Ínycsiklandó kocsonya recept magyarosan
Kocsonya

Ínycsiklandó kocsonya recept


A kocsonya nemcsak egy ízletes étel, hanem a magyar konyha hagyományos szereplője is. Főleg télen népszerű, de az év bármely szakában megállja a helyét. E recept segítségével elkészítheted a klasszikus kocsonyát, mindenféle zöldségelés nélkül, ahogy régen a nagymamám is készítette! Só-bors-fokhagyma a lelke☺️


Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 500 g sertésköröm
  • sertésbőr(opcionális)
  • disznó farok-fül(opcionális)
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 nagy fej fokhagyma gerezdjei
  • Egész bors, só ízlés szerint

Kocsonya recept lépései:

  1. A sertéslapockát a körmöt és a választott sertésrészeket alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük. Felöntjük vízzel, és feltesszük főzni.
  2. A főzés kezdetén felforraljuk, majd lehabozzuk, majd visszavesszük a hőfokot lassú főzésre.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát és az ízesítőket (só, bors).
  4. Az összes hozzávalót folyamatosan főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul, lassú tűzön kb 3-5 órát(mennyiségtől függ)
  5. Miután a hús megpuhult, és a köröm kezd leválni a csontról, papírtörlővel szedjük le a zsírt a leves tetejéről majd szedjük ki a fazékból, és a levest szűrőn át merjük egy másik edénybe.
  6. A húst és a kocsonyába szánt sertésalkatrészeket(ízlés szerint aki szereti a bőrkét, farkat, fület), elosztjuk műanyag tányérokba, majd rámeregetjük a kocsonyalevet.
  7. Hideg helyre tesszük a kocsonyás tálakat kihűlni, pár óra alatt megdermed.
  8. Tálaláshoz nagyon sokféle ízesítést ismerek! Nálunk a kedvenc: citromlé, erőspista, csípős pirosarany, őrölt pirospaprika-bármelyik nagyon jól passzol a kocsonya tetejére téve😋

Jó étvágyat!

Pár kép az ínycsiklanó végeredményről, melyet ezzel a kocsonya recept-el készítettem!

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

Ha szeretnél sima fehér kenyér helyett a kocsonyához valami egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon jó állagú kennyeret sütni, szívből ajánlom a köleskenyér receptemet!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől