
Gesztenyés isteni szelet
A gesztenyés isteni szelet az a sütemény, ami minden alkalommal elkápráztatja a vendégeket. Krémes, lágy gesztenyés tölteléke és puha piskóta tésztája tökéletes harmóniát alkot, miközben az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Ha egy igazán különleges, mégis könnyen elkészíthető desszertet keresel, ez a recept garantáltan a kedvenced lesz!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
Gesztenyés krém:
- 2 csomag fagyasztott cukrozott gesztenye massza
- 2 csomag vaníliás puding
- fél liter tej
Sárga főzött krém:
- 5 tojás sárgája
- kb 4-5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt be is kapcsolhatjuk 150°C-ra, amíg a piskótatésztát elkészítjük, fel is melegszik!
- A tojásokat külön tálban válasszuk szét, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral kifehéredésig keverjük és adjuk hozzá a lisztet, sütőport.
- Keverjük simára és egy kevés fehérjehabbal lazítsuk fel, majd nagy mozdulatokkal, lágyan keverjük hozzá az összes habot.
- A piskóta masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire oszlassuk el egyenletesen. (közepes sütőméretű tepsit használjunk)
- A sütőben nekem 45 perc kellett a 150°C-on, kb ennyi idő alatt átsül, egy fogpiszkálóval nézzük meg a közepét, hogy ragacsos-e még.
- Amíg sül a piskóta, főzzük sűrűre a 2 csomag vaníliás pudingot a fél liter tejben. Cukor nem kell, a gesztenyemassza édes! Ha kihűlt, kecerjük jól össze a felolvadt gesztenye masszával. A gesztenyés krém így készen is van.
- A sárga krémhez az 5 tojássárgáját egy hőálló tálban kikeverjük a csomag vaníliás cukorral és kevés tejjel. A 4-5 dl tejet feltesszük melegedni lábasban.
- Ha kezd forrni a tej, egy-két merőkanállal kimerünk a tojáshoz, (a hőkiegyenlítés végett, így nem fog összeugrani a tojásunk) és jól összejeverjük, így öntjük hozzá állandó keverés mellett a tejhez.
- Kevergetve gyorsan besűrűsödik, ezzel el is készült. Ha túlságosan kemény lenne, kevés tejjel higítható még. Krémes, puding állagot kell kapnunk.
- Kevergetve kihűtjük. Addig a vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd robotgéppel egyneműsítjük kihült tojáspudinggal.
- Ha kihűlt a megsütött piskótánk, nekiálljuk összeállítani a gesztenyés isteni szeletet! A piskótára elterítjük először a gesztenyés krémet, arra jöhet a vaníliás-vajas tojáskrémünk.
- A tetejére tehetünk reszelve étcsokoládét én most cukrozatlan kakaóporral szortam meg, mint a tiramisunál szoktuk.
Hűtőben hagyjuk legalább 2 órát, hogy a krémek megfelelő állagúvá váljanak, amitől szépen szeletelhető lesz a süteményünk!
Gesztenyés isteni szelet készítése képekben:












Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/
Imádod a gesztenyés süteményeket? Akkor lehet, hogy ez a receptem is tetszeni fog>>Gesztenyés alagút
