Lekváros piskótatekercs késszítése
Kevert tészták

Lekváros piskótatekercs

Nem lehet mellé nyúlni a lekváros piskótatekercsel, ez az a süti, amit bárki bármikor szívesen elfogyaszt. Egyszerűen, gyorsan elkészül viszonylag kevés allergénnel(tojás, glutén) és nem kell félteni a melegben sem, hogy könnyen megromlana. Amikor gyerekeket várunk, szívesen készítem, mert nagyon szeretik, könnyű puha piskótája bármivel tölthető. A baracklekváros a kedvenc, de tölthető nutellával, diókrémmel, pudinggal és gyümülcsökkel is.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek víz
  • 1 ek olaj
  • 1 cs. sütőpor
  • kb 10 ek lekvár a töltelékhez (vagy amivel szeretnétek tölteni)

Lekváros piskótatekercs elkészítése:

A sütőt be is kapcsolhatjuk 170°C-ra, mert be is melegszik mire a tésztát kikeverjük.

  1. A tojásokat külön tálban válasszuk szét, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük és adjuk hozzá a vizet, olajat, lisztet, sütőport.
  3. Keverjük simára és egy kevés fehérjehabbal lazítsuk fel, majd nagy mozdulatokkal, lágyan keverjük hozzá az összes habot.
  4. A piskóta masszát egy lapos sütőpapírral kibélelt tepsire oszlassuk el vékonyan egyenletesen. (nagy sütőméretű tepsit használjunk, itt a cél, hogy ne legyen túl vastag a piskótánk)
  5. A sütőben nekem 14 perc kellett a 170°C-on, kb ennyi idő alatt átsül, egy fogpiszkálóval nézzük meg a közepét, hogy ragacsos-e még. Ne süssük túl, mert akkor szárad és törni fog, a 13-14 perc kb. minden sütőben elég lesz!
  6. Egy megvizezett (hidegvizes) tiszta konyharuhára tegyük át lefordítva a piskótát, és húzzuk le a sütőpapírt óvatosan a tésztáról.
  7. Hajtsuk rá a hosszabbik részére és tekerjük fel a konyharuhával együtt.
  8. Hagyjuk kb 10 percig így feltekerve, szépen ki fog alakulni a tekercsformánk.
  9. Tekerjük lassan ki a piskótát a konyharuhából és vékonyan teljes felületén kenjük meg lekvárral vagy az általunk választott töltelékkel.
  10. Visszatekerve porcukorral megszórjuk a tetejét és kissé ferdén szeletelve tálaljuk!

Jó étvágyat!

Piskótatekercs készítése képekben:

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

Imádod a lekváros sütiket? Akkor ezt a receptemet is érdemes megnézned>>lekvárosbukta

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük