• Mini húsgombócok sütőben készítve
    előételek,  főételek

    Mini húsgombócok sütőben készítve

    Sokféle ételhez felhasználható a mini húsgombóc receptem, így érdemes külön is megtartani és többszőr elővenni. Akár tésztaételekhez, vagy mártások töltelékéhez, de akár önmagában falatkákként elkészítve is remek választás!

    Hozzávalók:

    Mini húsgombócok sütőben készítve
    • 50 dkg darált hús(én most sertést használtam, de lehet felesben marha hússal vagy akár szárnyas darálthússal is készíteni.)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 tojás
    • 3-4 ek. zsemlemorzsa
    • bors
    • 1 ek Worcestershire szósz (opcionális)
    • őrölt római kömény (opcionális)
    • olíva olaj
    1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük a végén a fokhagymát is hozzátesszük és átfuttatjuk.
    2. A darálthúshoz minden hozzávalót, a hagymákat is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
    3. A hűtőben legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
    4. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
    5. Egy lapos tepsire sütőpapírt helyezünk és vizes kézzel diónyi golyókat készítünk a darálthúsos keverékünkből. Kis helyet érdemes hagyni köztük, hogy át tudjanak sülni.
    6. Olíva olajjal lekenjük a gombócokat és mehet a sütőbe kb. 20-25 percre.

    Mini húsgombócok elkészítése:

    Mini húsgombócok készítése képekben:

    Jó étvágyat kívánok!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Szerintem ez a receptem is tetszeni fog neked>>Húsos pite egyszerűen

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől