Könnyű rizsfelfújt főkép
Kevert tészták

Könnyű rizsfelfújt

A könnyű rizsfelfújt így lesz finom, amikor sütés után nem száraz, sem fojtós. Nagy kedvenc volt régen menzákon, még mindig sokan szeretik, egy ragu leves mellé tökéletes kiegészítő ebédre.

Mitől lesz könnyű rizsfelfújt? Attól, hogy nem spóroljuk ki belőle a tojást és a keményre vert tojásfehérjehabot külön keverjük hozzá.

Könnyű rizsfelfújt hozzávalók:

  • 35 dkg rizs
  • 3 dl víz
  • 1,5 liter tej
  • 8 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg vaj+ a tepsi kikenéséhez
  • 5- 8 dkg mazsola(ízlés szerint,el is hagyható)

Elkészítése:

  1. A megtisztított rizst a vízzel kezdjük el főzni, ha beszívta öntsük hozzá a tejet, vaniliás cukrot, csipet sót.
  2. Főzzük teljesen puhára, a végén keverjük bele a cukor felét, 🍋 citromhéját és a mazsolát, de lehet apróra vágott aszalt gyümölcsöt is használni. ( ha nem szeretjük,elhagyható)
  3. Tegyük hidegvízbe a lábast, hogy kihüljön a tejberizs.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk.
  5. A fehérjéből kemény habot verünk.
  6. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, jól kikeverjük kifejéredésig, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  7. A kihűlt tejberizshez keverjük először a tojássárgás masszát, majd óvatosan a fejérjehabot is beleforgatjuk.
  8. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy kikenjük vajjal és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával.
  9. Előmelegített sütőben 180°C-on, kb 40 perc alatt megsütjük, amikor a teteje már szépen pirosodik.
  10. Még melegen kockára vágva tálaljuk, porcukorral, málnaszörpel, lekvárral- ki, hogy szereti. Nálunk az epres öntet a befutó, amit készen lehet kapni, fagylaltokhoz ajánlják.

Készítenél saját 🍓 eperlekvárt a süteményeidhez?

Kövesd a Facebook oldalamat és csatlakozz, így elsőként olvashatod a legfrissebb receptjeimet 👍

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük