• főzés nélküli gyümölcslevesek,  Levesek

    Eperkrémleves

    Az eperkrémleves a nyár egyik legínycsiklandóbb, leghűsítőbb és egyben legegyszerűbben elkészíthető levese. Szezonban érdemes kilakni belőle, de fagyasztott gyümölcsből is bármikor elkészíthető. Betelni szinte lehetetlen vele, a megadott mennyiség bátran duplázható, triplázható.🙂

    Eperkrémleveshez eper

    Főzés nélkül készül az eperkrémleves!

    • Első sorban szerezz be illatos érett eperből 🍓legalább 1 kg-ot.
    • Mosd meg jól, zöld csumákat szedd vagy vágd ki.
    • Tedd turmixgépbe, (vagy készítheted nagy tálban kézi botmixerrel) .
    • Tegyél hozzá 2 ek. porcukrot.
    • 1 csomag vaniliás cukrot vagy igazi vanília belsőt.
    • 1 citrom reszelt héját és egy kicsit a levéből.
    • Önts hozzá 2 dl tejszínt
    • Kb. 3 dl tejet.
    • Turmixold jól össze.
    • Mehet a hűtőbe ha még tudsz várni 🙂

    Az eperkrémlevest tálaláskor dobd fel pár db egész eperszemmel, kevés tejszínhab felhővel és mentalevéllel.

    A cukor mennyisége mindenkinél a szája íze szerint lehet bele több, vagy citromléből tegyünk hozzá bővebben ha savanykásan szeretnénk.

    Az eperkrémleves elkészítési ideje kb. 15 perc

    A gyümölcs mosása és tisztítása, ennyi munka van vele, az elfogyasztásához még kevesebb idő is elég😊

    Látod ehhez a leveskéhez is jó, ha van otthon saját mentád! Kiváncsi vagy rá, milyen egyszerű tartani ezt a fűszernövényt? Még kert sem kell hozzá! 🪴

    Kövesd a Facebook oldalam és csatlakozz, hogy elsőként értesülj a legújabb receptjeimről!👍

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől