-
Sajtos csirkecomb római tálban
Sajtos csirkecomb elkészítése római tálban a legpraktikusabb. Nagyon finom omlós lesz a csirke és az összes hozzávalók egymás ízétől átjárva készülnek el. Egy tál étel, mellyel nem kell a tűzhely mellett állni, mégis egy bármilyen alkalomra felszolgálható főételt tehetünk az asztalra.
Sajtos csirkecomb hozzávalói:
- csirkecomb
- 1púpozott ek liszt
- 2 kk őrölt pirospaprika
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 nagyobb fej vöröshagyma vagy egy csokor újhagyma
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
- A római tálat áztassuk vízbe amíg előkészítjük a hozzávalókat.
- A lisztbe keverjük el a pirospaprikát, borsot. A csirkecombokat mossuk meg.
- Forgassuk meg az ízesített lisztben a combokat, majd pakoljuk a pataki tálba(vizet öntsük ki amiben áztattuk). A maradék lisztet szórjuk a húsra.
- A felkarikázott hagymával rétegezzük tovább.
- Jöhet a reszelt sajt, szépen egyenletesen.
- Végül takarjuk be a kikevert tejföllel, amibe egy kis sót keverjünk.
- Zárjuk le a tál tetejével, és mehet a hideg sütőbe a sajtos csirkecomb.
- 180°C-ra állítsuk a sütőnket és kb. 1 órán keresztül süssük. Vegyük le a pataki tál tetejét,így még 15 percig pirítsuk meg a tetejét.
A sajtos csirkecombhoz köretnek tökéletesen passzol a krumplipüré, a petrezselymes rizs, vagy párolt zöldségek.
Jó étvágyat!
Szívesen készítenél valami süteményt is a főétel mellé?
Gyere csatlakozz a facebook csoportomhoz, minden friss receptemet ott osztom meg először!