mehet is a vendégek asztalára!

    Ennél egyszerűbb, elronthatatlan és istenien finom vendégváró falatkákat még biztosan nem ettetek, így szívből ajánlom, hogy nézzétek meg Gáborék oldalát, tuti összefut a nyál a szátokban!

    Jó étvágyat!

    Vendégváró falatkák képekben ízelítőnek:

    Természetesen ha időd engedi és szívesen állsz neki sütni, te is készíthetsz friss kiflit mellé, a siker így garanált lesz!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

  • előételek,  reggelire ötletek,  vacsorára ötletek

    Körözött kecske túróból

    Körözött kecske túróból nem minden nap kerül az asztalunkra, pedig egy manapság igen egyszerűen beszerezhető alapanyagból készül, az íze viszont elképesztően finom. A klasszikus körözött készítése is az ahány ház, annyi szokás elvén alapszik, mindenkinek megvan a tuti receptje, ahogy nekem is.

    Várpalotán és környékén házi termelőtől tudtok vásárolni itt: https://www.facebook.com/baglyashegyitermekek

    Természetesen tehéntúróból, juhtúróból is elkészíthető, vagy akár bármelyik három állat terméke keverhető egymással. Nincs rá semmi okunk, hogy ne készítsük el bármelyik fajta túróból ezt az évszakot nem ismerő, állandó kedvenc kencét, ami bizony ropogós héjú kiflivel az igazi!

    Bármilyen felvágottat, hentesárut meg lehet unni, és ha igazán egészséges feltétet szeretnél a családnak készíteni, szánj 10 percet a kecske túrós körözött készítésére és a reggeli vagy vacsora meg is oldódott!

    A körözött egy hagyományos magyar étel, amelynek alapja túró, ízesítve paprikával, hagymával és más fűszerekkel. A kecske túróval készített változat egy speciális változata a körözöttnek.

    A túró egy tejtermék, amelyet a tej savanyodása vagy koagulációja révén állítanak elő. A kecske túró esetében a túrót kecsketejből készítik, ami egy kissé intenzívebb ízt és illatot kölcsönöz a készített ételnek.

    Hozzávalók:

    • 40 dkg kecske túró
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • 2 ek vaj (puha)
    • fél fej lilahagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • egész kömény ízlés szerint
    • 1 csipet római kömény

    Körözött kecske túróból 3 lépés

    1. A hagymát vágjuk egészen apróra. Ha nem szeretnénk, hogy túl intenzív legyen az íze, akkor kicsit sózzuk meg és hagyjuk 10 percet állni, mielőtt a többi hozzávalóhoz keverjük.
    2. A többi hozzávalót keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk egybe a hagymával. Érdemes kóstolgatni közben, nehogy elsózzuk, a kecske túró alapból erőteljesebb ízvilágú, kevesebb sót igényel.
    3. Ha kész, tegyük legalább egy órára a hűtőbe fogyasztás előtt.

    A körözött hagyományosan friss kenyérre vagy péksüteményre kenve fogyasztják. Ha szeretnél te is készíthetsz friss kiflit mellé, a siker így garanált lesz!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/