• Egres mártás főképe
    főzelékek,  mártás

    Egres mártás

    Nagyon sokak kedvence az egres mártás, amihez május végén érik a gyümölcs, de természetesen fagyasztottból bármikor elkészíthető! Egres, köszméte, pöszméte, piszke és ki tudja még hányféle neve van, de az édes savanykás mártás tökéletes főtt vagy sült húsok mellé!

    Hozzávalók

    • 20 dkg egres
    • 2 dl víz
    • 6 ek habtejszín
    • 2 evőkanál kukoricakeményítő vagy finomliszt
    • 4 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só

    Egres mártás készítése:

    1. Az egrest megtisztítjuk, a szárakat és a végén a kis száraz levelet lecsípjük.
    2. Feltesszük főni a vízzel, pici sóval és a cukorral.
    3. Miután jó puhára főtt, beleöntjük egy turmixgépbe vagy botmixert használunk és pépesítjük.
    4. A kukoricakeményítőt(finomlisztet) csomómentesen elkeverjük a habtejszínnel és a vaniliás cukorral.
    5. Hozzákeverjük a mártáshoz és visszatesszük a tűzhelyre, jól összeforraljuk. Ne hagyjuk ott, mert könnyen leég. Utólag ha túl savanyúnak találjuk még cukrot lehet hozzá tenni!

    Jó étvágyat!

    Egres mártás képekben:

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem

    Szereted a könnyű recepteket? Szerintem ez is is tetszeni fog Neked>>Banános-csokis kevert sütemény

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől