• Levesek,  zöldséglevesek

    Zsenge zöldborsó leves

    A zsenge zöldborsó leves már nem csak a szezonjában készíthető el, mirelit áruként bármikor beszerezhető. A tavasszal ültetett borsóm leszüreteltem, ezért most gyorsan meg is főzöm, nagy érték ez számomra, amit magam termesztek.

    Szinte mindenki szereti a borsót, de tudtad, hogy B1, B2, és C vitamint (20 mg/100 g) tartalmaz? Szénhidrát tartalma is jelentős. Kalóriaértéke megközelíti a burgonyáét, fehérjetartalma pedig kb. háromszor annyi…tovább

    A zsenge zöldborsó leveshez szükséged van:

    • 50 dkg zsenge zöldborsóra
    • 3 szál répára
    • 2 szál fehérrépára
    • 1 tv paprikára
    • 1 paradicsomra
    • 2 ek. zsírra ( vagy 1 dl olajra)
    • 2 ek lisztre
    • 1 ek pirospaprikára (csemege)
    • 1 csomag petrezselyem zöldre
    • 3 gerezd fokhagymára
    • 1 fej vöröshagymára
    • sóra (1 ek)
    • őrölt fekete borsra ( 1 tk)
    • ételízesítőre ( 1 tk)
    • cukorra (1 tk)

    Levesbetéthez:

    • 1 egész tojásra
    • kb 8 dkg lisztre

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, összeszeleteljük, borsót kifejtjük(kivéve ha konyhakész vagy mirelit)

    zsenge zöldborsó leves

    A vöröshagymár apróravágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.

    zsenge zöldborsó leves hagyma

    A karikázott zöldségeket, fokhagymát hozzáöntjük és kb 15 percig együtt dinszeljük.

    zsenge zöldborsó leves dinsztelés

    Hozzáöntjük a borsót, megszórjuk liszttel, pirospaprikávak, teszünk hozzá sót, borst, ételízesítőt és egy kanál cukrot. Felöntjük 1,5 liter vízzel.

    zsenge zöldborsó leves majdnem kész

    Hagyjuk főni még kb fél órát, ameddig a zöldségek teljesen megpuhulnak. Kikeverünk 1 tojást kb. 8 dkg lisztel, (sűrű nokedli tésztára), majd beleszaggatjuk a levesbe. Legvégül hozzátesszük a felaprított friss petrezselyemzöldet. Amíg megfő a tésztabetét a petrezselyem is kiadja az aromáját.

    zsenge zöldborsó leves nokedli
    zsenge zöldborsó leves végül petrezselyem

    Jó étvágyat!

    Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess Facebookon. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/mindmegtettem/

    Így készíthetsz mentás borsókrémlevest!

WordPress Cookie Értesítés a Real Cookie Bannertől