• Kevert tészták

    Cseresznyés-habos lepény

    A cseresznyés-habos lepény tényleg csak egy kicsit tér el a klasszikus lábatlan pitéktől, ám mégis sokkal ínycsiklandóbb kinézetre és ízre is! Cseresznye szezonban nyugodtan duplázható a mennyiség! Egy kicsit így tovább tart a sütési idő, mint amit a recepthez megadtam, de a színe majd segít sütés közben eldönteni mennyi idővel kell tovább sütni. Igazi nyári édesség, mint minden gyümölcsös süti, eteti magát.

    Cseresznyés-habos lepény,cseresznye

    Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 3 db tojás sárgája és fehérje külön
    • 15 dkg cukor
    • 3 ek. langyosvíz
    • 1 csipet só
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 1/2 cs. sütőpor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 6 ek. tej
    • 50 dkg magozott cseresznye
    • 15 dkg porcukor

    Cseresznyés-habos lepény elkészítése:

    1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral fehéredésig és a vízzel
    2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, olvasztott vajat és a tejet, simára keverjük.
    3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200°C-on 15-20 percig sütjük. (aranybarna színig)
    4. A tojások fehérjét a porcokorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cseresznyét.(tovább tart a habverés)
    5. A megsütött tésztalapra kenjük és további 10-15 percig sütjük 150°C-on, míg a teteje meg nem keménykedik.
    6. Ha elkészült, langyosra hűtjük, szeletelve tálaljuk.
    Cseresznyés-habos lepény készen

    Ezt a sütemény receptet felhasználhatod más gyümölccsel is. Akár meggy, ribizli, eper, málna, áfonya is belekerülhet a cseresznye helyett, biztosan nagyon finom bármelyik variációval.

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Nézd milyen gyönyörű piros muffin receptem van 🤩

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől