REFLEXZÓNÁS MASSZÁZS FŐKÉP
Egészség

Reflexzónás masszázs

A reflexzónás masszázs egy masszázstípus, amely arra épül, hogy a test különböző területeihez tartozó reflexzónákat stimulálja. Lábfejünk, kezünk, arcunk masszírozása már akkor is nagyon kellemes és frissítő élményt jelent, ha valamelyik családtagunk vagy akár mi magunk végezzük. Ha pedig egy képzett masszázsterapeutát engedünk reflexzónáink közelébe, az eredmény utánozhatatlan.

Ismerjétek meg, mit tud a reflexzónás masszázs

„A reflexológia művészet, a tudatos érintés csodálatos művészete.” Csi Ann

A reflexológia módszere a szervezet öngyógyító folyamatain és azok beindításán alapszik, tapasztalati úton alakult ki, és fejlődik mind a mai napig. A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel-szervvel vannak kapcsolatban. Az egész testen mindenütt találunk reflexzónákat, melyek ingerlésével, masszázsával kapcsolat létesíthető az adott zóna és a hozzá tartozó szerv között és így ingerhatást lehet kifejteni.

Mire alkalmas a reflexzónás masszázs?

 • Diagnosztika:
  A vizsgált végtag-arc reflexzónáinak fokozott nyomásérzékenysége, vagy a bőr alatt tapintható elváltozások a zónához tartozó szerv-szervrendszer működési-energetikai zavarára utalnak.
 • Terápia:
  Az egyes szervek diagnosztikus masszázs során észlelt funkciózavara a hozzájuk tartozó zónák rendszeres, kúraszerű, vagy esetenként elhúzódó ingerlésével pozitív irányba befolyásolható: a szerv működése szükség szerint akár serkenthető, akár gátolható. A reflexzónás masszázs – a betegség okától ill. a beteg szervtől függetlenül – mindazokban az esetekben hatásos, amikor a szervezet energetikai önszabályozó rendszere még működőképes.

Ismerkedjünk meg pár területtel, amit a reflexológiában kiemelten kezelnek:

Reflexzónás talp masszázs:

Talpunkon megtalálható szervezetünk kicsinyített leképezése. Úgy kell elképzelni, hogy amikor szemből nézzük a két egymás mellett lévő talpat, mintha egy ember állna előttünk. A kettős szervek mindkét lábon megtalálhatók, pl. vesék, míg pl. a szívnek megfelelő zóna csak a bal lábon helyezkedik el. A reflexzónás talpmasszázs alkalmával nyomás hatására egyszerű reflexet váltunk ki a szervezetben, ezáltal közvetlenül tudunk hatni belső szerveink működésére. A reflex akaratunktól független, ösztönös visszajelzés ad az ingerre. Az inger hatására keletkező impulzus eljut a központi idegrendszerhez, ezzel egyidőben az adott szervhez.

reflexzónás mazzsázs talp

Kézreflexzóna- masszázs:

Kezünkön olyan pontok találhatók, amelyek kapcsolatban állnak különféle szerveinkkel, ízületeinkkel, a gerincünkkel, a nyirokrendszerünkkel, de még az agyunkkal is. Ezen a 150 négyzetcentiméteres területen számtalan energetikai meglepetés rejtőzik. A kézreflexzóna- masszázs segítségével enyhíthetők a fájdalmak és csökkenthető a stressz. Ha valamelyik szervnél betegség vagy túlterheltség áll fenn, akkor a kéz jelez: megkeményedik az adott ponton, piros lesz, megduzzad vagy fáj. Ekkor jut szerephez a kézreflexzóna-masszázs. Segítségével serkenthetjük a vérellátást és a nyirokáramlást, megtisztíthatjuk a légutakat, megszabadíthatjuk a gerincet és az ízületeket a blokkoktól.

reflexzónás mazzsázs kéz

Reflexzónás arcmasszázs:

Az arcunk rengeteg dolgot árul el, mesél rólunk. Hordoz személyiségjegyeket, megmutatja mennyi stressz ér minket, mennyit dolgozunk, mennyit alszunk, mennyit mosolygunk, milyen a belső világunk.

A reflexzónás arcmasszázs esetén a szervek zónáinak arcon lévő pontjait masszírozzák. Ahogyan a talpunkon, kézfejen, úgy az arcon is megtalálhatóak a szerveink idegvégződései. Az arcon kisebb a felület, így nem annyira részletes, mint pl a talpunk. Az arcunkon összesen 24 zóna található. A reflexzónás masszázsokat használhatjuk egészségünk megőrzésére, szervezetünkben lerakódott méreg- és salakanyagok tisztítására, valamint adott állapotok, betegségek esetén segítheti a kezelések felerősítését.

reflexzónás mazzsázs arc

A reflexzónás masszázs mellékhatás mentes terápiás lehetőséget nyújt a szervezet bármely részének gyógyításában akár önállóan, akár kiegészítő kezelésként alkalmazva. Alkalmazhatósága nincs életkorhoz kötve, a csecsemőktől az aggastyánokig egyaránt végezhető.

Ellenjavallat:

 • fertőző betegségek
 • gombás láb
 • lázas állapot
 • mélyvénás trombózis
 • heveny gyulladás a visszerekben
 • műtét után 3-6 hét
 • nyílt sebek
 • orbánc
 • lábszárfekély
 • üszkösödés
 • törött állapot
 • extrém zúzódás
 • ficam
 • veszélyeztetett terhesség

„A bölcsnek tudnia kell, hogy az egészség az ember legnagyobb ajándéka, és meg kell tanulnia, miként kovácsolhat hasznot a betegségből a gondolatai révén.” (Hippokratész)

Szeretnék ajánlani cikkem végén Neked egy kitűnő reflexzónás masszőrt, aki gondoskodik az egészségem fenntartásárók és csodás élménnyel ajándékoz meg minden kezelés során. Végzettséggel rendelkezik arc-kéz és talpmasszázs területén, egy-egy kezelés után mindig felfrissülten és kisimult idegrendszerrel távozom Tőle, így jó szívvel ajánlom mindenkinek aki szeretné kipróbálni! Itt megtekinthetitek a Facebook oldalát és megtaláljátok az elérhetőségeit: Tünde Reflexzónás Arc-Kéz-Talp és lábmasszőr

Ha tetszett a cikkem és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Ha szeretnél a masszázshoz egy saját olajat, akár te magad is elkészítheted! Itt olvashatod a Levendulaolaj készítése házilag receptemet, remélem téged is elbűvöl az illata!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük