• Kelt tészták,  reggelire ötletek,  vacsorára ötletek

    Kefíres lángos 1 hétre

    A kefíres lángos tésztáját elkészítem gyakran, a gyerekek nagy kedvence. Tényleg elronthatatlan, kevés hozzávalóból áll, így bátran ajánlom kezdőknek is. Azt szeretem benne, hogy 1 hétig eláll a hűtőben. Így ez nem egy kis egyszeri adag és 1 hét alatt sose volt olyan, hogy ne fogyott volna el. Mérettől függően természetesen de kb. 20-25 db lesz ebből az adagból.

    Hozzávalók:

    • 1 kg búzaliszt (BL55)
    • 2 db tojás (közepes, „M”-es méretű)
    • 300 g kefir
    • 1 evőkanál só
    • 1 csapott evőkanál kristálycukor
    • 200 ml 2,8%-os tej
    • 50 g élesztő (friss)

    Kefíres lángos elkészítése:

    1. A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a cukrot is hozzáadjuk, felfuttatjuk.
    2. A felfutott élesztőt hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a sót, majd kézzel vagy robotgépben kidolgozzuk a tésztát.
    3. Amennyit fel szeretnénk használni, annyit kiveszünk a tésztából a többi mehet letakarva hűtőbe.( vigyázz, dagadni fog, nagyobb tálba tedd)
    4. A kint maradt tésztát meleg helyen kelesztjük fél órát.
    5. Gombócokat( öklömnyi kb) formálunk, olajjal megkent felületen, és ismét hagyjuk kelni.
    6. Olajat felhevítünk egy serpenyőben, olajos kézzel jó vékonyra széthúzzuk a gombócot és a közepesen forró olajban kisütjük néhány perc alatt.
    7. Az első oldalt fedő alatt 1-2 percig( mikor már szép piros) konyhai csipesszel vagy két villával megfordítjuk, majd ha a másik oldala is megsült, az olajból kivéve lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlőre tesszük.

    Lángos feltét:

    A lángos kevés sóval és fokhagymával megkenve is isteni finom, de azért a sajtos tejfölös változata a legkelendőbb és leglaktatóbb is!

    Mire van szükséged?

    Ha legalább 10 db lángoshoz számolsz: reszelj le 20 dkg sajtot, egy pohár tejfölbe nyomj 3 gerezd fokhagymát, keverd ki kevés sóval. A friss lángosokat kend meg vele és szórd meg a reszelt sajttal.

    Érdekesség, hogy a lángost édesen is ehetitek! Egyszerűen kenjétek feltétnek a baracklekvárt rá, olyan mintha fánkot ennétek!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Készíts mellé egy könnyű zöldborsó levest és meg is van az ebéd!

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől