gyümölcslevesek

Gyümölcslevesek készíthetők főzéssel és hidegen nyers gyümölcsből. Receptek a gyümölcslevesekhez.

  • Szilvakrémleves tányérban
    főzött gyümölcslevesek

    Szilvakrémleves egyszerűen

    Nagyon gyorsan elkészíthető ez a krémes, fahéjas szilvakrémleves, ami akár desszertnek is tökéletes! A gyümölcslevest legtöbbször meggyből és cseresznyéből készítjük, pedig érdemes a szilvát is felhasználni levesnek,ami egyszerre édes és fanyar, picit savanykás végeredmény, de éppen ettől olyan friss és finom az összhatás.

    Készítheted klasszikusan, nem leturmixolva, de nekem a krémlevese jött be igazán, amit tejszínnel teszek krémesebbé és a szilvahús a sűrítése. Ha egyben szeretnéd hagyni a gyümölcsöt, a tejszínbe keverj vaniliás pudingot, az besűríti a levest.

    Hozzávalók:

    • 1 kg szilva
    • kb 5 dl víz
    • vanília aroma vagy vaníliás cukor
    • 2 egész fahéj
    • 4-5 szem szegfüszeg
    • 2 karika kezeletlen citrom
    • kb 5-6 ek cukor(ízlés szerint)
    • 1 csipet só
    • 2 dl 30%-os tejszín

    Szilvakrémleves elkészítése:

    1. A szilvákat mossuk meg, felezzük és magtalanítsuk, majd tegyük egy lábasba.
    2. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, szegfüszeget a sót és a citromkarikákat, majd öntsük fel fél liter vízzel.
    3. Főzzük kb. 20 percig, míg a szilva puha nem lesz, az sem baj, ha szétesik.
    4. Húzzuk félre és vegyük ki a citromot, fahéjakat, szegfüszegeket.
    5. Botturmixal pürésítsük le, majd keverjük bele a tejszínt és a tűzre visszatéve eggyet forraljunk rajta.
    6. Ha szükséges, ekkor lehet még cukrozni, hűtsük be és fogyasszuk el jóízűen, akár tejszinhabbal megkoronázva!

    Szilvakrémleves készítése képekben:

    Jó étvágyat!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked ha szereted a krémleveseket>>Eperkrémleves

  • főzés nélküli gyümölcslevesek,  Levesek

    Eperkrémleves

    Az eperkrémleves a nyár egyik legínycsiklandóbb, leghűsítőbb és egyben legegyszerűbben elkészíthető levese. Szezonban érdemes kilakni belőle, de fagyasztott gyümölcsből is bármikor elkészíthető. Betelni szinte lehetetlen vele, a megadott mennyiség bátran duplázható, triplázható.🙂

    Eperkrémleveshez eper

    Főzés nélkül készül az eperkrémleves!

    • Első sorban szerezz be illatos érett eperből 🍓legalább 1 kg-ot.
    • Mosd meg jól, zöld csumákat szedd vagy vágd ki.
    • Tedd turmixgépbe, (vagy készítheted nagy tálban kézi botmixerrel) .
    • Tegyél hozzá 2 ek. porcukrot.
    • 1 csomag vaniliás cukrot vagy igazi vanília belsőt.
    • 1 citrom reszelt héját és egy kicsit a levéből.
    • Önts hozzá 2 dl tejszínt
    • Kb. 3 dl tejet.
    • Turmixold jól össze.
    • Mehet a hűtőbe ha még tudsz várni 🙂

    Az eperkrémlevest tálaláskor dobd fel pár db egész eperszemmel, kevés tejszínhab felhővel és mentalevéllel.

    A cukor mennyisége mindenkinél a szája íze szerint lehet bele több, vagy citromléből tegyünk hozzá bővebben ha savanykásan szeretnénk.

    Az eperkrémleves elkészítési ideje kb. 15 perc

    A gyümölcs mosása és tisztítása, ennyi munka van vele, az elfogyasztásához még kevesebb idő is elég😊

    Látod ehhez a leveskéhez is jó, ha van otthon saját mentád! Kiváncsi vagy rá, milyen egyszerű tartani ezt a fűszernövényt? Még kert sem kell hozzá! 🪴

    Kövesd a Facebook oldalam és csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb receptjeimről!👍

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől