• Őszi sütemény alma és dió töltelékkel
    piték

    Őszi sütemény alma és dió töltelékkel

    Bár a hideg idő közeledik, a konyhában a meleg, fűszeres ízek már beköszöntöttek. Próbáld ki ezt az ízletes őszi süteményt, alma és dió töltelékkel, amely tökéletes választás kávézáshoz, vagy a családi összejövetelekhez!

    Az omlós tészta és az édes, fahéjas almás-diós töltelék kombinációja garantáltan elvarázsol mindenkit. Tálald frissen sült állapotban, vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal megkoronázva a desszertet, és oszd meg szeretteiddel az ősz ízeit! Ne hagyd ki ezt a receptet, hiszen nemcsak mennyei finom, hanem a konyhád illatát is betölti a fűszeres alma és a ropogós dió varázsa! Töltsd le a receptet, és készülj fel egy kellemes őszi élményre!

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 300 g liszt
    • 150 g vaj (vagy margarin)
    • 100 g cukor
    • 1 tojás
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1/2 teáskanál só
    • 1/2 teáskanál sütőpor
      Töltelékhez:
    • 3 közepes alma (például Jonagold)
    • 100 g cukor
    • 100 g dió (durvára vágva)
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 evőkanál vaj

    Az őszi sütemény elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    • A lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot egy tálba szitáljuk.
    • Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és morzsoljuk össze.
    • Beletesszük a tojást és a vanília kivonatot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
    • A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percet hűtőben pihentetjük.

    Töltelék elkészítése:

    • Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk.
    • Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az almákat, a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Közepes lángon 5-7 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul.
    • Végül hozzáadjuk a durvára vágott diót, és jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.

    A sütemény összeállítása:

    1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
    2. A kinyújtott tésztát egy torta vagy pite formába helyezzük, megszórjuk darált kekszel vagy zsemlemorzsával és az alját villával megszurkáljuk.
    3. Rákanalazzuk a tölteléket, majd a maradék tésztát kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, amivel rácsos tetejű mintát készítünk a süteményre.
    4. Sütjük 30-35 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    Tálalás:

    • Hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szeleteljük fel. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked ha szereted a krémleveseket>>Amerikai almás pite sós karamellás öntettel

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől