• Sütés nélküli zserbó főképe
    Sütés nélküli sütemények

    Sütés nélküli zserbó

    Aki imádja a diós süteményeket és nem szeretné használni a sütőjét, annak a sütés nélküli zserbó lesz a kedvenc receptje! 😋Barátnőm hozta a születésnapomra, hatalmas sikert aratott vele, természetesen ez volt az első ami elfogyott az asztalról! Nem véletlen, isteni finom volt és eszembe sem jutott, hogy ez sütés nélkül készült!

    Hozzávalók:

    • 1-2 csomag keksz (bármilyent használhattok, csak szögletes és kemény fajta legyen)
    • kb. 20 dkg sárgabarack lekvár
    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor vagy 2 kanál méz
    • Étcsoki+ 3 ek olaj a tetejére máznak

    Sütés nélküli zserbó elkészítése:

    1. A diót darálljuk le, és keverjük hozzá a porcukrot,(mézet) és annyi lekvárt, hogy összeálljon krémesen.
    2. A kekszet rakjuk ki szorosan tepsiben( 20×35)
    3. Kenjük rá a diós-lekváros masszát
    4. Rétegezzük még ugyanígy 2x
    5. Az utolsó kekszrétegre készítsünk csokimázat.
    6. Vízgőz fölött olvasszunk fel 10 dkg étcsokit, és keverjünk hozzá 3 ek. olajat, keverjük el és mehet a sütire.
    7. Hűtőben 1 éjszaka alatt átpuhul és lehet learatni a sikert érte!

    Jó étvágyat!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Esetleg ez a receptem is érdekelhet Téged>Banános-csokis kevert sütemény

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől